צריכה עצה ודעה

wellspring8

New member
צריכה עצה ודעה

קודם כל שלום לכולם! שמחה להצטרף אליכם. אז ככה- אני ובן זוגי עומדים להתחתן במאי שנה הבאה. הוא בן 29 עובד ומרוויח לא רע ואני 23 סטודנטית עובדת לעיתים נדירות בעקבות עומס בלימודים. לפני מספר ימים העלתי את הנושא הכלכלי-מה יהיה כאשר נתחתן- נאחד חשבונות? לאן יכנסו רווחי החתונה (נקווה שנרוויח) ובכלל איך נתנהל מהבחינה הזאת. הבחור ענה שהוא מעדיף שלכל אחד יהיה החשבון שלו- שככה יהיה יותר נוח שכל אחד יפקח על חשבונו שלו, והרווחים מהחתונה (אם יהיו) יכנסו לחשבוני כי לי אין הכנסה.. בנוסף הוא גם זרק יציאה בחצי צחוק על הירושה הגדולה שהוריו ישאירו לו ושאם חז וחלילה נפרד הוא אינו רוצה להתחלק בה איתי. אני ישר הגבתי בכעס על החוסר רגישות בדבריו- איך הוא מעז לדבר כך על הוריו- מי חושב על הירושה שלהם... אולי לא כ"כ בחוכמה ספרתי על כך רק לאימי (בלי לספר על היציאה בנושא הירושה) והיא מאוד הופתעה לרעה שהבחור מעדיף חשבונות נפרדים.. הנושא הזה די מטריד אותי ואשמח מאוד לשמוע את דעתכם ועצתכם בנושא ובכלל איך בזוגיות שלכם מתנהלים הדברים תודה

קודם תתחתנו אחר-כך הדברים ישתנו לבד

עם הזמן הוא יבין את הצורך שתהיי גם בחשבון שלו והוא בחשבון שלך. תני לזמן לעשות את שלו קשה לוותר על העצמאות זה קורה מכורח הנסיבות גידול ילדים, גן, ביה"ס, משכנתה וכו'.. לכן לא צריך להפוך כל דבר לוויכוח תסכימי עכשיו והוא יוותר אחר-כך.

הוא אומר...את מתלבטת...

קודם כל והכי הכי חשוב מזל טוב
מה מונע ממך לדבר עם בן זוגך על הנושא?

../images/Emo42.gifשלום לך

אני רוצה לכוון רק לשניה את הזרקור למשפט אחד קטן שכתבת:"והרווחים מהחתונה (אם יהיו) יכנסו לחשבוני כי לי אין הכנסה.." אם חיפשת ביטחון ואמון הוא בהסכמה הלא מובנת מאליה הזו. מספר דברים בנושא ממון וחשבונות: -נכון, את לא חשבת על הירושה של הוריו. הוא כן חושב עליה. כי היא קיימת וכי הוא יודע שיום אחד יקבל אותה. אין כאן קביעה שלו לגבי היחס שלך אל הירושה, אלא הבעה כנה של רצון. -לפעמים הנושאים שלא עולים הם החשובים ביותר, מעט מאוד פעמים אנשים שואלים את בני זוגם באופן טבעי- ממה אתה חושש? האם יש משהו שמטריד אותך לגבי העתיד שלנו? לעיתים זה לא נעשה כיוון שאין נכונות אמיתית לשמוע את התשובה. לעיתים קורה שהתשובה מגיעה מבלי ששאלנו ולפעמים בדרך שאינה נעימה. -בעניין חשבונות, גם אני מציעה לך לא להפוך את זה ל"סמל האחדות הזוגית". ממש לא דחוף, וייתכן וזו נקודה בה בן זוגך מוצא אחיזה לחייו כפי שהוא מכיר אותם (זה לא אומר שהחיים החדשים פחות טובים, אלא רצון להישאר עם משהו מוכר ונוח). עם הזמן ועם ניהול משק בית משותף, אתם תמצאו את הדרך הנכונה לכם- יש שמחזיקים חשבון אחד, יש חשבון משותף, ויש שמחזיקים שניים נפרדים+אחד משותף. ושואלת אותך כפי ששאלה עידית, למה שלא תשוחחי איתו על הנושא? בהצלחה, דבי.

