צריכה עזרה:(

Hippolyta222

New member
צריכה עזרה:(

אוף, אני כבר יומיים מנסה לעשות עוגיות מסויימות ופשוט לא מצליח לי, 4 פעמים ניסיתי והבצק ממש לא טוב ואחרי אפייה נורא מגעיל, לא נראה טוב ובפנים הוא מין דביק כזה. משהו מוזר.
אני ממש לא מצליחה להבין מה הבעיה, וממש רוצה לעשות אותן.

אם מישהו יכול לעזור לי, לתת לי עצות מה עשיתי לא בסדר אני ממש אשמח, תודה רבה מראש וסורי על החפירה:)
הנה הקטע של עשיית הבצק, לי הוא יוצא דביק והחמאה לא מתאחדת מספיק עם הבצק.:

"הבצק-
שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, הסוכר, החמאה ותמצית הווניל. מעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה ומעבדים קצרות, רק עד שנוצר בצק אחיד.
פורשים על משטח עבודה נייר אפייה, ומעבירים אליו את הבצק. מניחים עליו נייר אפייה נוסף ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. מאחסנים במקרר כחצי שעה.
מחממים את התנור לחום בינוני (180‬ מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
קורצים מהבצק 60 עיגולים בקוטר ‭4.5‬ ס"מ. מסדרים את העיגולים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ.
אופים ‭15-10‬ דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים"
 

bali

New member
מנהל
צריך לראות את המתכון המלא כולל כמויות החומרים

זה נשמע כמו בצק פריך.

ניחוש שלי, יש בו יותר מדיי נוזלים או שפשוט את לא משתמשת בחומרים קרים מאד ועיבוד מינימלי, וחם לו מדיי והוא "נמס".
 

almogi

New member
הבצק חם מדי

לפני הרידוד צריך לאסוף את הבצק לכדור, לעטוף בפלסטיק נצמד ולהכניס למקרר לשעה ורק אז לרדד.
העבודה עם בצק פריך בקייץ הלוהט הזה צריכה להיות בחדר ממוזג וגם אז - כדי לרדד בחלקים: חותכים חצי מהבצק ואת השאר מחזירים למקרר. מרדדים, קורצים עיגולים ואז מוציאים את החצי השני.
 

Hippolyta222

New member
היי, תודה על התגובה

האמת שאחרי הפעם הראשונה ששמתי לחצי שעה כמו שרשום במתכון, נתתי לבצד עוד זמן במקרר, ולא משנה כמה הוא קר והעבודה נוחה איתו.. בתנור הוא פשוט נהייה בול אותו הדבר כמו בכל הפעמים..
וכל זה עם חדר מאוד ממוזג.

אני בטוחה שזה משהו בבצק, כי גם כמה פעמים ראיתי קצת חמאה שלא עובדה טוב בבצק.. אבל אני לא יכולה לעבד אותה יותר מידי כי אז התערובת כבר לא פירורית ולא יודעת... ניסיתי כל מיני דברים שונים ובכ אחד מהם משהו נדפק.
 

bali

New member
מנהל
לגבי עבודה עם מעבד מזון

משתמשים בלהב הפלדה, הסכין הזו.
אם ממש נשארות חתיכות חמאה בבצק, סימן שאפשר לעבד אותו עוד קצת.
את החמה לחתוך לקוביות ולשים אפילו במקפיא עד שהן ממש ממש קשות וקרות.
בחום הזה קשה להכין בצק פריך מוצלח.
 

Hippolyta222

New member
עבדתי עוד קצת כשראיתי את הגושים

ומהר מאוד מתקבל בצק כזה דביק ובמתכון המטרה היא פירורים.. אבל אני אעשה לפי העצה שלך, אני אקפיא את קוביות החמאה ואז אעבוד איתה והלוואי שהיא תתמזג לי.

וגם אפעל לפי העצות של הגולשת השנייה שכתבה לי, ומקווה שכל תהליכי הקירור האלו יביאו לשינוי, ולא לעוגייה חיוות ובצקית מבפנים:)

תודה על התגובות והעצות והלוואי שרק אלו היו הטעויות ומחר אעשה אותן והכל יילך חלק:) (עוד סיבה לחגוג על המזגן ולהקפיא את כל הבית.. ^-^ )
 
למעלה