צריכה עזרה...

צריכה עזרה...

חברה שלי מכינה עוגיות ביחד עם טיקיפו {מהפורום המתקדם יותר..} ורציתי להצטרף מרגישה די תקועה לא משנה...מה שכן אני גם רוצה להכין את העוגיות כי הן נראות מגניבות לאללה
אז ראיתי כל מיני תמונות מסתובבות פה בפורום הבנתי שאלו עגיות קרם חמאה ושהן מצופות בקצפת צבועה....עכשיו לא הבנתי כי זה ממש לא נראה כמו קצפת זה נראה כמו חומר שקוף אבל צבוע אני לא יודעת... ויש למישהו מתכון טוב לעוגיות חמאה?
 

michahz

New member
העוגיות הן עוגיות חמאה. מצרפת מתכון

של גילגולית: מתכון: עוגיות מבצק פריך רכיבים: 200 גרם חמאה 200 גרם סוכר 2 ביצים 3 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה אופן הכנה: לשים הכל ביחד מצננים מעט במקרר מרדדים וקורצים צורות אופים בחום בינוני 7-10 דקות. הערות: מתאים במיוחד לעוגיות מקושטות מקור המתכון- גילגולית הציפוי הוא רויאל אייסינג ולא קרם חמאה. רויאל אייסינג עושים מחלבון ביצה אחד ו250-300 גרם אבקת סוכר מנופה. מערבבים לסמיכות הרצויה, אם זה דליל מוסיפים אבקת סוכר ואם זה סמיך מדללים במעט מיץ לימון או כמה טיפות מים. את הרויאל אפשר למרוח על העוגיות עם סכין או להזליף עם שקיות זילוף. את הרויאל אפשר כמובן לצבוע עם צבעי מאכל לצבע הרצוי. מקווה שברור, בהצלחה, מיכל.
 
שאלה קצת מוזרה...

אני יודעת שזה אולי בסיסי אבל... כמה זה 200 גרם סוכר לפי כוסות? למה תמיד רושמים בגרמים? למשל 30 גרם שמרים- איך מודדים את זה? אולי מישהו יפתור לי את הבעיה אחת ולתמיד?! תודה מראש.
 

Hun1

New member
הנה....

1 כוס = 230 גרם. וכדי שיהיה 200 גרם אז הלכתי ושקלתי ובדקתי וזה שלושת רבעי כוס. מקווה שעזרתי.
 

a l i 2 0

New member
יש כלי מדידה מיוחדים לדברים האלה

בחנויות לאפיה בטח יש. חוץ מזה יש משקל שמיועד למדידת כמויות מזון, גם אותו בטח אפשר להשיג בחנויות לכלי בית / מטבח. וחוץ מזה יש גם טבלאות שמפרטות חלק מהחומרים. יש אותן לפעמים בספרים של עוגו. לדוג': קמח: 1 כוס = 140 גר' 1/2 כוס=70 גר' 1 כף=9 גר' סוכר: 1 כוס=230 גר' 1/2 כוס= 115 גר' 1 כף= 15 גר' אבקת סוכר: 1 כוס = 140 גר' 1/2 כוס = 70 גר' 1 כף - 9 גר' ובקשר לשמרים- נדמה לי שחבילה אחת של "שמרית" זה 30 גרם. מקווה שעזרתי!
 
כן...

זה די ברור.... כמה שאלות: 1. הרויאל הזה טעים? 2. צריכים לצבוע במבעי ג'ל/ אבקה או שאפשר צבע מאכל רגיל? 3. מנפים אבקת סוכר כמו שמנפים קמח? 4. אני לא יודעת אם התכוונת לאותם עוגיות...התכוונתי לעוגיות שממש מציירים עליהם....לזה התכוונת? תודה רבה עזרת לי מאוד
 

t a l talim

New member
תשובות-

1- אם הרויאל טעים- כמובן שזו שאלה של טעם, אבל התשובה היא כן! הוא בעיקר מתוק, כיוון שמדובר כמעט נטו באבקת סוכר. ניתן לטייב את טעמו ע"י הוספת מעט מיץ לימון או תמציות טעם, ואז הטעם משובח יותר. - בעקרון מתאימים צבעי האבקה או הג'ל, כיוון שלנוזליים פיגנט עדין יותר והם מדללים מאוד את הרויאל, אבל לצבעים בהירים יחסית ניתן להשתמש גם בהם. - מנפים את אבקת הסוכר בדיוק כפי שמנפים קמח. בהצלחה!
 

t a l talim

New member
ואפשר גם לשמור אותו במקרר-

אפילו להקפיא בפריזר- עד לפעם הבאה.
 

12רוניתי

New member
ספרי אייך יצאו העוגיות. אני מתה ללמ

ללמוד להכין זאת. טיזה כייף לך. האמת שבא לי להכין לכל ילד בכיתתי ביום המשפחה ולתת להם את זה. יש רעיונות לדוגמא..?
 

brownie65

New member
את יכולה להכין עוגיות בצורת לב

למשל, או בצורת ילד/ילדה/בית (יש חותכנים כאלה של וילטון, לא יקרים, במר קייק וב4שף). את מורה? זה רעיון מקסים לתת לכל ילד עוגיה כזו ליום המשפחה!
 

12רוניתי

New member
הרעיון כבר יושב אצלי ויהיה עטוף

בצלופן שקוף. אני מורה ומכינה תמיד משהו בכל חג. לחנוכה הכנתי שפוד ממתקים צבוע בצבע מאכל עטוף בניירות צלופן צבעוניים..סרטים ..ושלהבת נר מבריסטול וברכה ממני. (אני אוהבת לתת ומשקיעה) ליום המשפחה התיכנון יהיה כמו שהצעתם לב או ילד או ילדה או בית. אערוך הכנות טרום קודם. אם למישהו עוד רעיונות בכייף.
 
למעלה