צריכה עזרה

נועצוק

New member
צריכה עזרה

שלום, אני חדשה בפורום, קראתי קצת את ההודעות שלכן ואשמח אם למישהי יש תפריט לתת לי. אני חודשיים אחרי לידה,וכבר חודש אני תקועה על משקל 82. אני משתדלת להתעמל (לא תמיד מספיקה וכשאחזור לעבודה אין מה לדבר על זה בכלל...) אני משתדלת לאכול אוכל בריא כי אני מניקה ומתכננת להמשיך להניק לפחות עוד 10 חודשים, אבל אני נמנעת מקיטניות ואוכל חריף. כך שבסוף אני נשארת עם פסטה, תפוחי אדמה ולחם. כשילדתי ירדו ממני 12 ק"ג אבל התחלתי את ההיריון במשקל יתר של 15 ק"ג, בקיצור אני חייבת להיפטר מ22 ק"ג, הדרך ארוכה ואשמח מאד לקבל טיפים מכן. תודה

אתי אתי

New member
ברוכה הבאה

מה לדעתך גורם לך למשקל יתר? אחרי לידה קצב הירידה שונה מאוד מאשר בד"כ. אני התחלתי לרדת רק חודשיים אחרי שהפסקתי להניק... את מוזמנת להצטרף לפיילוט ייעוץ תזונתי מקוון, פרטים במסר.

רוני471

New member
גם אני ירדתי הרבה יותר טוב שסיימתי

את ההנקה ,גם לי היה חשוב להניק את הילדה כמה שיותר, עצה שלי לנסות לאכול מסודר בלי נינושים וככל שיעברו החודשים את תוכלי גם להוריד כמויות של אוכל. את מניקה סך הכל חודשיים ועדיין בשלב שהגוף מיצר חלב בכמות גדולה, אני מאמינה שבגיל חצי שנה תשלבי עם מוצקים ואז גם את תוכלי להיסתפק בפחות מזון, בהצלחה רוני

נועצוק

New member
תודה../images/Emo51.gif

תודה, אני מקווה שאתן צודקות, בינתיים אני מתמודדת עם בעיה חדשה, צינורית חלב סתומה ודלקת בשד... זה לא קל להניק, יש כל כך הרבה מכשולים...

נועצוק

New member
מאוחר מידי

קיבלתי אנטיביוטיקה, האופציה השניה הייתה כירורג...

1אורניתה

New member
מיתוס הקטניות והחריף

כבר הוכח כי אין שום השפעה בין אכילת קטניות ומזון חריף על תופעת הגאזים לתינוק וכי גזים יש לו בגלל 1.תפיסה לא נכונה של השד 2. אי בשלות של מערכת העיכול 3. מזון אלרגני כדוגמת חלב פרה או מטוגן או גלוטן חיטה שעובר בחלב האם . דווקא קטניות עשירות בפחממות מורכבות בעלות אינדקס גליקמי נמוך וכן אינן אלרגניות לרוב האוכלוסיה פרט לפול ומאוד חיוניות למי שאינה צורכת בשר-שימי טוב טוב לב החלבון מן הקטניות אינו נחשב לחלבון מלא אלה אם תצרפי אליו דגן כדוגמת אורז,בורגול,חיטה,וכו.. מאכלים שמאוד הולכים קטניה ודגן יחד הם:חומוס עם פיתה/קרקר/לחם מלא או מג'דרה עדשים עם אורז,שעועית עם אורז,חמין וכו.... וכבר הוכח מחקרית כי יש השפעה עדינה ביותר של מזון בעל טעם חזק כדוגמת החריף על טעמו של חלב האם שלך.לעומת זאת הוכח כי תינוקות מקסיקניים שינקו מאימם שצרכה ע"ב קבוע מזון מתובל וחריף בגיל שבו הם היו יותר עצמאיים ,היה להם יותר קל לקבל מזון חריף ולהתרגל אליו מאשר ילדים אחרים. לכן גם בתור מניקה מאוד מנוסה וגם בתור צרכנית קטניות שעשתה בדיוק כמוך וכשהבנתי ולמדתי כי אין קשר, התחלתי לאכול קטניות וחריף כרגיל ולא היתה לכך כל השפעה על היונק שלי.

נועצוק

New member
בדוק

אכלתי שעועית ירוקה ואח"כ הוא ראה כוכבים מרוב שהוא סבל, עשיתי הפסקה, ניסיתי שוב והייתה לו תגובה זהה, אותו דבר גם לגבי ברוקולי וכרובית. הוא התפתל וצווח בצורה נוראית, אין לי לב לעשות עליו עוד ניסויים... אבל תודה רבה בכל אופן

למעלה