צריכה עצה בקשר להליכה ולאוכל - אלי

אביטל +

New member
צריכה עצה בקשר להליכה ולאוכל - אלי

הנה הבעיה: אני רוצה להעביר את ההליכה שלי לשעות הערב המאוחרות. משהו כמו 8-9 בערב. כדי להמלט מהחום שמתחיל להשתלט עלינו. הבעיה היא שאני מגיעה מהעבודה בסביבות שש. אם אני מתחילה להכין ברגע שאני מגיעה הבייתה סביר להניח שזה יהיה ב - שש וחצי עד שבע. וזה יוצא בעצם 2 ולא 3 שעות מרווח בין הארוחה והפעילות. אני מעדיפה שהארוחה הזאת תהווה את ארוחת ערב ולא לאכול אחרי ההליכה (כי זה כבר שעה 10 בלילה). אבל מצד שני כן צריך לאכול לאחר הפעילות... האם הארוחה הזאת ב 6-7 יכולה להיות רגילה או שצריך להקפיד שהיא תהיה קלה יחסית ? אם אני אוכלת ארוחה קלה אחרי ההליכה, מה אפשר לאכול כדי לספק את צרכי הגוף אבל לא להעמיס על הגוף לפני השינה ? יום טוב לכולם,

אלי ו.

New member
עצה

המרווח בין הארוחה לפני האימון מיועד: 1) לעיכול הארוחה 2) (נגזר מ 1) שלא יהיו כאבים או בחילה בזמן האימון אם אין כאבים או בחילות, אין סיבה לארוחה כ"כ רחוק מהאימון ושעה-שעתיים יכול להיות מספיק. (רצוי שיהיו פחממות מורכבות בארוחה) לאחר האימון לא הייתי מדלג על ארוחה עם פחממות וחלבונים. זה חשוב להתאוששות. הארוחה יכולה להיות קלה, אבל לא להגזים ב"קלות". עד כמה שאני יודע, אכילה בלילה לא גורמת להשמנה. (למרות שהדעה רווחת מאוד, עדיין לא מצאתי שום מחקר שטוען כך)

אביטל +

New member
תודה אלי ועוד

אז מה יכול להוות ארוחה טובה לאחר האימון ? האם נגיד שתי פרוסות לחם מחיטה מלאה עם גבינה או חלבון אחר יכולים להספיק ? אני אנסה את העניין השבוע ונראה מה קורה. כן, גם לי יש את הדעה הנ"ל לגבי ארוחה בלילה. וגם אני לא ראיתי שום הוכחה מדעית לעניין ובכל זאת

אלי ו.

New member
נשמע סביר, ולא לשכוח לשתות, והרבה!

חשוב לשתות לפני אחרי ובמהלך האימון.

הגנובה

New member
שיתוף..

היי אביטל. מנסיוני, ואני חושבת שזה אינדבידואלי, כל אחת עם גופה היא, ביום שאני משחקת טניס (ואני משתדלת שזה יהיה ביום ראשון, שני, שלישי, רביעי, חמישי, שישי בבוקר ושבת בבוקר) אני לא אוכלת ארוחת ערב לפני המשחק, כי אז (גם אם אני אוכלת שעתיים לפני) הכל "עולה" לי (סליחה על הגועל) באמצע המשחק ואני לא יכולה לזוז על המגרש, וכך גם לא נהנית מהטניס. אני מסיימת את הארוחה בשעה 14:00. הארוחה מורכבת בדרך כלל מ-2 סנדויצים מלחם מלא לייט עם 2 עגבניות ליד. בשעה 18:00-19:00 אני על המגרש עד השעה 21:30-22:00. כשאני חוזרת הביתה אני אוכלת שוב לחם קל עם ממרח לייט ועגבניה או פלפל ליד. כפי שהבנתי מהספר של אולגה רז... אין חשיבות כל כך גדולה לשעת האוכל שלך במיוחד עם את עושה ספורט.

אלי ו.

New member
באמת זמן הארוחה לפני האימון

קשורה לאיך שמרגישים לפני האימון. יש יש בחילה או כאבי בטן, רצוי להרחיק את הארוחה אפילו 4 שעות מהאימון (כמו שאת כבר עושה) אחרי האימון רצוי להוסיף לארוחת הפחממות שלך גם קצת חלבונים. (גבינה/טונה/ביצים/עוף/סויה וכו´)

אלי ........

זה גם קשור לכך שזה יוצר עומס על הלב. מפני שלאחר הארוחה הגוף מזרים דם רב לעיכול האוכל בקיבה. כך ששני הדברים כשהם קרובים מדי לא דבר רצוי. שלך, דליה.

אלי, גם לי יש מה להוסיף,

כמובן שמתוך ניסיון אישי. אני עושה את ההליכה שלי כל ערב בערך ב - 9 אבל אני אוכלת בערך בשבע וחצי סלט גדול עם טונה ולפעמים גם פרוסת לחם קל. אחרי ההליכה אני שותה המון ואוכלת אולי אבטיח וטוסטעים אחד עם גבינה. אני לא זקוקה ליותר. האם זה נורמלי, או לא בריא?

אלי ו.

New member
קשה לומר בלי לראות את כל היום

אבל עקרונית לפני האימון זקוקים לפחממות ואחריו לפחממות+חלבונים. הסלט והלחם לפני האימון זה בסדר, שוה לשקול להעביר את הטונה לאחרי האימון (חלבונים) דרך אגב, מה זה הטוסטעים הזה? כולם מזכירים את המוצר הזה ואני לא מכיר.

תמי ב

New member
טוסטעים:

אלה טוסטים קטנים ודקיקים, טעימים מאוד. בכל קופסא יש משהו כמו 5 חבילות, ובכל חבילה 6 טוסטעימים, כל חבילה קטנה כזאת שוות ערך לפרוסת לחם. אני חושבת שניתן למצוא אותם בכל סופרמרקט, באיזור הטוסטים ו/או הדיאטות.

הגנובה

New member
פירות או סוכר בערב...

קראתי מאמר בעיתון כלשהו - אני לא זוכרת את שמו - שאומר - שאכילת סוכרים לפני השינה גורמת להאטת קצב חילוף החומרים בלילה - דבר שהוא בהחלט לא רצוי - מכיוון שבלילה חילוף החומרים עובד באופן מואץ.... זה מה שאני הבנתי.... אם אני טועה - שמישהו יתקן אותי בבקשה! בכל מקרה... לא הייתי ממליצה על אבטיח או פירות אחרים המכילים סוכר בלילה.

למעלה