מה שאני עושה בתקופות כאלה
דואגת שיהיה במקרר סיר גדול עם כמות של משהו שאפשר לחמם ממנו מנה כל יום לצד משהו טרי ופשוט, למשל:
סיר של אורז עם עדשים, ואז ארוחת הצהריים שלי היא סלט עם קערית אורז ליד/בתוך.
אפשר גם תבשיל או מרק.
פעם פעמיים בשבוע מכריחה את עצמי להכין משהו כזה, ואז יש שקט לכמה ימים טובים, ולפחות ארוחה אחת ביום היא חמה ומזינה ומכילה קטניות בדר"כ.
מבחינת הסלט, אני דואגת כל כמה ימים להכין קופסה במקרר עם ירקות שטופים ומוכנים לקיצוץ. עלי חסה מופרדים/נקיים, כוסברה+פטרוזיליה בלי המקלות, מלפפונים ועגבניות, גמבות נקיות מהליבה, גזרים קלופים קטומי קצה, בצל קלוף או בצל ירוק, וכו'.. ככה חיתוך הסלט לוקח ממש כמה דקות, בזמן שהאוכל מהמקרר מתחמם במיקרו
דבר נוסף שעוזר זה ירקות קפואים שאפשר פשוט לזרוק למיקרו ל3-4 דקות ואז לערבב עם תבלינים ולאכול או להוסיף לאורז ולבשל. משתדלת מאוד שיהיה לי לפחות סוג אחד של קטנית מבושלת במקפיא שאפשר לחצוב ממנה כמה כפות ולהוסיף לכל סלט/תבשיל/דגן בשביל להעשיר אותו בריאותית.
ואני מחזיקה בדר"כ גם בורגול וקוסקוס אינסטנט מלא כדי שיהיה אפשר להכין ארוחות מהירות במחבת או בסלט.
רוטב עגבניות קפוא במנות קטנות גם עושה פלאים: זורקים לסיר גוש רוטב קפוא + חופן אורז + ירק קפוא כמו שעועית ירוקה או משהו כזה ו/או חופן עדשים, מוסיפים מים ועוד קצת תבלינים, מביאים לרתיחה ומכסים לבישול של חצי שעה עד שעה. יש ארוחה שלמה וחמה בשלוש דקות עבודה.

ואם כבר פיתות, אז שיהיה מקמח מלא, ועם דברים בריאים בפנים..

וטיפ כללי להעלאת החשק לבישול: לסדר את המטבח, בדגש על המקרר והמזווה/מגירות אוכל.
אני שמתי לב שתקופות שבהן אין לי חשק לבשל קשורות בדר"כ למקרר מבולגן או מטבח מוזנח. כשעושים סדר והכל נגיש וזמין זה נהיה הרבה יותר כיף לגשת.
לפעמים גם שינוי במטבח עושה שינוי בהרגשה, כמו שאמרת למשל סידור הקטניות בצנצנות במקום להשאיר בשקיות במקרר/מזווה.. אז למשל סידור התבלינים בצנצנות קטנות וסידורן במדף קטן על הקיר, או הוספת מדבקות עם כיתוב, או ארגון מחדש של המצרכים בתוך המקרר, וכן הלאה. כל אחד ונקודות החולשה של המטבח שלו..