צריכה עזרה

הילוש 4

New member
צריכה עזרה

אני רוצה להוריד מ 4 חודשים בערך משהו כמו 10 קילו.. משהו יכול לעזור לי בתפריט בבקשה? ואני עוסקת בפעילות גופנית של 4 פעמים בשבוע בערך...

yuvalfrr

New member
ראי הכתוב למעלה,

"המידע והעצות בפורום הינם כללים וחלקיים בלבד, הם אינם באים להחליף יעוץ אישי מקצועי, המבוסס על נתוניו האישיים של המטופל." גשי לתזונאי/ת , כדי לבנות תפריט מתאים עבורך אישית- זה שווה את זה. חבל להסתמך על פורום באינטרנט.

ranzz

New member
נצל"ש תפריטים

בפורום חדרי כושר וגם בפורום תזונה אוסרים על יצירת תפריטים. פה גם כן לא מעודדים את זה מי יודע מה. האם מדובר על הגנה על העיסוק של הדיאטניות? אני פשוט לא רואה סיבה לא ליצור תפריטים על גבי הפורומים. מישהו יכול להסביר לי את האיסור הזה?

פשוט מאוד!

תחשוב על זה אתה לא מכיר אותה... אתה לא יודע מה המצב הבריאותי והגופני שלה...אתה לא יודע מה הפעילות שהיא עוסקת בה כמה ואיך...אתה לא יודע כמה היא שוקלת... אתה לא יודע איזה ויטמים יש לה ואין לה.... הקיצר אתה לא יכול להיות מוסמך לבנות לה תפריט בלי להכיר אותה... זה מסוכן!!! ואין פה שום סיבה לשמור על העיסוק של הדיאטנית

ranzz

New member
תגובה

אם אפשר בפורום חדרי כושר להרכיב תוכנית אימונים מפיסקה שהבן אדם מספר על עצמו אז אפשר גם לבנות תפריט אם הבן אדם מספר על עצמו את הדברים הרלוונטיים. לדעתי לפחות... זה כולה תפריט, אני אישית רואה את זה כצעד ממש טיפשי לשלם על זה שמישהו יגיד לי מה לאכול מתי וכמה - הרי כל המידע נמצא באינטרנט גם אם זה לא בצורה של התייעצות עם אנשים אחרים אלא רק חומר קריאה. וכהוכחה... הלכתי לדיאטנית קלינית (בחינם מטעם הצבא) והיא לא חידשה לי כלום.. ממש ישבה והנהנה על כל מה שאמרתי לה ויותר מזה - היא לא הייתה מעורה במידע חדש שאני כן ידעתי מהאינטרנט, כמו שיש לסיבים תזונתיים ערך קלורי או דברים טריוויאליים בנוגע לכושר כמו שאי אפשר להעלות מסת שריר ולהוריד מסת שומן במשך תקופה ארוכה. מה שאני אומר זה שכל המידע קיים באינטרנט ואם הבן אדם מראה נכונות לעבוד לבד אז הוא בהחלט יכול להגיע לידע מספק כדי לעזור לעצמו. אני יודע שאני עשיתי את זה. ויותר מזה - כשבן אדם עוזר לעצמו וצובר את כל הידע אני חושב שהמוטיבציה שלו יותר גבוהה לעקוב אחר הדברים שהוא יודע שהוא צריך לעשות מאשר אם מישהו היה אומר לו מה לעשות.

רון ו

New member
אולי רצוי לאפשר ביקורת

עדיף למנוע טעויות של מי שמנסה לרזות לבד - ויש הרבה כאלו. כלומר, לא להציע תפריטים-מקובל, אך בהחלט לאפשר ביקורת. יותר סביר שאלו הנחיות של האתר שחושש מכל מיני תביעות מניפולטיביות. תפריט כשלעצמו הוא ענין מאוד שכיח החל במסעדה או בחדר אוכל ממלאים לך צלחת בלי לבדוק מה מתאים לך - ולרוב לא עורכים רישום כלל... דיאטות סטנדרטיות של 1200 קלוריות לתקופה מוגבלת, היו מאוד פופולריות שנים רבות. הנזק היחידי שנגרם מהן הוא שהשמינו הכל + ריבית. יש אתרים/פורומים שמשתפים בתפריטים וכך זוכים למגוון דעות ורעיונות. אם להתיחס לרוב הציבור, רובנו מרכיבים את התפריט היומי לבד ומי לא טוען שהוא בדיאטה?

למעלה