צריכה עידוד

ליאם 05

New member
צריכה עידוד

עצובה מאוד שהפסקתי כמעט(פעם 1 בלילה) להניק. כ"כ תיכננתי על זה כל ההריון...כ"כ חיכיתי לזה
ניסיתי את הטיפות שהמלצתן, קניתי תה שומר וזה לא עזר.
אחרי הנקה הם היו צורחים ורק אחרי בקבוק של מטרנה נרגעים..
זה גרם לי לחשוב שאולי החלב שלי לא מספיק או שאולי בקושי יש(כפי שטענה האחות בטיפת חלב שניסתה לשכנע אותי לא להניק) אז התחלתי לתת בקבוקים
ופתאום מצאתי את עצמי נותנת רק בקבוקים ויניקה (לא תמיד)רק בלילה וזה מבאס אותי !!!!!

למה שאבתי והתאמצתי בכלל חודש וחי לשאוב ????הרי בסופו של דבר מה שהתנגדתי לו מתחילת היותי אמא קרה(בקבוק במקום הנקה)
קשה לי להשלים עם זה למרות שהם עלו יפה במשקל (בני חודשיים וחצי היו פגים)
מה דעתכן?

טל ומטר1

New member

לפי דעתי את לא צריכה להרגיש רע . זה לא פשוט בכלל להניק תאומים פגים במיוחד אם אין תמיכה של הסביבה.
פשוט מקומםמה שאמרה האחות טיפת חלב אצלכם.אצלנו בקופה יש אחות טיפת חלב שהיא גם יועצת הנקה . היא לא האחות של התאומים אבל מכירה אותנו מהבכורה. בגלל בלאגן הפוליו יצא לנו להיות אצלה וצוקה לא עלתה ממש במשקל היא ממש תמכה בהמשך הנקה פשוט המליצה להניק לעיתים יותר תכופות .
עצם זה שאת מניקה מדי פעם זה מעולה ככה הם נהנים מהיתרונות של ההנקה והחלב השאוב .
אם את רוצה להניק יותר תציעי להם לינוק לפני הבקבוק בכל הזדמנות שאת יכולה .

ליאם 05

New member
צודקת, השאלה מהי כמות החלב שיש לי....

האחות של טיפת חלב טענה שאין אפשרות להניק תאומים, שאני לא אוכלת בריא ולכן החלב שלי לא עשיר בכל מה שצריך להיות, שהוא דל ורק מיימי...
שאני יקרוס אם אנסה בקיצור הורידה י את כל המוטיבציה להנקה.

Bacio

New member
מהניסיון שלי עם הגדולה ועם הנוכחיות

אם תשאבי כל שלוש שעות (וגם בלילה תעשי מאמץ לשאוב לפחות פעם אחת, למשל אחרי ההנקה), כמויות החלב שלך יגדלו.

ועכשיו אני מרגישה ממש לא במקום לכתוב את הקיטור שלי.

אני הייתי מתלונת על האחות הזו

כ"כ הרבה שטויות ועוד ממישהי שאמורה לדעת קצת יותר מהאדם הממוצע ברחוב בכל מה שקשור לתינוקות והנקה
פשוט מדהים ומקומם כאחת

טל ומטר1

New member
לפי דעתי כמות החלב זה לא. העניין החשוב

אם את גם ככה משלימה בקבוק אם מרגישה שהם רעבים. הנקה עונה גם על צרכים אחרים שלהם מלבד רעב . לכן כדאי להציע הנקה כשמתאפשר.

טל ומטר1

New member
ושכחתי לרשום שמה שהאחות אמרה זה שטויות

אני גם לא אכלנית גדולה ולוקחת מולטי ויטמין וזה פותר את בעיית רמות הוויטמינים.

שלישה6

New member
עשית מה שעשית כי רצית בטובת ילדייך

וזה הופך אותך לאמא הכי טובה בעולם, למרות שלא הצלחת לנהוג על פי צו מצפונך, ועיגלת פינות.

