צריכה עצה בבקשה

צריכה עצה בבקשה

אני בת 24, אמא לתינוק בן חודשיים וקצת מבולבלת לגבי הכיוון שלי בחיים. בשנה שעברה סיימתי תואר ראשון באוניברסיטת בן גוריון בהיסטוריה כללית ומקרא ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי הלאה. בעוד כחודש וחצי אני מסיימת את חופשת הלידה ואז אני אצטרך לחפש עבודה, אבל אני לא יודעת באיזה תחום לחפש או אולי בכלל להמשיך ללמוד, חשבתי לקחת קורס מקצועי כלשהו, אבל אני לא יודעת מה כדאי. טוב, אני אעשה קצת סדר בדברים. אני יודעת שעם התואר שלי אין כ"כ הרבה מה לעשות, חוץ מלעשות תעודת הוראה וללמד, אבל אני ממש לא מעוניינת להיות מורה. אז חשבתי לחפש עבודה בתור מזכירה, אני מקלידה די מהר ומכירה את התוכנה word, אבל לא מעבר. לכן, חשבתי לקחת קורס וההתלבטות שלי היא בין הקורסים הבאים: מזכירה משפטית (זה מה שהייתי רוצה אבל אין בעיר מגוריי אשדוד וחוץ מזה הלימודים די ארוכים), מזכירה בכירה או מנהלת מערכות משרדיות. השאלה שלי היא: האם בשביל להשתלב בעבודה כמזכירה אני באמת צריכה קורס כזה, או שאפשר להסתדר גם בלי והאם יש בכלל עבודה בתחום. בנוסף, שמעתי שאם כבר לעשות הסבה מקצועית אז רצוי להתמקצע בתחום הנהלת חשבונות. האם באמת כדאי? האם יש עבודה בתחום? אני לא אדם ריאלי כ"כ, ללא ספק אני טובה יותר בתחום ההומני, האם אני אשתלב בתחום זה? צריכה מאוד עצה, כי אני מבולבלת לגמרי. מה כדאי לי לעשות עם התואר שלי? בהנחה ואני מוכנה ללכת ללמוד, מה כדאי ללמוד ואיפה בסביבת אשדוד? אשמח לכיוון ותודה מראש.

הי שומשום בבטן,

תוכלי לספר מה הביא אותך ללמוד הסטוריה כללית ומקרא? מה עוד מעניין אותך? את כותבת שאת טובה בתחומים הומניים- איך זה בא לידי ביטוי? במה עוד את טובה? אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

היי אילת

ראשית, תודה לך על ההתיחסות. מה הביא אותי ללמוד הסטוריה ומקרא? בעיקר אהבתי הכנה להיסטוריה. מקרא הייתה ברירת מחדל. הייתי צריכה מחלקה נוספת בכדי ללמוד במסלול הדו- חוגי וזו הייתה בחירתי. היום בדיעבד אני יכולה להעיד שנהתי מאוד מלימודי ההיסטוריה שלי. הייתי שמחה להמשיך ללמוד תחום זה אם היה מה לעשות עם זה "בעולם האמיתי". חייבת לציין, שהעדפתי הראשונית תמיד הייתה לעסוק בתחום הרפואה. תמיד אמרתי שהייתי רוצה ללמוד היסטוריה, אבל לעסוק ברפואה. ניסיתי להתקבל ללימודי סיעוד בבן גוריון ולא הצלחתי. חשבתי לעשות הסבה מקצועית לתחום זה בביה"ח קפלן (הסבה של שנתיים), אבל תנאי הלימודים לא מאפשרים לשלב עבודה ותינוק וגם השכר אוניברסיטאי, כך שנאלצתי לזנוח את הרעיון. בנוסף, חייבת להודות שאני לא בטוחה שהייתי יכולה להתמודד עם לימודי הסיעוד על כל התחומים הנלמדים במסגרת זו. התחום ההומני שלי חזק, ללא ספק, מהתחום הריאלי. זה בא לידי ביטוי ביכולת הבנת הנקרא שלי, יכולת ההתבטאות שלי בכתב ובע"פ. אוצר המילים שלי. אני קוראת המון ומנסחת את כל המכתבים הרשמיים לכל המשפחה. תחומים נוספים שאני אוהבת, טובה בהם ושקלתי אותם: טיפול באמצעות בע"ח ובכלל תחום בע"ח- לא בטוחה לגבי הלימודים והאם יש עבודה בתחום. אוהבת בישול ואפיה, אבל לאחר מחשבה רבה לא נראה לי שאני ארצה להפוך את זה למקצוע, זה נשמע לי בעייתי עבור אמא טריה. אני מאוד מודה לך על הניסיון לעזור, אני כ"כ מבולבלת ומאוד אשמח לקבל כיוון אפשרי. המון תודה.

