צריכה עצה אובייקטיבית

צריכה עצה אובייקטיבית

שלום לכל יושבי הפורום אני מתלבטת באיזו סוגייה והייתי רוצה לשמוע דעות אובייקטיביות בעניין: אני וחבר שלי בקשר כבר שנה ועוד חצי שנה שהיינו בקשר לפני כן אבל זאת לא הייתה זוגיות. שנינו מחזיקים דירות לבד בת"א במרחק של 5 דקות אחד מהשני כל יום כמעט אנחנו ישנים ביחד אצלו ובאופן כללי רוב הזמן אני נמצאת אצלו (וביוזמת שנינו ) אפילו שיש לי דירה משלי ( הסיבה שאנחנו יותר אצלו כי מנוחיות בעיקר, אצלי יש בבוקר רעש בדירה) ,לפני איזה חצי שנה שאלתי את "השאלה" למה אנחנו לא עוברים לגור ביחד, הוא קצת נלחץ וענה שזה מוקדם מידי מאז דעתי לא השתנה ואני לא באמת מבינה למה אנחנו לא עוברים לגור ביחד אבל אני מקבלת את הרצונות שלו ולא שואלת ולא לוחצת לכיוון הזה כי בסה"כ יש לנו זוגיות מאוד טובה וכייפית ואני לא רוצה לקלקל אותה, כמו כן זה לא איזה צעד "טרום חתונתי" זה צעד כלכלי פרופר מבחינתי בעיקר בגלל שגם ככה אני אצלו כל הזמן. עוד חודש נגמר לי החוזה שכירות והתחלתי לחפש לי דירה חדשה עם שותף והוא עוזר לי לחפש. יש לי אופציה לעבור לדירה טובה עם שותף שהוא גם ידיד שלי מזה 6 שנים, בעבר הרחוק היה בנינו איזה קטע חד פעמי (לא שכבנו) שלא חזר על עצמו מאז. החבר שלי שאל בעבר אם היה משהו בנינו ועניתי לו שכן והסברתי שזה היה חד פעמי ומאז לא קרה כלום אפילו שאנחנו בקשר טוב כמו תמיד ( למה עניתי? כי אני מאמינה בכנות, שאלת שאלה-תתמודד עם התשובה) כשדיברתי עם החבר שלי לגבי האפשרות הוא ענה שזו כמובן החלטה שלי אבל אם אני יעבור עם הידיד זה יפריע לו כי בעבר היה בנינו משהו, אז שאלתי אותו אם יש לו איזה סיבה לא לבטוח בי הוא ענה שלא ועדיין נשאר אייתן בדעתו. ופה אני צריכה את עצתכם, אני יודעת שזו אחלה דירה במחיר טוב ושאין סיכוי בעולם שיקרה משהו עם השותף שלי והעניין שקרה בנינו מזמן סגור וחתום מזה 3 שנים ולא יחזור על עצמו וחבר שלי לא מציע שנעבור לגור ביחד אפילו שהוא יודע שאני רוצה. אני מצידי מקבלת את הרצונות וההחלטות של הבן זוג שלי שקשורות לעניין מגורים מושתפים. האם הוא צודק, האם אני צריכה להתחשב ברגשות שלו בעניין המגורים עם ידיד שלי??? סליחה על האורך פשוט רציתי שתקבלו את כל התמונה. תודה מראש, הסימפוניה

Vdrums

New member
לדעתי את צריכה לחשוב על הצד הכלכלי של העניין

ואם באמת אין תחלופה אז ללכת על זה. חבל שהוא לא רוצה לגור איתך. זה כיף...

חשבתי על זה כבר...

הכי משתלם זה לגור עם החבר, ברור שיהיה כיף לגור ביחד מה גם פרקטית אני גרה אצלו... ולא נדמה שזה מפריע לו להיפך כשאני לא נמאצת הוא שואל מתי אני מגיעה... ואם אני לא גרה איתו חבל לי לשלם על דירה לבד כמו שאני משלמת כרגע, אני בכלל לא נמצאת שם לכן שותף זאת האופציה הכי טובה בשבילי... מה שמפריע לו שזה ידיד שלי משכבר ימים והיה בנינו איזה קטע לפני 3 שנים...

