צריכה עזרה:]

צריכה עזרה:]

שלום, אני מנגנת בגיטרה ולפני כמה ימים קיבלתי את השיר הראשון שלי שאני כותבת לו לחן, אבל זאת הפעם הראשונה ואינלי מושג איך להתחיל ומה לעשות.. רציתי לדעת אם ישלכם טיפים? איך בכלל מתחילים לכתוב לחן? תודה:)

noam273

New member
ממ

אני מתחילה לשיר את השיר לעצמי, לפי המילים, ואז להתאים לזה ת'מוזיקה, אבל יש מצב שאת כבר יודעת את זה. כפרע עליך. נעמיקה

אין תשובה לשאלה כזו

אם את שומעת מספיק מוזיקה, אני מניח שאת מסוגלת להרגיש את השירים, ומכאן כשהמטרה היא להלחין, אז או שכמו שאמרו מעליי, אפשר להסתכל על השיר ולהתחיל לשיר אותו ואז להתאים את המוזיקה, או שאפשר להשתמש בלחנים בנויים שכבר כתבת לעצמך ושאין להם מילים ולהתאים את המילים ללחן... אבל לדעתי אין 'טיפים' או עצות 'איך לכתוב לחן' , ז"א, יש, אני יכול להגיד לך לשים לב שבלחן יש בית, ויש פזמון, ושוב בית, ושוב פזמון, ואז מעבר ואז שוב פזמון וסיום... אבל אז יצא לך מבנה בנאלי וצפוי מראש שחרשו אותו במשך המון המווון זמן כבר. זה הכל עניין של רגש, כשאת מרגישה את המוזיקה את מסוגלת להלחין, אותו דבר עם כתיבה.

Musical Fruit

New member
ישנה טכניקה מסויימת בלחן

זה נמצא בהרמוניה. מה שאני עושה כשאני מלחין לשיר.. למרות שאני אף-פעם לא שומר בשום מקום את הלחנים שלי.. פשוט לכל מילה יש צליל מסויים, לומדים לזהות את זה... בוחרים צליל של מילה מרכזית בשיר ומבססים את כל הלחן על הסולם של זה.. זו טכניקה לא רעה להתחלה, רק מילת אזהרה: אל תצפי לניסים מעבר לזה, אם לא תתחילי ,איך תדעי? בהצלחה :)

Musical Fruit

New member
זה דורש ידע מינימאלי בתווים

לבחור תו ולהלחין את כל השיר על הסולם שלו.. נגיד לקחת את התו "דו" ולהלחין את הכל בסולם של דו מז'ור, כלומר אקורדים C, F, G בגיטרה... D גם אפשרות. כמובן שאפשר להוסיף אקורדים מינוריפ כמו לה מינור שזה Am כי הוא השותף של דו מז'ור, זה הכל עניין של ניסיון, וקצת קצת כישרון. :) כישרון שתמון בכל נגן, אחרת הוא לא היה יכול להתחבר לאף-שיר ולנגן מוזיקה טובה, בין אם היא שלו או לא.

Yoko Nakajima

New member
כמובן שכאשר מלחינים

בסולם מסויים, נהוג לפעמים גם להתחיל ולסיים בתו של אותו סולם. השאלה שלי הייתה לגבי זה שאמרת שלכל מילה יש צליל מסויים... הרי זה דבר שאי אפשר לקבוע. טוב לא משנה כבר..

Musical Fruit

New member
זה משהו שאתה צריך להחליט,

איזה צליל מתאים לכל מילה.. אפילו יותר מצליל אחד צליל פר הברה לשונית

Yoko Nakajima

New member
שאת!! T.T

די אני אתחיל לבכות מרוב ייאוש X_X יוקו זה שם של בת!!!!!! בת בת בת בת בת בת בת בת!!! להלהלהלה בת בת בת בת בת להלהלהלה בתתתת!!!!!!!!!!!!! בת! בת!!! טוב, עכשיו נרגעתי ^^ =\ סורי, אבל זה הגיע למצב שאפילו פה הייתי צריכה להבהיר את זה... [אגב, היו לי שם כמה הברקות XD מומלץ לקרוא XD ]

למעלה