צריכה עזרה

צריכה עזרה

היי אני מסניף נילי...... התחלנו אתמול את הסמינר שלנו והוא נגמר מחר... נתנו לנו משימה לכל ילד לבנות פעולה קצרה לכל ילד יש מטרה המטרה שלי היא: החניך יבין את החשיבות שבשמירה על הזהירות בדרכים. רציתי לדעת אם למישהו יש רעינות בשבילי.... ד"א אני צריכה את זה למחר תודה מראש ספיר.

.....

את יכולה לתת כל מני סיטואציות של אנשים בדרכים.... ילד שרוצה לעבור בכביש.... נהג אוטובוס שפתאום עוברים לו באמצע הכביש.... וכדי להיות מאגניבה [בגלל שאת מעבירה את זה לבוגרים] את יכולה לתת סיטואציה שאוספים את החניכים מבית-הספר לסניף ויש כמה חניכים שבורחים לכביש..... ועוד כמה סיטואציות בסיגנון.... ולחלק אותם לקב' לפי מספר הסיטואציות וכל קב' צריכה להמחיש את הסיטואציה. אחרי כל סיטואציה אפשר לעשות דיון קטן ובו כולם יגידו איך פותרים את זה.... ואז בעצם מגלים, בגלל שיש סכנות בכביש, צריך להיות זהירים... =]] =]] מקווה שעזרתי ולא עניתי מאוחר מדי... =]] =]]

מה דעתכם?

היה לי רעיון לתת לכל ילד תפקיד שניים זה ילדים שחוזרים מבי"ס(לדוג') וכל מיני כאלה ואז יש ילד אחד שהוא כאילו בכביש וכשהוא מגיע לשלט ילדים בדרך הילדים רצים או משו כזה מה אתם אומרים להוסיף משו להוריד תוספות הצעות??

מקווה שלא מאוחר מדיי....

רעיונות:
לעשות להם חידון על זהירות בדרכים ולהראות להם כמה בעצם הם יודעים (שזה בטח לא הרבה
). -תחרות בין קבוצות.
לשאול כל מיני שאלות פשוטות ילד/בוגר שיושב על כסא (צבע רמזור שמתחלף) ובאותו זמן לדאוג ששאר הקבוצה תצעק, תעמוד בינו לבינך, תדבר איתו ובקיצור- מאוד תפריע.. לילד/בוגר יהיה קשה לענות כי הם יוציאו אותו מריכוז.. ואח"כ תגידי להם כמה חשוב לא להפריע לנהג וכמה חשוב להיות ערניים בכביש.
להעמיד את כולם בשורה ולתת כל מיני הגדים (כמו: אני תמיד חוצה בירוק).. כל מי שההגד נכון לגביו מתקדם צעד, עד שמישהו מגיע אלייך/למקום שהגדרת.. והוא מקבל את תואר 'מלך הזהירות בדרכים'.
כמובן, דיון לסיכום. ^^ מקווה שעזרתי, ועוד יותר מקווה שלא כתבתי את זה באיחור.
.

hadita22

New member
דיי מאוחר.. אבל מקווה שאולי יעזור..

זה פעולה שדיי מיועדת לכיתות ו'... בסמינר שהיה לחטניקים באמצע השנה בניתי אותה ודווקא אמרו לי שיצאה מוצלחת.. בהתחלה אפשר לעשות להם מן משחק כזה עם בריסטולים על הרצפה שלכל צבע או צורה ישש הוראה [צהוב- רגל אחת בלבד, אדום- 3 שניות בלבד, משולש כחול- חייבים ש2 רגליים ימניות ידרכו עליו, משולש ירוק- חייבים לדלג עליו כששתי הרגליים יהיו ביחד באוויר...] כל אלה שייסימו את המסלול ייגשו לפתק שיהיה תלוי על עץ או משו.. ומשם יהיו הוראות, שהמטרה אבל היא לצאת בשיתוף פעולה, ז"א שאם לא כל חברי הקבוצה עברו את המסלול הקודם, שאר החברים בקבוצה יצטרכו להמתין או לעזור להם... לבנות משחק חפש את המטמון בנושא זהירות בדרכים עם כל הכללים של הזהירות והכל.. ולכל משימה להוסיף מוטיב של הזהירות בדרכים.. אם המשימה לא התבצעה כראוי אמורים לחזור 2 שלבים אחורה- כל הקבוצה... הפעולה ההיא שכתבתי הייתה יותר ארוכה ומפורטת אבל זה רק מה שאני זוכרת..=]]... פעולה דיי תזזיתת ואם היא אמורה לעבור לשכבה הבוגרת לא ניראה לי שהיא מתאימה.. אבל שיהיה בכל מקרה..=]] בהצלחה ושבת שלום..=]]

למעלה