זמשוש

New member
דעתי

לפי מה שאת אומרת, פעם אחרונה שהצעת לחבר שלך לגור ביחד כדי לצמצם עלויות היה לפני חצי שנה? אמנם הוא עוזר לך עכשיו לחפש דירה אחרת וזה נראה כאילו הוא עדיין לא מעוניין אבל אולי כדאי שתעלי את הנושא שוב...? באותה הזדמנות תגידי לו שבגלל שאת גם ככה אצלו כל הזמן, את מרגישה שזה בזבוז כלכלי להשכיר דירה כשאת גם ככה בקושי נמצאת בה ושהפיתרון היחיד שאת רואה זה לגור עם אותו ידיד (ולא יקרה איתו כלום כי גם ככה את כל הזמן עם החבר ולא עם השותף בבית). אלא אם כן יש לך אפשרות לעבור לגור עם שותף/ה אחרים...

קודם כל תודה ...

הנושא עלה ברגע שהתחלתי לחפש דירה חדשה לעצמי אומנם העניין הכלכלי לא עלה אלא האופציה של לעבור לגור ביחד, התגובה שלו לעניין הייתה לעזור לי לחפש... משמע לעבור לגור ביחד לא על הפרק כרגע. לא יקרה כלום עם השותף גם אם אני אשן כל יום בדירה זה היה עניין חד פעמי לפני 3 שנים לערך שלא חזר על עצמו על אף שאנחנו בקשר רציף וזה שאני אעבור לגור עם הידיד לא אומר שיקרה שוב. יש אופציה של להמשיך לחפש אבל זו דירה טובה במחיר טוב באיזור שאני רוצה ועם שותף שיש סיכוי גבוהה שאסתדר איתו, וכל מי שגר בת"א יודע כמה קשה למצוא דיל כזה...

זמשוש

New member
זה שאת אומרת שלא יקרה כלום

לא אומר כלום כי את לא יכולה לדעת מה יקרה כשתגורו ביחד וגם אם באמת לא יקרה... זה לא נעים לדעת שבת הזוג שלך גרה חדר ליד מישהו שהיה לה פעם משהו איתו... לא משנה כמה היא אומרת שזה היה חד פעמי ושאין מצב שזה יקרה... דברי עם חבר שלך על הנושא הכלכלי. כי מבחינה הגיונית... אין סיבה שתשלמי שכר דירה מלא על דירה שבקושי תהיי בה... בהצלחה.

magenta73

New member
את כל השיחות איתו כבר עשית, לא?

אז מה נותר להגיד לך?... ברור שלעבור עם הידיד יותר משתלם. כלכלית. מצד שני החבר לא יאהב. מצד שלישי, הוא לא רוצה לעבור לגור יחד, ומי הוא בדיוק שיחליט החלטות כה מהותיות - כמו איפה לעבור לגור - בשבילך. תסבירי לו עובדות בשטח. זו דירה טובה. במקום טוב. במחיר טוב. וזו האופציה הבריאה ביותר לנוכח העובדה שהוא לא רוצה לעבור לגור יחד. את אוהבת אותו (את החבר) את לא תבגדי. זה פוגע בך שהוא בכלל חושב את זה. וחוץ מזה... יש לך חיים ועצמאות...

תודה רבה לכולכם....

היה מאוד חשוב לי לשמוע מגוון דעות כדי לקבל החלטה לגבי ההתנהלות שלי בסיטואציה... כרגע בחרתי בלנסות לדבר איתו ולבדוק מה בדיוק מציק לו ואיך אפשר לשנות את ההרגשה שלו ( אולי שיגיע איתי לראות את הדירה ולהכיר אותו באופן קצת יותר אישי עם אותו ידיד) באותה נשימה החלטתי באמת לשים את כל הקלפים על השולחן בעניין המגורים המשותפים והסיבה שבגללה אנחנו לא עוברים לגור ביחד... נראה מה יצא בסוף, מבטיחה לעדכן בתוצאות. ושוב תודה

למעלה