צריכה עזרה

  • פותח הנושא kati9
  • פורסם בתאריך

kati9

New member
צריכה עזרה

שלום אני יש שומנים בדם גבוהים ולכן אסור לי מרגרינה והרבה שמן. אני מחפשת מתכון לבצק פריך בשביל עוגה . המרגרינה היא שעושים לבצק הפריך היא כדי לייצב את המרקם ואני שואלת היות ואסור לי מרגרינה והרבה שמן האם מישהו יודע במה אני יכולה להשתמש בהכנת בצק פריך בימקום מרגרינה. אני מחפשת מתכון לעוגה מבצק פריך שיהיה עם אשל או עם חלב כי חלב זה מאוד בריא לי אבל שיהיה בלי רבה שומן.
 

דנטל

New member
נדמה לי

ששולה מודן בספר "בישולה" עושה בצק עם שמנת. היא קוראת לזה שק"ם ואלה ראשי תיבות של שמנת, קמח, מים או משהו כזה, לא זוכרת. הספר אצל אמא שלי ולא אצלי, אז אני לא יכולה לבדוק כרגע.
 

העצלנית

New member
שק"ם זה בדרך כלל שמנת קמח מרגרינה

וקצת קשה לעשות בצק פריך עם שמן. כל הרעיון זה שומן מוקשה וקר שנכנס לבצק וככה הוא נעשה פריך.
 
למעלה