צריכה עידוד...

צריכה עידוד...

הרגשתי היום כ"כ רע עם עצמי- היינו בעל האש עם הרבה חברים והמתוקים (תאומים) היו איתנו. כמובן שכןלם רצו לראות אותם...והקטנציק בדיוק התחיל עם הנעליים, ואני ובעלי הרגשנו לא טוב להביא אותו ליד כולם עם הנעליים כדי שלא ידברו וירחמו עליו..

אני מרגישב שאנשיןם שלא יודעים וקוראים על הק"פ מסתכלים על זה כדבר מוזר ועם מבטי רחמים כאלה...

בקיצור הרגשתי לא נוח כל הזמן ואני מרגישה רע עם עצמי..מה הוא אשם??:(
איך עוברים את ה3 חודשים האלה? יש עצות?

תודה רבה מראש...

פרלמנים

New member
להתבייש זה רגש מובן ולגיטימי

לפעמים באמת לא מרגישים בנוח בשלב הראשוני, אבל אל תתביישו בתינוק ובנעליים,אתם תתרגלו, כמו כולם. גם החברים שלכם יתרגלו ויתמכו-תנו להם הזמדנות להוכיח כמה הם תומכים.
ומשהו חשוב מאוד:
מי שצריך להתבייש הוא מי שלא מטפל בילד שלו.
הילד שלכם בר מזל שיש לו הורים שמטפלים בו. יצא לי לראות לצערי, נוער וילדים שלא טופלו-שלא נדע.
תנסי לחשוב על משפט תשובה לכל מי ששואל שאלות מרגיזות או פותח עיניים-יש בעיות הרבה יותר חמורות שלא נדע, ולמזלך, יש לך ילד עם בעייה שניתנת תיקון מלא-תתגאי בזה, ותשדרי לילד שלך שהכל בסדר ואת גאה בו!
בעוד שנה תסתכלי אחורה ותצחקי שהרגשת ככה. מבטיחה לך.

תודה ששיתפת, מחזקת אותך.
ג'סיקה

רביד אא

New member
יקירה - קודם כל, תודה על השיתוף!!!

לא כולם מעלים את התחושות הללו על הכתב, מטעמי בושה (שלא בצדק) ותחושה של חוסר נוחות - אבל אין לי צל של ספק שיש לך המון שותפים.

תקופת הנעליים- ובעיקר תחילתה, הינה תהליך הסתגלות של הילד ושל ההורים בעיקר אך בהבטים מסויימים גם של הסביבה. זוהי שגרה חדשה, צריך להקפיד על שעות, לקנות את הגרביים המתאימות, מתמודדים עם שאלות כמו האם תנוחות השינה נוחות לאור האילוץ של הנעליים, לבישת בגדים ללא רגליות, החלפת חיתולים וכל דבר קטנטן בשגרה שמי שלא חווה זאת, לא נפגש בהן. יחד עם זאת, שאלות אלו נפתרות בקלות ובמהירות יחסית, בעוד שההתמודדות המורכבת יותר בעיני היא החברתית. שלא כמו בעיות אחרות (שלא עלינו) שהן פנימיות, מטבוליות, גנטיות, כאן מדובר בטיפול שיש לו ביטוי חיצוני כך שאי אפשר להתעלם מהנעליים ש"מסגירות" שישנה בעיה. המבטים עלולים להיות מביכים, אנו מגלגלים סרט בראש של מה הסביבה חושבת, האם חושבים שנולד לי ילד נכה? האם חושבים שיש לנו בעיה גנטית במשפחה? האם מרחמים עליי או על הילד? ועוד תחושות דומות...

אני יכולה לשתף מניסיוני, ואגב אני חושבת שזה נכון לכל דבר בחיים, שהמציאות שאת חווה מבחוץ, היא השתקפות של מה שמתחולל בתוכך. וכאן חשוב לציין - שאין נכון או לא נכון, אל תשפטי את עצמך אם את מרגישה כרגע חוסר נוחות ומבוכה - כי זה הדבר הכי הכי טבעי, זה דבר חדש לך, את עדיין לומדת אותו ומתגבשת לתוך התהליך - ולכן חסכי מעצמך ביקורת - תזכירי לעצמך שאת עושה כמיטב יכולתך ומעניקה לילדים שלך את הטוב ביותר במסגרת האפשרויות הקיימות.

