צריכה עזרה

עליזה 63

New member
צריכה עזרה

יש לי בן עוד מעט בן 14 והענין הוא ככה יש לו חברה באיי סי וים של אהבה יש שם אבל פתאום היא מתנתקת לו לאיזה יומים שלושה והילד נכנס לכל מיני סרטים והוא משתף אותי בזה ושואל אותי מה דעתי . ואת האמת אני מבולבלת אם זה להתערב או לא,כי יצא מצב שהיא נעלמה לכמה ימים ואחרי זה חזרה ואמרה לו היתי חולה ובני אפילו ניסה להתקשר אליה והיא לא ענתה. ופתאום היא אומרת לו יש לי חבר חדש ואני לא רוצה ויצא בינהם ויכוח ובני עירב אותי בזה אמא מה את אומרת מה דעתך.והייא ממש משגעת אותו ומספרת לו שאותו ילד תפס אותה בכח ונישק אותה וכיוצ"ב.ובני נכנס ללחץ כי הוא לא כזה ,ואני לא יכולה להגיד לו עזוב אותה וכאלה ואני ממש לא יודעת מה לעשות שם להתערב או לא?שהוא משתף אותי במה שקורה הכל.(אגב לי ולבני יש מערכת יחסים שנורא קשורים והוא משתף אותי בהכל)אביו לא בקשר בכלל איתו. מה עושים שם מצד אחד אני מלאה חרדות ופחדים עליו ומצד שני זה לא מקומי להתערב שם בכלל. הם כל היום באיי סי עם המצלמה וחבל"ז אני צריכה כיון האם מישהו פה יכול לעזור לי תודה.

עליזוש שבוע טוב../images/Emo24.gif

אני ממליצה אותו לכל הורה בעולם ויש שם גם תשובות מאוד חשובות ובגלל הספר הזה תמיד אני שומעת טפו...טפו... טפו.. זכית זכית ובאמת אני יושבת פה וקוראת את כל המצבים שאתם מתמודדים וגם לידי אני רואה כאלה מצבים אז אתם חייבות לקרוא את הספר "10 שגיאות נפוצות שהורים אוהבים עושים" חובה בכל פה לקרוא וליישם החיים קלים אין לכם מושג כמה ויש עוד ספר "כיצד לדבר כדי שילדים יקשיבו" חייבים לקרוא כדי להבין---- שסוודר זה פריט שילד לובש שלאמא שלו קר --- אנחנו מרגישות ומשליכות אסור אסור ואם ידעתם שאסור להגיד אמא אמרה אלא אני אמרתי כי ברגע שאומרים אמא אמרה הילד חושב שאתם יישת אחת ואז הוא לא נותן לך לחיות וברגע שתגידי אני אתה אז החיים קלים הכל דיבורים ואין כמו תקשורת טובה עם ילדים שכל אמא יודעת אז עליזוש תיקראי את הספר הוא יעור לך המון אני מקווה ושהיה שבוע טוב לעליזה הזוהרת ולכל יושבות החדר

סיוולה

New member
תגידי לו שישחק את המשחק שלה. היא תרדוף

אחריו על ארבע. את מכירה את המועדון של אלה "שלא אוהבים את מי שאוהב אותם - כולל את עצמם". אז זה המשחק. אני חשבתי שהוא עבר מהעולם, ואני רק רואה לפליאתי ותדהמתי שהדור של הילדים שלנו פשוט שכלל את המשחקים. אז אין מה לעשות. תסבירי לו שיש חוק שנקרא "משחק החיים". אחד החוקים - "אם לא מתאים לך, הגישה והמשחקים של הילדה הזו, אז תגיד לה שלום". ילדות יש בשפע, ילדים מקסימים לא כל כך. ולילדים מקסימים מגיעים ילדות מקסימות (לפחות בתאוריה האוניברסלית....). תסבירו לו ש"אם מתאים לך, סבבא, תשתתף במשחק. תחזיר לה באותה מידה. "גם שהוא יהיה חולה. נעלם לכמה ימים". ואז היא תרדוף אחריו עד אוסטרליה". שיהיה לך המון הצלחה ובעיקר לילד. ורד

seven9

New member
מקווה שאוכל לעזור בתגובתי זו!

