צריכה עיצה לגבי פרנסה טובה

צריכה עיצה לגבי פרנסה טובה../images/Emo130.gif

יש לי ולבעלי התלבטות קטנה,זה קצת ארוך אני מזהירה... אז ככה,עד לפני 3-4 חודשים מצבנו הכלכלי היה ברוך ה' ממש טוב! יש לנו בשעה טובה דירה שאנחנו מקבלים ממנה שכירות כל חודש ועוברים אליה בעזרת ה' עוד פחות מחודשיים,בינתיים גרים בשכירות שעולה לנו ממש גרושים... נולדה לנו ברוך ה' ילדה לפני חצי שנה ושלחתי אותה לפני חודשיים למשפחתון שעולה 1700 ש"ח לחודש. אני ובעלי עובדים ברוך ה' גם. אבל...אין לנו מושג איך יש לנו מינוס בבנק????!!! אני באמת חוסכת בקניית בגדים ועיניינים,אומנם הייתה לנו עכשיו הוצאה ענקית(קנינו אוטו) כך שגם על זה הולך הכסף... אבל עדיין,כל הכסף שאנחנו מרוויחים אמור להספיק לנו ובכל זאת לצערי הרב אנחנו במינוס... בעלי ואני נשמח לטיפים איך לשמור על הפרנסה ואיך לחסוך וכו' וכו',יש כאלה במצב דומה?איך אתם מסתדרים?? חוץ מאוטו,אוכל,שכירות ומשפחתון+אוכל+חיתולים לילדה אין לנו הוצאות נוספות בדר"כ,ואת זה בטוח יש לכולם. ואגב,אשמח גם לסגולות לגבי פרנסה טובה תודה לכולכם!

מפרישים מעשר?

בדוק ומנוסה! להפריש מעשר, במדוייק עשרה אחוז מדוייקים מכל ההכנסות לצדקה.

שרונס21

New member
מתולתלת יקרה!!

הסגולה הבדוקה לעושר היא ההבטחה של הקב"ה שבמידה ונעשר מכספנו נתעשר. (עשר תעשר בשביל שתתעשר.. בחנוני נא בזאת..) היום מקובל לעשר עשירית מהכסף, יש כאלה שמגדילים לעשות ומעשרים חומש, אבל זה די קשה.... על עצמי אני יודעת לספר ובמידה והכסף נוזל לנו מהידיים לאחר ברור קצר אנחנו מגלים ששכחנו לעשר. שתזכו לשפע גשמי ורוחני והכי חשוב שתהיה ברכה בכסף!

candy77091

New member
לכוון בברכת המזון היא סגולה לפרנסה.

בעניין הטיפים המעשיים פיזיקליים-פורום כלכלת בית חזק בתחום.

חשבון הוצאות מפורט באמת

יגלה שבוודאי יש הרבה היכן לחסוך. הוצאות תקשורת - טלפון, פלאפונים ואינטרנט. הוצאה לא קטנה כל חודש. גם לקצץ בזמן השיחות וגם לעבור למסלולים/חבילות זולים יותר. אוכל- לקצץ בשטויות- יותר בריא ויותר זול (שני ציפורים במכה אחת). חשמל- מייבש, אורות דולקים סתם וכדו' טיטולים- לחפש היכן הכי זול - יש כל כמה זמן מבצעים. כנ"ל בשאר מוצרי תנוקות. וכו' וכו' וכו'..... תעזרו בטבלאות באתר "פעמונים" או בפורום ניהול כלכלת בית כפי שקנדי המליצה לכם. ומעבר לנ"ל- מדובר בסדרי עדיפויות בחיים. אנחנו למשל עם שני ילדים ועוד לא קנינו רכב. מעבר להוצאה הראשונית של הקניה (עשרות אלפי שקלים), אחזקת רכב חודשית מגיעה ל2000-2800 ש"ח לחודש ! (לפי כתבה שהיתה לא מזמן). זה המון. משפחתון- 1700 זה די יקר. תבדקו אם יש אפשרות להנחה. ארנונה- תבדקו אם מגיעה לכם הנחה. אני בעיקר טובה בעצות- תכל'ס אצלנו המכתש בבנק הולך ומעמיק, אבל זה בגלל מצבנו התעסוקתי כרגע
ישועת ה' כהרף עין. {ולכל המייעצים לעשר- כדאי לזכור שמעשר כספים הינו מנהג ולא חובה. למי שבבעיה כלכלית אמיתית ממש לא צריך לעשר וקל-וחומר חו"ח לא חומש כפי שהועלה כאן. }

candy77091

New member
אכן זה מנהג אבל מנסיוננו

מי שמעשר מתעשר ולא ההפך. כששכחנו לעשר רק נפלו עלינו כל מיני הוצאות מיותרות ואפילו ראינו שזה בדיוק הסכום שאותו היינו אמורים לעשר..

שמעתי פעם על סגולה לפרנסה

לקרוא כל בוקר פרשת המן בספר שמות פרשת וישלח מופיע בכל הסידורים, ואגב, גם אנחנו בבעיה הזאת אשמח לפתרונות קצת יותר מעשיים מסגולות.

למעלה