צריכה עזרה!

Ruby Tuesday

New member
צריכה עזרה!

שלום לכולם! רק עכשיו נתקלתי בפורום המקסים הזה. אולי תוכלו לייעץ לי: אחרי מספר חודשי אבטלה התחלתי לעבוד בתפקיד שמחזיר אותי כמה שנים אחורה (בלית ברירה... צריך כסף). ומאז - חיי גיהנום! אני לא סובלת את הבוסית שלי, לא את הפרוייקט בו אני עובדת, לא את תנאי העבודה (שעות עבודה ארוכות מאד, עבודה משעממת, חדרים צפופים, אין אנשים בגילי או בתחומי עניין שלי וכו'). בקיצור, הכל בזבל - חוץ מהמשכורת שמחזיקה אותי שם. אני בדכאון, מה עושים??

ש איילת

New member
עוזבים

לא?
תשובה בוגרת יותר: בכל יום כשאת חוזרת הביתה יש לך עבודה נוספת והיא לחפש עבודה אחרת !ובשביל זה צריך להקדיש המון שעות פיקסוס קורות חיים, טלפונים, אימיילים...ואפשר לעשות זאת גם אחר הצהריים. זה עובד..מוצאים בסוף.

Ruby Tuesday

New member
חשבתי על זה

אבל "המצב"... כבר כמה חודשים אני מחפשת, אבל פשוט אין! לא בא לי להתפשר עוד פעם ולמצוא את עצמי במצב דומה. אולי אני בכלל כבר לא בנויה לעבודה כזו עם הרבה שעות. היה לי כל כך טוב במובטלות. חוץ מחוסר בכסף...

ש איילת

New member
תתארי לי איך את מחפשת..

לכמה מקומות עבודה את פונה בממוצע ביום? או בכמה ימים? האם זימנו אותך עד כמה לראיונות? האם את נעזרת ב"דפי זהב"?.....יש שם המוון מקומות: חברות גדולות, עצמאיים, דברים שלא ידעתי בכלל על קיומם. וגם אם הם לא מפרסמים הודעה אני מיידעת אותם שאני קיימת... מובטלות יכול להיות מצב מאוד נעים אבל תשמעי, חייבים להתפרנס...

Ruby Tuesday

New member
אני די רצינית, אני חושבת

אני מנסה בכל החזיתות שאני מכירה (יש עוד? אשמח לשמוע) *מדורי דרושים *אני בקשר עם כמה חברות השמה ואפילו נגשתי לכמה ראיונות עד עכשיו. *דרך חברים וקשרים הבעייה היא שאני צריכה להיות דיסקרטית וזה די קשה לעשת את זה כשעובדים כל יום עד 19:00... אני מקווה שהחיפושים יניבו פירות - השאלה איך שורדים עד אז?! זו בעצם הבעייה שלי...

ש איילת

New member
את יודעת..

יש לי 2 ראיונות השבוע ובשבוע הבא דרך שליחת קורות חיים (דרך דפי זהב)בלי שבכל ביקשו או דרשו! (כלומר לא מדרושים, לא דרך חברים ולא דרך כ"א).. עד 19:00 זו באמת בעיה.. האם יש לך קרוב משפחה שיוכל לעזור לך בעניין החיפוש? פיקסוס קו"ח.. אני חשבתי אפילו להיעזר בחנות קרובה שיש בה פקס. לתת להם רשימת פקסים ארוכה..שיעשו זאת במקומי (ישלחו ת'קורות חיים שלי) עבור תשלום.. איך שורדים..זו שאלה טובה..אם זה לגמרי לא נסבל. אני אישית הייתי מתפטרת בלי לחשוב פעמיים. וזה באמת מה שעשיתי! למרות שבסוף חזרתי לשם :) ועכשיו אני שוב עוזבת
רומן בהמשכים.. שיהיה לך המון בהצלחה!

Ruby Tuesday

New member
תודה על החיזוקים!

איילת תודה. מעודד לקרוא את דברייך. אני מקווה לראות את האור בקצה המנהרה. בינתיים, אני מנסה לשמור על פרופיל נמוך. האמת היא שאני קרובה להתפוצצות ונראה לי שאולי אעזוב בכל זאת. אבל הכסף... זו בעייה רצינית. (אני לא זכאית לדמי אבטלה).