שמחה לעזור

נראה שיש לך תחומי עניין רבים. אני מבינה שאת נמשכת לעיסוק בתחום הרפואה- וטיפול באמצעות בע"ח הוא בהחלט תחום שעשוי להתאים. העבודה היא בד"כ עם אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים מסוגים שונים ובעיקר עם ילדים. תחום נוסף ששייך לאותה משפחה- רפואה אלטרנטיבית. מזכירות זה תחום שמשלב- אדמינסטרציה, מתן שרות לאנשים ודורש יכולות ארגון, הבעה בכתב ובע"פ ועוד.. אופציה נוספת שעלתה בדעתי שמשלבת בין העולם הרפואי לתחום האדמינסטרטיבי היא מזכירות רפואית ויש לימודים ספציפיים לתחום זה. כיוון נוסף שחשבתי עליו: אני מבינה שאת מוכשרת בכתיבה- מה דעתך לחפש עבודה בתחום שישלב בין יכולות הכתיבה שלך ובין העניין שלך בהסטוריה.. יש חברות המפתחות חומרי למידה ללמידה מקוונת, יש את מט"ח שמחברים חומרי למידה בתחומי דעת שונים.. המקום בו את נמצאת הוא מבורך- יש לך יכולות רבות, תחומי עניין מגוונים אך בצד זה יש לך משפחה חדשה ותואר שהוא כללי ואינו מכוון לעיסוק ספציפי. בהמשך לרעיונות השונים שהעליתי: כשאת מסתכלת 10 שנים קדימה- איפה היית רוצה לראות את עצמך בגיל 34? מה היית רוצה שיהיה תחום העיסוק שלך? שיהיה בהצלחה! אילת לבנון

עונה...

בעוד עשר שנים, הייתי רוצה להיות בעבודה שאני אוהב, אבל שתהיה עבודה יציבה. אני רואה את עצמי עובדת בתחום האדמיניסטרטיבי יותר מבתחום בעלי החיים. אני אוהבת יציבות בחיים וצריכה עבודה שלא דורשת יותר מדי הגדלת ראש. לצערי, אני חייבת להודות שאני סטטית מדי, פחות שואפת להתקדמות והתפתחות, לכן גם לא מגדילה ראש. מספר שאלות הנובעות מחוסר ידע ומחוסר ניסיון בשוק התעסוקתי: 1. איך ניתן להגיע לחברות המפתחות חומרי למידה ללמידה מקוונת? איזה עוד חברות קיימות מלבד מט"ח? 2. עד כמה יש ביקוש למטפלים באמצעות בע"ח? 3. האם יש טעם לעשות קורס במזכירות בשביל להיות מזכירה? כלומר, האם אני אוכל להתקבל לעבודה בתור מזכירה גם בלי קורס כזה. ואם כבר קורס מזכירות, מה עדיף? מזכירה משפטית? מזכירה בכירה? או ניהול מערכות משרדיות? (אני ממש לא רוצה להיות מזכירה משפטית, הציבור הישראלי קשה מדי.) תשובות לשאלות אלה יעזרו לי להתמקד ולקבל החלטה. שוב תודה

איסוף מידע

לי נראה שאם את בעלת תואר ראשון, עם כשורים אדמינסטרציה טובים ויכולת התנסחות וארגון, את יכולה בהחלט להתקבל לעבודה כמזכירה גם בלי לימודים בתחום. לגבי מזכירה משפטית ורפואית- אלה שני תחומים ספציפיים אשר לימודים יכולים בהחלט לשפר את סיכוייך להתקבל. לגבי משרות בחברות המפתחות חומרי למידה מקוונת- אין לי מושג אך אני בטוחה שחיפוש באינטרנט יניב פירות. באופן עקרוני, כדאי להתחיל לברר במט"ח ואם לא מתאים שם אז לבקש מהם הפניה למקומות אחרים. לגבי מטפלים באמצעות בע"ח- יש בזה עבודה בעיקר דרך משרד החינוך בעבודה פרטנית עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים.גם כאן, כדאי להתקשר למשרד החינוך, לברר מי האחראי על התחום במשרד ולבקש לשוחח עם אותו אדם כדי לקבל מידע מהימן ועדכני לגבי סיכויי ההשתלבות במשרד החינוך והקפי המשרות. מאחר ואת אדם שמאד חשובה לו היציבות והבטחון, בירור המידע לפני קבלת החלטה הוא שלב משמעותי עבורך שיאפשר לך לקבל החלטה כשאת בטוחה. שיהיה בהצלחה בהמשך איסוף המידע ובהחלטה שתקבלי. אילת לבנון

למעלה