צריכה עצה בנושא אוכל

תבל1

New member
צריכה עצה בנושא אוכל

תום בן 4 וחצי חודשים ואמור להתחיל לאכול ירקות. ניסיתי את הקישוא והוא מסרב בתוקף ואח"כ תפוח אדמה ועדיין האדון מסרב לאכול. אשמח ללמוד מנסיונכן...

4.5 חודשים זה נורא מוקדם אבל אם

התחלת הנה איך שאנחנו עשינו את זה. לקחתי את דפנה ברגע שקמה משינה והיתה מוכנה לארוחה שלה ונתתי לה קודם בקבוק או ציצי שהיא רגילה (הפסקתי באמצע) ונתתי טעימה - אצלנו הראשון היה פירות והיא קיבלה בננה טעימה שלא היתה מוכנה להפסיק (לפני שהספקתי לראות מה קורה הילדה חיסלה חצי בננה ואז באמת הפסקתי וחזרנו לציצי). בכל מקרה המון בהצלחה. ודרך אגב את יכולה לבשל את כל הירקות ביחד למרק אחד ולהוסיף קצת מלח ולטחון הכל ולתת (אם כי הדעות חלוקות אם להתחיל באמת בירק אחד או את כולם ביחד). ועוד משהו תנסי בהתחלה רק את המים של המרק. בהצלחה ובתאבון.

odeia

New member
תבל, עדיף להתחיל עם גזר מבושל

ובטטה, אח"כ להוסיף תפוח אדמה.

jole

New member
אוכל../images/Emo94.gif../images/Emo21.gif

אני התחלתי עם הירקות המתוקים כמו ODEIA בטטה, גזר. אח"כ הוספתי אליהם קישואים, תפוחי אדמה ועוד. דבר חשוב שאני ממליצה זה לא לבשל את הירקות אלא לאדות אותם בכדי לשמור על הויטמינים.גם כשאני מכינה מרק ירקות אני מרתיחה את המים עם התבלינים ומאדה את הירקות בנפרד ואז מוסיפה את הירקות למים לזמן קצר מאד. חשוב גם לבדוק שהירקות לא נעשים סמרטוטיים מידי כי זה עוד סימן שברחו להם הויטמינים המיוחלים.

תפוח עץ

New member
סתם שאלה - למה בגילו הוא "אמור"

להתחיל לאכול ירקות ? ההמלצה של טיפת חלב היא גיל חצי שנה.

בטיפת חלב כבר התגמשו...גם לנו

נאמר שבגיל 5 חודשים אפשר יהיה לתת. נראה לי קצת מוקדם בגיל הזה, וחוץ מזה, אני רוצה את שגיא עוד קצת "תינוקי". שאלתי את הרופא שלנו על זה, ואמרתי לו שאני רוצה להיות אגואיסטית ולשמור על התינוק שלי ובשבילי עוד קצת. הוא צחק ואמר שאין שום בעיה להתחיל ירקות בגיל 1/2 שנה...

יכול להיות שתום עדיין לא בשל?!

גיל 4 וחצי חודשים זה עדיין מאוד צעיר. מעבר להמלצה הפורמלית של להתחיל מוצקים בגיל חצי שנה צריך לחכות שהילד יגלה סימני מוכנות. האם הילד יושב יפה עם תמיכה (סלקל מוגבה למשל)? האם הילד מתעניין באוכל שלכם? האם הוא שולח ידיים לעבר האוכל שלכם? מנסה לקחת לכם אותו? נועץ מבטים בכם אוכלים? בפה שלכם הלועס? באוכל המובא לפה? אם לא אז בהחלט הייתי ממליצה לעשות הפסקה ולחכות.

תבל1

New member
קיבלנו את ההמלצה בטיפת חלב

בפעם האחרונה שתום קיבל חיסון לפני שבועיים בערך, המליצה לנו האחות בטיפת חלב להתחיל עם ירקות. היא אמרה להתחיל קודם עם הירקות הלא מתוקים ולאט לאט לעבור למתוקים כמו בטטה וגזר. רק אח"כ כדאי להתחיל עם הפירות. אני פשוט בשוק שהמליצו לכן רק בגיל חצי שנה להתחיל עם זה. ובכלל נראה לי שתום ממש לא בשל. תודה רבה לכולכן עזרתן לי מאוד.

zimes

New member
"המליצו לכן" - זה עכשיו רשמי

ממשרד הבריאות. האחות בט.ח. אמורה לדעת את זה. אוף!!!!!!!!!

למעלה