צריכה עיצה - צפוף לנו בחצר

שושנית 6

New member
צריכה עיצה - צפוף לנו בחצר

אשמח לקבל עיצה מה לעשות. אני גרה בישוב כפרי בבית פרטי עם חצר גדולה. לפני כארבעה חודשים חתולת רחוב שאינני מכירה בחרה להמליט אצלנו בחצר. במקביל פחות או יותר באותה תקופה חתלתולה בת 10 חודשים בחרה לאמץ אותנו . מקסימה אמיתית. חיסנו אותה ובשבוע הבא גם תעוקר. מה שמפריע לכל האידיליה הזו היא החתולה שהמליטה. היא מרחיבה יותר ויותר את האיזור בו היא והגורים מסתובבים וממש מחפשת ותוקפת את החתלתולה שלנו. בתחילה לכל אחת מהן היה איזור אחר ללא קשר עין והאכלנו כל אחת במקום אחר בחצר אבל עכשיו המצב בלתי נסבל. החתלתולה בהיסטריה תמידית ולכן כל פעם שיוצאת מהבית היא בורחת מהחצר . החתולה שהמליטה עברה בימים האחרונים עיקרור במימון הראשות המקומית. חשבתי לאסוף אותה ואת גוריה ולהעביר אותם לפנית האכלה שנמצאת אצלנו ביישוב. מה דעתכם? אשמח לשמוע וגם לקבל רעיונות לפתרונות אחרים כדי שנחזור לשקט ולשלווה.

Yukita

Active member
מנהל
מבחינתי

העובדה שסיפרת שהסיפור החל לפני 4 חודשים אומרת לי שבקרוב העניין יסתיים גם ללא התערבותכם, שכן האם תפסיק להגן על הגורים והם יהפכו לעצמאים לחלוטין. במקרה זה נראה לי הכי נכון והכי הומני להתאזר בסבלנות ולתת לכל העסק להפתר מעצמו.
&nbsp
ישנה כמובן אפשרות שהאם רואה במקום טריטוריה שלה ולסיפור אין, בשלב זה, קשר אמיתי לעניין הגורים. בשלב זה, מאחר שאיני רואה את האינטראקציות בשטח, קשה לי לומר.
&nbsp
באשר לרעיון ההעברה לפינת האכלה, זה לא בלתי אפשרי (רק בהסכמת המאכילים!!!), אך לא מדובר פשוט בלקחת מפה ולשחרר שם. צריך לאקלם אותם בפינת ההאכלה כדי שלא ייבהלו ויתפזרו בבהלה וכדי שכל העניין לא ייגמר ברע.

Yukita

Active member
מנהל
מחזיקה לכם אצבעות

מקווה שאכן ייפתר בקרוב מעצמו. בינתיים, אפשר וכדאי לעודד את הגורה שאימצה אתכם לאכול בתוך הבית (אם היא ואתם מוכנים לכך) ובאופן כללי לאפשר לה להירגע בפנים ואולי לאפשר לה פתח יציאה לכיוון אחר מהאזור שבו נמצאת האמא התוקפנית.

למעלה