להתערב לא הייתי מייעצת. מאוד מתסכל לשמוע שמישהי משחקת בבן שלך ובמיוחד שהוא מאוד נאיבי ושייך לך, אנחנו תמיד רוצות את טוב ביותר בשבילם ולא רוצים לראות אותם סובלים או נפגעים אך מה לעשות שלא בשליטתנו תמיד יש מישהו שבא לנו לחיים ומעשיר אותנו ע"י כאב כדי שנילמד על בשרנו את חוכמת החיים, הוא נמצא בגיל ההתבגרות והוא יחווה עליות ומורדות בחייו האישיים ובמיוחד עם בנות {מי יודע אוליי תצתרכי כבר לידע אותו לגבי אמצעי מניעה,,,} ובגלל שהוא כל עולמך ואין לך עדיין חיים פרטיים מישלך את לוקחת את הנושא מאוד קשה ונכנסת לחרדות ומעסיקה את עצמך בבעיות שלו ואיך לפתור אותן כדי שהוא לא יסבול ,,, אני מאמינה שלכל ילד יש את החבר הכי טוב שאיתו יוצאים ומספרים את הסודות ומנסים לפתור את הבעיות יחד ..לכן אין לך מה לדאוג יתר על המידה , תידאגי לעצמך על הבריאות שלך כי אחרי הכל הילד יתחתן בסופו של דבר ויצתרך לצאת מהבית {לא?} הדאגות והחרדות רק הורגים ומכשילים אותנו !! הוא עוד צעיר והחיים לפניו שימרי על עצמך ! היי חזקה ! בהצלחה עם ההתמודדות הלא קלה זו!

s h o o s h a

New member
להגיד? מה להגיד? או אולי לא להגיד...

בוקר טוב, הבן שלך, לדברייך, בא ומספר לך, משתף אותך בכאביו ובלבטיו. הוא עושה זאת כי הוא רוצה לשמוע מה שיש לך להגיד, דעתך חשובה לו והוא מעריך אותה מאד. ולכן, בניגוד לאחרים, מאחר ואין זו התערבות בוטה שלך והתפרצות לתוך חייו ופרטיותו, הייתי עונה לו ממעמקי הלב והרגש של אמא. לא הייתי משאירה אותו בשאלתו כי 'התעלמות' [מתוך כוונה מאד טובה שלך, אולי] עלולה להתפרש אצלו כחוסר ענין שלך בו ובמצוקותיו. ועכשיו הוא הכי זקוק לעצה חכמה. מקומך לא להתערב, אלא שהוא מבקש ממך. ולכן לא מדובר בהתערבות אלא בעצה. הפניה שלו אליך צריכה מאד להחמיא לך, שכן הוא סומך עליך. דברי אתו בגובה העינים ואמרי לו מה את כאמא חושבת על הסיטואציה ומה את היית עושה לו היית נקלעת למצב דומה. תני לו אופציות והשאירי לו את האפשרות לבחור כיצד לנהוג ובאיזו דרך לבחור. אבל בהחלט תני לו כיוונים. הילד - הנער, מבולבל וזקוק ליד מכוונת. והרי לשם כך אנו שם לצד ילדנו, לא? שוש

עם כול העיצות שניתנו לך פה

הייתי מוסיפה שקודם כול תמשיכי לתת לו המון אהבה וחיזוק, ולדעתי הכי נכון להגיד לו אני סומכת עליך שתדע לפתור את הבעייה ואני גאה בך באיך שאתה מתמודד איתה.אני כאן לצידך בכול החלטה שתחליט... אלו מילים שלמדתי שצריך להגיד אותם כול הזמן לילדים וזה מאוד עוזר להם. אני מאמינה שתראית באמת איך הוא מצליח לעזור לעצמו בהצלחה ואל תדאגי דברים כאלה רק מחשלים אותם..

למעלה