צריכה עזרה

להלה30

New member
צריכה עזרה

שלום לכולן, שאלה קצת בסיסית - אני רוצה להכין עוגת קומות. האם את העוגה העליונה אני מניחה ישירות על העוגה התחתונה או שצריך תמיכה כלשהי? מישהי אולי יכולה לעזור לי עם סדר הפעולות. אני מניחה שקודם אני צריכה לצפות את שתי העוגות ורק אח"כ לשים אותן אחת על השניה. נכון? תודה לכולן

net the jet

New member
את העוגה הראשונה אני מניחה על

הבסיס שבו היא תשב ( משהו עבה וחזק למניעת סדקים ) בד"כ אני שמה תומכות ( שיפוד עץ או בלזה עבה שאני חותכת בגובה של העוגה ) אני שמה 3-4 כאלו, כמובן תלוי בגודל העוגה. את העוגה השניה אני מניחה על קרטון מוזהב או קרטון עטוף נייר כסף, זאותו אני חותכת בדיוק למידה של העוגה. מצפה עוגה 1..נותנת לה לעמוד קצת ולנוח ( להתיבש ) מצפה עוגה 2, ועם מרית אורכה, מעבירה לעוגה התחתונה. ורק אז סוגרת ( ובכך מחברת בין שתיהן ) אם העוגות קטנות מאד, אז אפשר לוותר על השיפודי עץ. ( היום למשל הכנתי עוגה תחתונה 20 עליונה 15, אז ויתרתי. מה גם שהעוגות יציבות )

שאלה

למה לא ישר עוגה על עוגה ולכסות את הכל בבצק סוכר (במידה ואני רוצה את שתי הקומות אותו צבע? יש סיבה מיוחדת או שעושים הפרדה רק כשרוצים שני צבעים שונים?

net the jet

New member
לא יודעת... האמת, לא נסיתי, נראה לי

קצת מסורבל בקטע של העטיפה ( ציפוי )

ציפוי של שתי עוגות יחד הוא מסורבל

ולרוב התוצאה נראית פחות יפה (אל תשכחי שעל מנת ליישר את הבצק על הדפנות צריך להרים אותו בעדינות ולהחליק), וכאשר את צריכה לעשות זאת על שתי קומות יחד הסיכוי שזה יראה פחות טוב גדל, הרי תצטרכי ליישר מסה גדולה מאד של בצק ואח"כ לחזור על הפעולה שוב בשביל העוגה התחתונה. הסיכוי לסדקים גדל .

להלה30

New member
בהמשך להסבר שלך

איפה את שמה את שיפודי העץ? האם בקוטר של העוגה הקטנה? אני מתכננת שהשכבה הגדולה תהיה בקוטר 28 והקטנה בקוטר 20 (או משהו כזה). האם אני חייבת תמיכה?

net the jet

New member
כן, שיפודי העץ צריכים כמובן לתמוך

בעוגה העליונה, על כן הם יהיו בתחום הקוטר שלה. אני הייתי שמה-להיות כמו שאומרים on the safe side ...אחרי כמה זמן ונסיון תראי עד כמה העוגות שאת מכינה יציבות וחזקות ( או אווריריות.. ) ותדעי לבד אם צריך או לא תמיכה. אני אישית שמה כמעט בכל עוגת קומותיים.

למעלה