צריכה עזרה...

לירונדה

New member
צריכה עזרה...

יש לי שתי שבעיות שראיתי להתייעץ איתכם איך לפתור אותן, תוכלו לעזור לי? 1. למרות שיש לי פילטר, בשבוע האחרון המים פתאום נעשו עכורים, קצת לבנבנים כאלה, אז ניסיתי לרענן אותם קצת בלהחליף כ10-20% מהם וזה עדיין לא עוזר והפילטר לא נמצא אצלי אפילו חודשיים... יש בו שתי רמות של חוזק, כדאי אולי לנסות להפעיל אותו על הרמה החזקה? ממה זה עוד יכול להיות? 2. הדג טלסקופ היחסית חדש שלי לא אוכל. הוא חי לו בשקט עם הדג זהב שלי וכשאני שמה להם אוכל רק הדג זהב מתנפל על האוכל ואוכל ואני אף פעם לא רואה את הדג טלסקופ אוכל ואני מפחדת שהגם הדג זהב אוכל את הכל... יכול להיות שהוא אוכל בלי שאני רואה אבל לא מתנפל על האוכל? איך אני יכולה לבדוק את זה? בבקשה תעזרו לי לירון

duel

New member
לירונדה, סליחה על האיחור

לגבי הבעיה השניה: האם הטלסקופ נובר בחצץ? האם הוא פעיל? האם הוא קטן לעומת הדג זהב? כמה זמן הוא באקווריום? אם הוא פעיל ו/או נראה טוב אין לך מה לדאוג. מומלץ בעת מתן האוכל לפזר אותו בכמה מקומות באקווריום ולא לתת אותו במקום אחד. לגבי הבעיה הראשונה: אין לך פילטר טוב, אז קודם כל מומלץ להחליף לפילטר ביולוגי קטן. נקי את הספוגים של הפילטר ושאבי רפש. תעדכני אותנו.

לירונדה

New member
אין לי פילטר טוב????

הוא עלה לי למעלה מ40 ש"ח! והוא חדש לגמרי! ואיך שואבים רפש? עכשיו לגבי הטלסקופ, כן, הוא נובר בחצץ תמיד כזה בפינה הוא ענק לעומת הדג זהב, הדג זהב או בערך חצי ממנו והוא באקווריום בערך שבועיים הוא פעיל, ונראה לי שהמצב שלו בסדר, אבל אני לא יודעת למה להשוות..

duel

New member
יש לך פילטר טוב אך ..

הוא לא יעיל באקווריום. כל מה שהפילטר שלך עושה זה לתפוס חלקיקים מהמים - כמו שואב אבק מימי. אבל בפועל מה שאנו רוצים זה סינון ביולוגי ואת זה הוא לא נותן לך ולכן הוא לא יעיל. זה כמו לקנות מרצדס כשאין לנו רשיון נהיגה ... אם הטלסקופ פעיל ונובר וכבר שבועיים באקווריום אז סביר להניח שהוא בסדר. צריך למצוא חבר בפורום שיש לו דגי מים קרים והוא גר בסביבתך, מה דעתך?

לירונדה

New member
למה? :) למה צריך את זה?

אז אתה רוצה להגיד לי שרימו אותי בחנות? נתנו לי פילטר שלא מתאים לאקווריום שלי?

duel

New member
למה צריך פילטרציב ביולוגית -

פילטר ביולוגי הוא בעצם "בית" עם תנאי איכות לבקטריות. ע"י סירקולצית מים בפילטר אנו מספקים לבקטריות מזון, ממש מאכילים אותם בכפית עד לפה. המזון שלהם מורכב משאריות, רקבונות ורעלים שיש לנו באקווריום (כמו צואה של הדגים, קשקשים שנשרו, שאריות מזון וכו') הבקטריות מפרקות את הרעלים וכך שומרות לנו על איזון במים ובעצם מונעות הצטברות של רעלים שיפגעו בדגים בצורה ישירה. אני רוצה להאמין שהמוכר לא ניסה לרמות אותך, אולי הוא חדש בתחום, אולי הוא פשוט לא ידע או שזה מה שהיה לו במלאי או שהבוס אמר בישיבה שהם במצוקה כלכלית... בואי לא נאשים.

לירונדה

New member
אוקיי...אבל שאלתי למה אני צריכה...

מישהו מהאיזור שלי? מה זה משנה? אז מה בעצם אני צריכה עכשיו לאקווריום שלי? לא הבנתי מה ההבדל בין הפילטר שיש לי לבין הפילטר הביולוגי.... והמוכר די מבין, נראה מבין לפחות...

duel

New member
בפילטר שלך

לא ניתן להקים מושבת בקטריות יציבה ולכן אין לך איזון ביולוגי. פילטר מכני זה לא פילטר ביולוגי כי אין לנו אפשרות לתת תנאים טובים לבקטריות שיגמלו לנו בפירוק רעלים. מישהו מהאיזור שיש לו דגים כמו שלך לשם השוואה.. סתם רעיון

לירונדה

New member
אבל המוכר אמר לי...

