צריכה עזרה...

צריכה עזרה...

ביום חמישי אני נבחנת לבגרות בגיאוגרפיה... למדתי לבד לבגרות ואני הולכת לעשות 5 יח' מישהו יכול לעזור לי ולהסביר לי איך הבגרות הולכת? איך אני יודעת למה לענות? איך השאלון מתחלק? איך זה מתחלק מבחינת השעות? יש הפסקות? כל מה צריך לפני הבגרות... אני מודה מאוד למי שיענה לי! זה מאוד חשוב לי....

IאילהI

New member
מבנה הבגרות

הבגרות מתחילה ב-9 ומסתיימת ב-16. החלק הראשון- 2 יח"ל - ארץ ישראל ומזרח תיכון - שעתיים (9-11) - בחלק זה 7 שאלות ואת צריכה לענות על 2. שאלה אחרונה היא על מאמר (למי שקרא). שעה הפסקה (11-12) החלק השני - 1 יח"ל - אנסין (חבל שלא נלמד) - שעה וחצי (12-13:30) - בחלק זה 5 שאלות. שאלה ראשונה חובה לענות וצריך לבחור עוד 3 שאלות. חצי שעה הפסקה (13:30-14:00) החלק השלישי - 2 יח"ל - חבלים ונושאים - שעתיים (14-16) - בחלק זה הרבה מאד שאלות בהרבה נושאים וחבלים. מכל נושא / חבל יש 3 שאלות. צריך לענות על 5 שאלות ולא יותר מ-2 שאלות באותו נושא/חבל. הביתה בשמחה רבה! אל תשכחי להביא איתך אטלס ואטלס ישראל!!! כמובן אוכל ושתיה לכל היום, אקמול, טישו, כלי כתיבה, תעודת זהות וכל מה שיכול לעזור. שיהיה לך בהצלחה!

IאילהI

New member
שכחתי!!!! מזה"ת!!!!

בחלק הראשון יש שאלות על ארץ ישראל ומזרח תיכון 7 שאלות בנושא ארץ ישראל ואת צריכה לענות על 2. 5 שאלות בנושא המזרח התיכון ואת צריכה לענות על 2. השאלה האחרונה גם בא"י וגם במזה"ת היא על מאמר ומיועדת למי שקרא אותו. בהצלחה!

הקטע האחרון

כולל מספר נושאים : חבלים - ארה"באו ארה"ב הבתר תעשייתית, מערב אירופה לקראת המאה ה - 21, עולם מתפתח ( שלישי). נושאית - ישובים עירוניים, גאולוגיה, אקלים, כלכלית וגיאומורפולוגיה. בכל הפרק יש 27 שאלות וצריך לענות על 5 מתוך אלו בסך הכל. בכל נושא מקסימום שתי שאלות.

D i s o r d e r

New member
נצל"ש

לבחינה ב-5 יח"ל יש צורך בשני אטלסים
(יש לי אוניברסיטאי חדש - זה לא מספיק???) תודה.

IאילהI

New member
צריך גם אטלס ישראל

אם את/ה נבחן/ת ביחידה של א"י ומזה"ת.

edi18

New member
איך אני יודע אם אני נבחן ביחידה הזא

ת? אפשר לקנות אותו בחנויות? מה הוא מכיל?

IאילהI

New member
אם אתה נבחן בכל ה-5

אז וודאי שאתה נבחן גם בא"י. ובנושא זה יהיו השאלות הראשונות של המבחן. אפשר לקנות את זה בחנויות ספרי הלימוד. זה עולה בסביבות ה-60 ש"ח. האטלס מכיל מפות נושאיות של ישראל. אתה בטוח שאתה נבחן בעוד יומיים?

למעלה