צריכה עיצה לגבי החלפת תזונאית

השעועית

New member
צריכה עיצה לגבי החלפת תזונאית ../images/Emo10.gif

אני בת 33. נמצאת אצל תזונית כ10 חודשים, אני 161 ומשקלי כעת 52 פלוס, אחרי עליה של 2 ק"ג. יש לי בעיה עם התזונאית שלי. היא יותר מידי מלחיצה אותי. אם אני עולה 500 גרם (בשבועיים), שלא לדבר על יותר, היא נוזפת: "לא חבל? למה להרוס הכל? מה קורה? למה את לא יכולה להיצמד לתפריט שבוע-שבועיים?" עליתי 2 ק"ג בחודש האחרון, למה? לא יודעת, לא יכולתי לשמור כל יום, היה לי קשה מאד (בניגוד לחודשים קודמים, הלך לי מצויין רוב הפעמים). היא אמרה לי משהו כמו: "זה הרבה מאד 2 ק"ג בשבילך? מה יהיה? ככה מהר מאד תחזרי ל61 ק"ג, לא חבל?" וזה מאד מלחיץ אותי, מה שהיא אומרת, יותר מהעליה עצמה. אני כבר בלי חשק לבוא אליה, מדוכאת מהמחשבה לפגוש אותה שוב ולהישקל. פשוט לא הולך לי בזמן האחרון, אני חוטפת יותר מידי (בעיקר בערבים), אין לי מוטיבציה. רק שלשום הייתי אצלה וכבר אני אוכלח שוב. פושט לא מצליחה! היא נתנה לי הפעם תפריט ממש קשה, שבספק אם יש שם 700-800 קלוריות, לא יכולה לעמוד בו בימים האלה. כל היום אני רעבה, גם בבקרים. מחפשת אוכל במקרר ובארונות כמו עכבר. פשוט מורעבת. אני לא רוצה לחזור אליה, כי אני יודעת ששוב אקבל על הראש. לא הולך לי בחודשיים האחרונים, אין לי מושג למה. יש לי בעיות עם הבן שלי, אבל זו לא הסיבה. סתם לא מסוגלת לשמור, בטח לא עם תפריט של דוגמנית. אני רוצה ל"צאת" ממנה, לא לחזור, אם לא לנצח, לפחות לא לכמה חודשים. אני לא יודעת מה לומר למה. אם אומר לה שאני לא מסוגלת לשמור, היא תגיד לי: "כולה 2 ק"ג, אנשים פה רזו 50 ק"ג ואת לא מסוגלת לרזות 2?" אני לא יכולה לומר לה שהיא מלחיצה אותי, כי אז אני אראה כמו איזו בחורה חלשה, שלא מסוגלת לספוג ביקורת. לא יודעת מה להגיד לה. אני רק יודעת שאני לא מסוגלת לחיות כעת עם תפריט דל שכזה, עם סטופר, שאני חייבת לרדת קילו תוך שבועיים גג. זה מלחיץ אותי נורא, ולא אשקר אם אני נכנסתי לדיכאון קל (בכי, עצבים, אי חשק לעשות דברים). אני יודעת שאני לא שמנה (בטח יש פה שמנים ממני), אבל משקל היעד שלי הוא 51 בערך, וכרגע לא מסוגלת גם להגיע לזה. פשוט נגמר הסוס בזמן האחרון, בלי סיבה. אני גם בדיכאון מזה, אבל יותר בדיכאון כי אני לא יכולה כבר לחיות עם תפריט כזה ושעומדים לי על הראש ככה כל שבועיים. זה כמו מבחן כזה, שצריך להוציא ציון טוב אחרת אאכזב את ההורים. מילא את עצמי, אבל אחרים... אני פשוט לא יודעת איך להיפרד ממנה, ולו לכמה שבועות או חודשים. תנו לי עיצות בבקשה!

רון ו

New member
למה שלא תרכיבי תפריט לבד?

נו, התחלת להבין שזה מגוכח "מחפשת אוכל במקרר ובארונות כמו עכבר" בטח כשדיאטנית "חמדנית" רואה בחורה רזה ממש כמוך מה היא תגיד לך, שאת לא צריכה לרזות? אז היא עושה מה שלדעתה את מצפה ממנה וככה אתן ביחד יוצרות רף גבוה ומיותר כל כך. תוספת של 2 ק"ג לא משמעותית ואף רצויה במיוחד שאת על סף תת משקל. לדעתי מכל הידע שצברת ממנה תוכלי להרכיב תפריט סביר ולהגדיר לעצמך משקל יעד שגם תרגישי יותר בריא ותתפקדי טוב. בשביל מי את מנסה להיות דחלילה?

dancing machine

New member
מזועזעת...!

התזונאית שלך פשוט מטומטמת, ועושה לך רק נזק. תפסיקי את הפגישות איתה מיד! זה לא עניין של לחפש עצות, זה עניין שאין בו אפשרויות. פשוט לחתוך! תפריט של 700-800 קלוריות ביום הוא הרעבה, ואת גם ככה רזה!!! את לא אישה שמנה או מלאה אפילו בשום קנה מידה!! איזה טוב יוצא מתפריט הרעבה??? להרזות- זה רק בשביל להרגיש יותר טוב ולהיות יותר מאושרים. אם כל האושר יוצא בדרך- איפה המטרה פה?! נעלמה.

למעלה