שבחומר הזה שאני שמה בתוך הפילטר כן מצטברות בקטריות, ולכן יש להחליף רק חצי ממנו...זה לא פילטר ביולוגי? א זלמה בכלל מוכרים פילטר כמו שלי אם הוא לא עוזר בכלום לאקווריום?

duel

New member
כי

המחיר שלו יקר יותר בטווח הארוך.... יש לפילטרים האלו שימוש וטוב שיש אחד כזה במחסן למקרי הצורך. אך, אין לבסס מערכת פילטרציה על פילטר כזה באקווריום. ושוב יכול להיות שרמת הידע של המוכר לא מספיקה. וחבל שגם קנית את "המאיץ בקטריות" לא נורא, לא נבכה על חלב שנשפך.

לירונדה

New member
זה לא מאיץ בקטריות....

זה הספוג הזה....זה מאיץ בקטריות??? נגיד אני רוצה עכשיו פילטר טוב, ביולוגי וכו'.... ויש לי כבר משאבה כמה בערך זה יעלה?

לירונדה

New member
אני לא יודעת בליטרים...

אבל הוא די קטן, לא צנצנת אני שמה פה תמונה, אם תוכל לשער... ומה שמצד ימין - הלבן, זה הפילטר, המשאבה היא חיצונית...

Sunlight Theory

New member
אני הרבה זמן סורק את התמונה

2 דגים אינם אמורים לגרום למים להיות עכורים בצורה כזו, אמנם דג זהב מפריש שומניות אבל זוהי עדיין לא הסיבה. אפשרויות לדעתי: תקחי 3 אנבי חצץ ותשימי אותם בכוס (חד פעמית עדיף) מלאה במים, תבקי אם המים יעשו צבועים (למרות שהחץ כחול, לבדוק). ישנה אפשרות שאת מאכילה יותר מידי, האם כך? (אמורים לתת להם כמות אוכל שהם יסיימו את כל האוכל תוך 2-5 דקות) הפילטר שלך כן צובר בתוכו בקטריות, אך לא בכמות כמו פילטר\תא ביולוגי. בנוסף הוא גם לא מנצל את הבקטריות באותה יעילות כמו תא ביולוגי (קשור למכניקה, צורת הסידור וכו' של הפילטר). לדעתי עדיף ראש כוח חלש ופילטר תת קרקעי. - אגב דודי בטח יעניין אותך לשמוע, לאחר כמעט חצי שנה שלא ניקיתי את הפילטר הביולוגי (אני מתאפק לא לנקות) הצינור שרדכו הוא פולט את המים "הצמיח שערות לבנות-אפורות". דעה שלי שאלו מושבות בקטריות, שבגלל הזרם נבנו בצורה של שערה.

Sunlight Theory

New member
מקלדת אלחוטית-מסביר הכל

אנבי-אבני תבקי-תבדקי החץ-החצץ אגב הכוונה הייתה לתת לחצץ להישאר מספר ימים במים של הכוס. ניתן גם לקחת כלי עם מים חמים על מנת לזרז את הדיפוזיה\תהליך.

duel

New member
איך גנבת לי את התגובה ../images/Emo13.gif

לירונדה, זה רעיון מעולה להציג תמונה של האקווריום ולפיכך כמה דברים: 1. הפילטר שלך טוב מאוד רק התכולה שלו לא אפקטיבית. שימי בתוכו אבני טוף ומעליהם שכבה דקה של הצמר פרלון שיש לך. ככה אנו מבטיחים מושבת בקטריות וסינון ביולוגי. 2. כמו שאמר sunlight, החצץ שלך לא טוב. זהו חצץ מלאכותי הצבוע בתרכובות פטרוכימיות אשר מתמוססות במים ופוגעות בדגים. מומלץ מאוד להחליפו בחצץ טבעי. דרך אגב, שמת לב שאנו מדברים כמעט כל היום? sunlight. אני די בטוח שאלו לא בקטריות כי הזרם היה סוחף אותם. תחושה שלי אומרת שאלו אצות אבל אני אתייעץ לגבי זה. תאמר לי רק האם הצינור שקוף או מתחת למקור אור. התחלת עם תירוצים של מקלדת אלחוטית ...

Sunlight Theory

New member
אתה ביקשת שנבקר בפורום יותר ../images/Emo6.gif

דודי הצינור שחור-אטום. החומר של הפילטר זה החומר של הצינור, והחוטים האלו התפתחו אך ורק בתוך הצינור (אני חוזר ואומר שמבחוץ הוא עשוי מאותו החומר, כנ"ל לגבי שאר הפילטר) ולא על שאר הפילטר. אגב, אם אתה מעלה בדעתך שאולי זה קשור לכך שפנים הצינור יותר חשוך-לא, גם חלקו האחורי של הפילטר זוכה לאותה כמות הארה ולא מפתח שם את הדבר הזה (כנ"ל לגבי פנים הפילטר וכו'). גם עוד יום יומיים אני אצלם. עוד רעיונות?

לירונדה

New member
כמה דברים...ועוד שאלה :)

וכן, שמתי לב שדיברנו כל היום...חחחח.מתוסבכת אני, הא? :) אממממ.....אני אמצע אבני טוף ולגבי החצץ, שאלתי את המוכר לגבי זה והוא אמר שזה לא משפיע בשום אופן, שזה לא רעיל לדגים.... ועוד משהו, הפילטר שלי לא כל כך יציב, אם אני לא מחזיקה אותו עם משהו יש לו נטייה לצוף, זה בסדר אם אני אשים בתוכו בנוסף לאבני טוף גם קצת חצץ?

למעלה