חמודונת

תרגעי
קחי נשימה.. שתי כוס מים.. לי נראה שאת צריכה.. להרגע. מה שיש לי לומר לך מורכב מכמה דברים.. א: למדי לעשות את ההבדל בין מה שבכוחך ותלוי בך לבין מה שלו. יש נסיבות, ויש "מזל", ויש הזדמנויות.. וכל אלה.. לא קשורות אליך, אין לך מה לעשות בקשר לזה וזה לא חשוב כמה תתאמצי! תני לעצמך תפיכה על השם, תפרגני לעצמך, על העשיה שלך, על זה שלפחות את לא יושבת בבית כמו קורבן ומרחמת על עצמך על מר גורלך, את עושה את הכי טוב שאת יודעת! וזה מה יש! תפרגני לעצמך על זה! וכבר תרגישי יותר רגועה ויותר טוב עם עצמך. דעי לך שיש דברים, כמו כמעט הכל, שאת לא יכולה להשיג לבד, את יכולה לעשות את זה רק בשיתוף עם היקום ואת צריכה.. מהנסיבות, את חייבת שדברים יסתדרו גם מהצד השני. ואולי עכשיו הגיע הזמן להרפות.. ולתת ליקום להוביל אותך לאן שהוא חושב שנכון ולתת לדברים לקרות.. בזמן שלהם. עצתי לך.. להרגע.

נתונים

אני מבין שזה יכול להיות קשה לספר פרטים אישיים, אבל נתונים בסיסיים כמו מקצוע, עיסוק נוכחי, תפקידך ב"פרוייקט", נראה לי שזה לא מוגזם לבקש, כדי לא לתת עצות כלליות, כדי באמת להתחבר למקום בו את נמצאת. נסי להפעיל את כל היצירתיות שלך כדי לתת תמונה שלא תפגע בך אבל גם לא תשאיר את אנשי הפורום לגמרי בערפל. יום טוב בינתיים, אמיר דרור

Ruby Tuesday

New member
כמובן

אין לי בעייה עם חשיפה לאנשי הפורום, אבל אני קצת פרנואידית שיגלו ממקום העבודה. אז רק אגיד שאני עובדת הייטק, בעבר מנהלת פרוייקטים בחברה גדולה וכיום... מתכנתת זוטרה שמרגישה כמו בורג קטן. אני עובדת אצל לקוח ולא נמצאת במשרדי החברה. מה שאומר שחברתית, אין לי קשר לחברה. וגם לא אצל הלקוח.

לעבודה

מהם הכישורים והיכולות הבולטים שלך שעמדו לצידך כמנהלת פרוייקטים ? מהם סוגי הפרוייקטים בהם עסקת והאם להערכתך כישורייך וניסיונך מתאימים לתחומי פרוייקטים נוספים ? אם היית חוזרת לתפקיד הקודם היית שמחה ? או שיש לך תחושה שאת בכלל רוצה משהו אחר ? האם יש לך תחומי ידע נוספים רלוונטים בעולם התעסוקה ? אם מי התייעצת פנים אל פנים ? בואי נתחיל מכאן, אמיר

Ruby Tuesday

New member
מבולבלת ../images/Emo68.gif

קודם כל אומר שהפורום כאן מאד מחזק ומעודד! תודה תודה. אני חושבת שיותר ויותר מתגבשת אצלי החלטה לשנות כיוון. לא מאמינה שאמרתי את זה. אני בהיי טק מאז ומעולם. ומפחיד אותי לקום ולעזוב. בכמה שנים אחרונות עשיתי "מהפכון" ו"יצאתי לעולם": עשיתי פרוייקטים יותר שיווקיים וזה מאד מאד מצא חן בעיניי. אני מאד יצירתית ומתעסקת בהרבה תחומי אומנות - גיליתי שזה נותן לי המון סיפוק ואושר, אבל לא הייתי הופכת את זה למקצוע. למדתי הרבה קורסים וסדנאות "רוחניים" (כמו פאנג שואי, קריסטלים ) ואני מתחברת לזה מאד. אפילו ייעצתי בהצלחה לאנשים. אבל אני עדיין לא יודעת מה שאני רוצה! מה אני כן יודעת: * לא רוצה עבודה שתגזול את כל זמני החופשי. רוצה לבוא, לעבוד וללכת. * חייבת עבודה שדורשת יצירתיות או אסטתיקה * עבודה עם אנשים * מפחיד אותי להיות עצמאית. יש משהו נוח בלהיות שכיר. אפשרי?

זה אמיתי

את מתחילה לראות את התהליך של עצמך, להשקיף קצת מהצד, להקשיב ממקום אחר. היכולת הזאת של התבוננות ויצירת התבהרות הם כלי מרכזי. לפניך מאמר שכתבתי שעוסק בהבנת התהליך שאת מתארת. מאמר שהתפרסם בכמה עיתונים. כתבתי אותו מתוך עבודה עם אנשים שבקשו שינוי, מתוך העבודה התבהרו תובנות ואיתם גם מספר כלים. אסטרטגיית שינוי קריירה מקווה זה יוכל להאיר, בלבול הוא חלק מהעניין, אמיר דרור

seeyou

New member
המטרה מקדשת את האמצעים!

במצב כזה יש להציב להצמך מטרות-תחרות עם עצמך-כך שהזמן יעבור מהר יותר לרוב,אחוז קטן מהאנשים אוהבים את מקום העבודה-את הבוס ויש להם עיניין בהכול Choose a job you like and you will never have to work a day of your life. (Confucius)

למעלה