עם הזמן, ככל שהשגרה תהיה לך פחות חדשה את תרגישי טבעית יותר.
כשיהלי נולד, אני כבר הייתי מעריצה מספר אחת שלו. לדעת שתינוק מגיח לאוויר העולם וכבר נכנס לסוג של התמודדות, זה היווה בעיני חותמת על הנשמה הגבוהה שהוא.
אני הייתי מלאת מוטיבציה אחרי שעשיתי את שיעורי הבית שלי בתקופת ההריון, וכן נתרמתי מאוד מהפורום המקסים הזה שענה לי על כל כך הרבה שאלות שרק הורים נתקלים בהן ולא תמצאי מענה במקומות אחרים, גם לא אצל הרופאים הטובים ביותר.
עצם הידיעה על מה מחכה לנו בכל שלב, הורידה אצלי את מפלס החרדות ואיפשרה לי בשלות גבוהה יותר להתמודד עם המצב.

בשלב הנעליים אני הסתובבתי עם יהלי עם מנשא כמו טווס שכל העולם ייראה.
אני חייבת לציין שלא ניתקלתי מעולם בתגובה מוזרה, מביכה או מכעיסה. במקסימום נשאלתי למהות הנעליים והסברתי באופן הפשוט ביותר שיהלי נולד עם רגל מעט עקומה ושטיפלנו בכך וכעת זהו שלב מניעתי בלבד כדי שלא תהיה חזרה.
זה הכל. אנשים פשוט קיבלו את זה. ואני מאמינה שבגלל שהייתי כל כך בטוחה בעצמי, ושלמה, ופשוט קיבלתי את המצב כפי שהוא - שידרתי זאת החוצה ואנשים קיבלו זאת באותה אווירה.
אז יש כאלה שמקבלים זאת מהר יותר ויש כאלו שצריכים לעכל - ואלו החיים. לכל אחד הקצב שלו, זה הטבע שלנו. אגב, אפשר לראות הרבה פעמים שיש הבדל בין בני הזוג, שאחד מקבל זאת יותר והשני מסתייג.

לסיכום, ומקווה שלא הלאתי אותך, תפרגני לעצמך על איך שאת מרגישה, זה חלק מעיבוד המצב ומעצם הכתיבה שלך זה ברור כשמש שאת חשה כך ממקום של אמא אוהבת, ממקום של דאגה ואמפתיה ואין לי ספק שאת תעברי את זה יותר מהר ממה שנראה לך!
ב ה צ ל ח ה

רביד

גם אותי ריגשת בתגובה שלך!

אנחנו ממש בהתחלה, בגבס שלישי וכנראה נצטרך בסביבות ה-7-8... אנחנו מצלמים את הרגל בין הגבסים. בשבוע שעבר עברתי עם אחות של בעלי על התמונות בנייד שלו והייתה שם גם התמונה מלפני הגבסים - היא הייתה מזועזעת ואני רציתי לקרוע אותה על התגובה שלה. אני לא רציתי שאנשים יראו את התמונות האלה, הן בשבילנו מן הסתם, כדי שנראה את ההתקדמות... אבל יצא ככה וממש התעצבנתי על התגובה שלה.
מסכימה שהכל בגישה.

תודה רבה רבה

על התשובות המפורטות...
מעריכה את זה מאוד!
אני מקווה שהזמן יעשה את שלו, וגם העבודה העצמית כמובן...

שחפית82

New member
התרגשתי...

נסים גדולים, אנחנו גם בתחילת הדרך עם הנעליים והתחושות מוכרות. תודה ששיתפתם.
רביד, התרגשתי ממה שכתבת. כל כך נכון

טובה53

New member
לצפות את המוט בבד יפה

המוט באמת נראה מרתיע. אבל אם מצפים אותו בבד יפה זה משדרג את ההופעה למושקעת ויכול לעזור להרגשה.
אני ציפיתי בבד כחול כהה (וקשרתי בשרוך עור אדום) ולהפתעתי זה גרם לטשטוש של המוט כך שאנשים הבחינו בו רק במבט שלישי אם בכלל. היו אומרים לי "איזה נעלים יפות, במזגן המקפיא הזה טוב שנעלת לתינוק נעלים".
כמו שכבר כתבו לך, כמובן שאין צורך להרגיש שום אשמה כלל, להפך את נותנת לילד את הטיפול הטוב וזה מה שצריך לעשות, אבל זה טבעי להרגיש רגשות לא הגיוניים לפעמים.
מקוה שעזרתי!

למעלה