צריכה עזרה

• פותח הנושא cku
  • פורסם בתאריך

cku

New member
צריכה עזרה

שלום רב , אני פונה אלייך ממש מתוך מצוקה . אני ביחד עם בחור כמעט שלוש שנים , עם הרבה תקופות לא ממש מוצלחות בגלל כל מיני נסיבות . הוא בתחום בעייתי מבחינת מציאת עבודה (והוא בן 32) , הוא גר עם הוריו בבית לא בריא , מבחינה כלכלית מצבו לא טוב וכל מתח שיהיה ועוברים עליו הרבה מן הסתם כל הזמן גורם לו למיגרנות , והרבה פעמים הוא פשוט מרגיש לא טוב ומיואש . הוא אדם די מבודד בגלל כל מיני סיבות ואין ספק שאני חלק גדול מעולמו . הוא אוהב אותי מאד וכמובן גם לי יש רגש אליו אבל הגעתי למסקנה שיש לי יותר מדי עצב בקשר הזה ופחות מדי הנאה . אפילו שאולי תנאים מסויימים בקרוב ישתנו הוא בבסיסו אדם עם אישיות קצת בעייתית בעיקר בחברה (ואני מתביישת לאמר שהרבה פעמים התביישתי בו בחברה בגלל חוסר הביטחון שלו) . אני רוצה לסיים אך לא מצליחה , ולא רק בגלל הרגש שלי אליו אלא בגלל שאני דואגת לו כ"כ . אני מסתכלת עליו ונקרעת . אין לי מושג מה הוא יעשה בלעדיי . אני רואה אותו סובל כ"כ מכל מה שקורה לו ומהתנאים הקשים בהם הוא נימצא ואני כל הזמן בוכה , אני לא יודעת מה לעשות , אני יודעת שאני חייבת לחלץ את עצמי מהמצב הזה כי אני כבר בת 27 ורוצה לבסס כבר קשר אבל איתו הגעתי למסקנה שהחיים יהיו קשים מדי . אני מאד דואגת לו ולא יודעת מה לעשות , הוא ממש פיתח בי תלות כמובן שלא מרצוני זה הטיפוס ואני אובדת עיצות , זו לא סתם פרידה זו נטישה , בבקשה אם יש לך עצה אני אשמח לשמוע , בתודה מראש , גלית נ.ב יש לציין שניסיתי בעבר לסיים את זה בלא הצלחה הוא תמיד לא הצליח להתאפק וצילצל והיה מדבר איתי בקול חנוק וזה היה פשוט גומר אותי , אני מיואשת...

אשתדל לעזור לך להסתכל על אותו הדבר

מהיבט נוסף. כל אדם בוגר אחראי לאושר שלו. את לשלך וחברך לשלו. את מבינה זאת היום ורוצה להפרד ממנו כי הבנת שאת צריכה לדאוג לעצמך ואיתו יהיה זה בלתי אפשרי. כאשר את נשארת בקשר מתוך רחמים, תלות שלו בך ופחד אז את פוגעת כמובן באושרך אבל גם לא מאפשרת לחברך לדאוג לעצמו. אתם יחד 3 שנים, האם הצלחת לשפר את מצבו? האם טוב לו יותר מבעבר? אני מציינת את זה כדי להראות לך שגם כאשר את איתו הוא לא מרוצה ולא טוב לו על אף שהוא אוהב אותך . לפעמים לעשות את הדבר הנכון, כרוך בכאב, משבר וויתור על משהו. את לא יכולה להמשיך לאחוז ברחמים שלך כאשר את רוצה להפרד ממנו. אני חושבת שחברך לא זקוק לרחמים שלך, הוא זקוק לעזרה שאת לא יכולה לתת לו. יתכן שהוא זקוק לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי אליהם אפשר להגיע דרך קופות החולים. קחי אוויר ותעשי סוף סוף מה שנכון לעשות. בהצלחה לך!

cku

New member
תודה על ההתייחסות , האם

יש דבר שאת ממליצה לי להגיד או לא להגיד בפרידה הזו? כי אין לי מושג איך לעשות את זה כדי שזה לא יגרום לו צער גדול וכדי שיבין שזה סופי . אני לא ממש יודעת מה להגיד לו , הוא עכשיו עשה אצלי את החד והכל עבר נחמד הוא לא יבין מאיה זה נחת עליו . יש עיצה?

הפרידה תגרום לו צער. בשביל שיבין

שזה סופי את צריכה להשמע חד משמעית ונחרצת וזאת ע"י טון דיבור רך אך ברור ואסרטיבי. תכיני את מה שאת רוצה לאמר לו כתוב ותתאמני על זה כך שלפניו זאת לא תהיה הפעם הראשונה. את יכולה גם לאמר שהתייעצת עם אנשי מקצוע שבעקבות מה שספרת המליצו לסיים את הזוגיות כיוון שאינה טובה לשניכם. בליבך תחשבי כל הזמן שזהו הצעד הנכון ובעבור שניכם. כאשר לך לא טוב בזוגיות אז גם הוא לא מרגיש שם טוב ואינך יכולה לתת מענה לחיים הקשים שלו. מקווה שהפעם תצליחי.

למעלה