כפי שאני רואה את זה- את עדיין מניקה, כלומר יש חלב- וכיוון שהגוף מייצר חלב לפי דרישה, והילדים שלך כן יונקים, למרות שמקבלים
בקבוקים במהלך היום- אישית הייתי מתחילה לעשות שינוי מהיום.

אני רק אמא ולא יועצת הנקה, אבל מה שנראה לי שהייתי עושה
זה חוזרת להניק במהלך היום- מתחילה להניק לסירוגין- כדי לתת לגוף ולילדים להתרגל. ארוחה כן, ארוחה לא. גם אם לא יהיה מספיק חלב ותתני השלמה אחרי שעה, עדיין שידרת לגוף שהוא צריך להתחיל לייצר חלב גם בשעות היום, ובהדרגה תוכלי להעביר אותם ליותר הנקות במשך היום, ובשאיפה, כפי שרצית- להנקה מלאה.

קצת מהניסיון האישי שלי?
אחרי שילדתי האחות טיפת חלב אמרה לי שבשביל חצי ליטר לא שווה להתאמץ. אני המשכתי להתעקש ולהתאמץ ובהדרגה הצלחתי לשאוב יותר, ובנוסף להניק פעם-פעמיים ביום את אדם. המאמץ היה שווה.
דבר נוסף- תכננתי להניק את השלישייה עד גיל 3 חודשים והתחלתי להוריד שאיבות כבר כשהיו בני חודשיים וחצי. שבוע וחצי אחר כך גילינו שלדניאל יש רפילוקס סמוי ומה שהכי קל לה לעיכול היה חלב אם- חזרתי לקחת כדורי חילה, טיפות חלב רב ואכלתי כל מה שמומלץ להגברת חלב אם- והמשכתי לשאוב חלב עד גיל חצי שנה לשלושתם. המסקנה שלי- כל זמן שאת מניקה, אפילו חלקית, המצב הפיך לשני הכיוונים.

בהצלחה.

תודה יקירה

שלישה יקרה

תודה רבה על הדברים שכתבת..

את בכלל לא "רק אמא".... את אמא !!!!! לשלישיה שינקה !!!!!! שאפו גדול גדול..
עם המון נסיון בהורות ובהנקה !!!! (לא תמיד חייבים תואר מסודר כדי להיות בעל ידע ) וכמובן בענייני שינה - לא לשכוח.

תודה רבה על השיתוף :)

ליאם 05

New member
כל הכבוד!!! ריגשת אותי מאוד בסיפורך האישי

אעשה מה שהמלצת בתקווה שזה יעזור. תודה רבה

עידוד

הי ליאם

קודם כל - מזל טוב!!!
ברוכה הבאה אלינו.

אני ממש אשמח לדעת מי זו האחות המקסימה הזו שפולטת שטויות כמו ממטרה ובאיזה טיפת חלב היא עובדת. סליחה על המילים הלא נעימות.
אתן יודעות שבדרך כלל אני כותבת מאוד בזהירות, אבל יש פעמים שגם אני כבר מתחרפנת.

בעדינות אומר - האחות הזו לא חכמה גדולה ובוודאי לא יודעת שום דבר בכל הקשור להנקה ולתאומים.

זה שטויות במיץ עגבניות כמובן שאי אפשר להניק תאומים!!!
אתן כולכן כבר יודעות את זה.
יש הרבה מאוד נשים, גם בארץ וגם בעולם שמניקות גם שלישיות ורביעיות. את זה היא כנראה בכלל לא יודעת.
וגם משפט שהחלב שלך לא טוב כי את לא אוכלת טוב - הוא די מטופש. לא אכנס לזה עכשיו, אבל את צריכה להיות בתזונה איומה ונוראה הרבה מאוד זמן כדי שאולי, ואני מדגישה - אולי!!! ייפגע החלב.
ואני מתארת לעצמי שגם אם את לא אוכלת רק אוכל בריא ומזין כל היום - את עוד רחוקה מזה.

הצליחה להרתיח אותי האחות החצופה הזו!!!!

עכשיו, בואי נעבור אליך יקירה... :)

ראשית - אל תכי את עצמך על מה שהיה. זה גם ככה לא יעזור.
את אמא שלהן, אוהבת אותן הכי הכי בעולם ותמיד תמיד תעשי רק את מה שהכי טוב ומתאים עבורן!!! אל תשכחי.
מאוד יכול להיות שזה עדיין הפיך, עם עבודה קשה, אבל הפיך.
ברגע שמתחילים עם בקבוקים - הדרך להורדת ההנקות היא חלקלקה ומהירה.

האם נפגשת עם יועצת הנקה מוסמכת ? אני מנסה לבדוק האם יש איזה בעייה הורמונלית או אחרת שיכולה לגרום למיעוט בחלב.

ייצור החלב עובד לפי ביקוש והיצע - עלייך לדאוג שיהיה ביקוש גבוה, כדי שהגוף ייצר בהתאם.
האם יש לך משאבה טובה וחזקה ?
את רוצה לנסות כמה ימים של עבודה קשה כדי להגביר את כמות החלב ? זה עוד אפשרי לדעתי.

אני מבינה ששאבת כבר.

את יכולה לתאר קצת מה היה במהלך החודשיים וחצי ?
כמה פעמים שאבת, כמה הנקת , עם איזה משאבה וכו'.

טוב מאוד שהן עלו יפה במשקל. זה הכי הכי חשוב!

מחכה לתשובות שלך
פתאום שמתי לב שכתבתי כאילו מדובר בשתי בנות.. וזה לא ברור בכלל ממה שכתבת.. אז סליחה עם טעיתי..

ליאם 05

New member
הדר תאומים

חייבת לציין שהתגובה שלך הציפה בי רגשות תמיכה ואהדה למרות שאנחנו כלל לא מכירות

יש לי בת ובן. מהרגע שילדתי ונכנסו לפגייה שאבתי עבורם חלב אם והבאתי לפגייה. אין דבר כזה שהיו אוכלים סימילאק וגם אם קרה מקרה שלא הספיק לי
החלב והיה צורך בהשלמה לקחתי את זה מאוד קשה.
את הבכור הנקתי הנקה מלאה חצי שנה ומאוד נהניתי. בזמן ההריון כ"כ פינטזתי על הרגע שאניק מרוב שהחוויה עם הבכור הייתה טובה. ואז הם חזרו הביתה וניסיתי להניק. לא הצלחתי כ"כ. גילינו כי לשניהם הייתה לשון קשורה ועשינו התרה אצל ד"ר בוצר בכפר הירוק ואז התחלתי להניק ואחרי כל הנקה הייתי שואבת ונותנת להם השלמה.
הבעיה הייתה שהם היו צורחים אחרי הנקה ורק אחרי שהשלמתי בקבוק משאוב/תמ"ל היו נרגעים.כל הזמן הזה שאבתי כל 3 שעות למרות שנקרעתי מכאבים...גם בלילה..(משאבת ספקטרה)
ואז עשיתי טעות!
התחלתי להתייעץ עם חברות, אחות טיפת חלב ואף פניתי ליועצת הנקה מוסמכת לתאומים שקבענו להיפגש. ואז הייתה האמירה הטיפשית והאמת אמירות די דומות גם מחברות שיש להן תאומים ומאחותי וזה ערער אותי לגמרי... ואז התחלתי לתת בקבוקים במשך היום ורק פעם או פעמיים אני מניקה וזה מנקר לי בראש רגשות האשם האלה...
אני ממש מודה לך על התגובה. אולי אנסה לקבוע שוב עם יועצת הנקה.אם את אומרת שזה הפיך...

המשך

ליאם יקרה

את פשוט אלופה!!
זה בוודאי לא קל כשהקטנים בפגייה, ובוודאי לא קל לשאוב ולהביא להם ולהיות על הכבישים, ולישון בלעדיהם ולחכות שיעלו במשקל ויבואו הביתה.

זה נהדר שהיה לך נסיון טוב ומוצלח עם הגדול, אבל איתם ההתחלה היתה בהחלט מאתגרת.
פגיה זה מאתגר בפני עצמו ולקטנים עוד התווספה לשון קשורה - וזה מקשה מאוד על ההנקה. אז עמדו בפנייך מכשולים לא פשוטים בכלל.
מאוד יכול להיות שבגלל ששאבת עם הספקטרה - היא לא עזרה לך להגביר כמות חלב. זו משאבה בסדר, אבל במקרה שלך את צריכה משאבה חזקה יותר כמו הלקטינה של מדלה.

אני מאוד מאוד מבינה אותך עם הנקיפות מצפון... אבל נסי לשים אותן קצת בצד.
את עשית ועושה מה שאת יכולה, ואת לאט לאט צוברת נסיון בלהיות אמא לתאומים, ומי שאין לה תאומים כמו שאני תמיד כותבת פה - זר לא יבין זאת...
אמא לתינוק אחד - יכולה לתת עצות אבל ברוב המקרים, היא לא תבין מה בדיוק עובר עלייך ואיך זה עם שניים, וזה בהחלט שונה מאחד.

מאיזה איזור את ?
נסי שוב לקבוע עם יועצת ההנקה.
נשמע לי שזה מאוד הפיך.

כשיש יועצת הנקה שעוזרת אז אני לא מתערבת. אבל רק בשתי מילים (והיועצת יודעת את זה, אבל אולי כדאי שתחשבי על זה את בינתיים) - מעבר לכל מגבירי החלב , יש כדורים שנקראים
"מוטיליום". אלה כדורים שהייעוד שלהם הוא לבחילות (פרמין למי שמכירה) אבל תופעת הלוואי שלהם היא הגברת חלב. זה כדורים שמקבלים עם מרשם רופא.
אני חושבת שזו בהחלט יכולה להיות אופציה לעזור לך בשילוב עם שאיבות להגביר בחזרה את כמות החלב שאת מייצרת.
זה שהיתה לך חוויה טובה עם הבן שלך בהנקה - גורמת לי לחשוב שכנראה שאין בעייה של כמות. רק צריך לעבוד עם שאיבות להגברה.
וגם אם לא תגיעי להנקה מלאה - תוכלי להניק יותר ופחות להשתמש בבקבוקים וגם זה נהדר.

המון בהצלחה,
ספרי איך את מתקדמת.
ושימי את רגשות האשם בצד :)

ליאם 05

New member
יקירתי

ידוע לי על המוטיליום. גם היועצת הנקה ששוחחתי איתה המליצה על זה אבל אף רופא לא הסכים לתת לי מרשם לזה...

אנסה להשיג את המשאבה שהמלצת לי עליה מיד שרה.
אני מודה לך על הכל...

מוטיליום

אוףףףף

זה מעצבן..למה הם לא נותנים מרשם לזה ???
מאיזה איזור את ?
ובאיזה קופה ?

נסי ביד שרה, או אם לא - כי לרוב אין להם מספיק -
אז חפשי "ליונס" בגוגל - ארגון התנדבותי שמחזיק גם משאבות לקטינה,
או תעשי פה חיפוש על משאבות -יש עוד מספרי טלפון.

הדר, אשמח אם תוכלי לפרט מה התופעות לוואי של

המוטיליום. אני בהתלבטות אם לבקש מרשם מהרופאה. (אצלנו האחות טיפת חלב חיזקה את ההמלצה ואמרה שבמידת הצורך תשוחח עם הרופאה)

מוטיליום

הי אוזה

אסור לי כיועצת הנקה להמליץ על תרופות .. אז אני כותבת פה מאוד בעדינות.

נסי להתקשר לאחד המרכזים הטרטולוגיים (חפשי בגוגל) ברחבי הארץ. בהם נותנים מענה מקצועי ומוסמך על תרופות בהריון ובהנקה וכדאי לשאול שם.

http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=doc-DGS

זה הקישור למידע על המוטיליום באתר של ד"ר ג'ק ניומן מקנדה, רופא ילדים ויועץ הנקה.

(המוטיליום - מעלה את רמות הפרולקטין אצל האמא וזה מה שעוזר בהגברת החלב.)

למעלה