ronitlt51

New member
עצה ודעה

שלום וברוכה הבאה אלינו לדעתי מכיוון שיש לכם עוד שנה עד לחתונה בהחלט יש זמן לברר,ולעבד את היחסים,הרצונות,והתכניות לגבי העתיד. כדאי ששניכם תלבנו את ה"עתיד המיטבי" עבור חייכם המשותפים. איך אתם רוצים שחיי הזוגיות שלכם יתנהלו בעתיד? איך תעברו על מהמורות שעוד נכונו בדרך? העתיד המיטבי כולל בתוכו את הגשמת תכלית החיים בזוגיות שלכם,את גילוי הערכים שלכם ,האיזון בחיים המשותפים ,והשותפות אשר כוללת כנות,כבוד,ויושר.(עתיד מיטבי=איך היית רוצה שחייך יראו בעתיד). לכל אחד ואחת מאיתנו יש נקודות מבט שונות על כל נושא זה בסדר,אך לדעתי כדאי בשלב בו אתם נימצאים ללבן את תמונת ה"עתיד המיטבי"שלכם כל אחד לחוד ואז לעבוד על האיזון ביניהן. אימון לזוגיות בהחלט יכול לתת מענה להתלבטויות אלה. היי בטוב רונית לוי-תלמי

wellspring8

New member
../images/Emo42.gifתודה לכן ../images/Emo42.gif

קודם כל תודה רבה לכן על התשובות! אתן מקסימות! בן זוגי ואני משתדלים לדבר על הכל, גם על נושא זה דיברנו, אומנם שיחה מאוד קצרה.. פניתי אליכן בין השאר כי לי לא היתה עמדה בעניין- וגם עם בן זוגי העלתי את הנושא בלי שתהיה לי עמדה בנושא- רציתי לשמוע את עמדתו. לאחר שסיפרתי על כך לאימי (חשוב לציין שהיא פולנייה קלאסית) שהופתעה לרעה- הושפעתי מתגובתה- והפכתי להיות מוטרדת מאוד מהנושא. חשוב לציין שהשיחה איתה הייתה על רגל אחת כך שהיא לא נמקה מדוע היא חושבת שזה דבר שלילי שהבחור רוצה חשבונות נפרדים... לדבי, לגבי עניין הירושה- האם התכוונת שמה שהבחור אמר לגבי הירושה של הוריו מראה על כך שיש לו חששות או משהו מטריד אותו לגבי העתיד שלנו? וזאת הדרך שלו (שאינה נעימה) לפתוח את הנושא? לא ירדתי לסוף דברייך בנושא הזה.. בכל מקרה אני מתכוונת לפתוח את הנושא הזה שוב ולדבר אתו על כך- רק רציתי להיות יותר מוכנה.. תודה רבה לכן, מעריכה מאוד את דעתכן יום מקסים!

בעניין הירושה-

כוונתי היא שכרגע העניין אינו מטרד עבורו. הירושה "נמצאת שם" בחייו ויש לו רצון מאוד ברור לגביה וזה בדיוק הזמן להעלותו. במידה ולא יתאפשר לו להעלות את הנושא ולממש את רצונו- אז- העניין יהווה נושא מטריד. רק בשביל החידוד, הנה המחשבות של שני בני זוג לאחר שהוא ביקש לחתום על הסכם ממון (היו ברשותו שתי דירות וירושה עמדה על הפרק, והיא הגיעה עם הון צנוע): היא: מה אני מפלצת? אני לא חותמת על שום חוזה שמבחינתי הוא הבעת אי אמון. הוא כנראה גם בונה על גירושין. הוא: אם היא עושה כזה עניין מחוזה כל כך פשוט, היא כנראה בונה על גרושין ועל הרכוש שלי.

GrimBoy

New member
מתחילים בלוותר על הריצה לאמא.

יש דברים מסוימים שעדיף שתשמרי בינך לבינו ולבין החברות שלך. אמא שלך לא צריכה לשמוע על הדברים האלה, מתוקף מיקומה בסולם המשפחתי סביר להניח שהאינסטינקט המגונן לא יועיל לאופן שבו היא תתפוס את בעלך אם תמשיכי לחלוק איתה את ה-"חליקות" שלו. אני מאמין שחברות נשואות אפשר להשיג בכל מקום והנה גם פה באינטרנט. באשר לחשבון הבנק, אני חושב ששיחה טובה עם הבחור שבה תשימו את הקלפים והדיעות על השולחן תעשה רק טוב. את צריכה גם לקחת בחשבון שלבחור יש העדפות, אף אחד לא אמר שזו ששלך היא הנכונה ביותר לכם. תחשבי על כך. א-ף אחד לא אמר שאת צודקת. מה שכן אפשר להגיד הוא שגם פשרה אפשרית. אני יודע שלהורים שלי שנשואים כמה עשורים יש חשבונות נפרדים כאשר על כל אחד מהחשבונות תפקידים שונים בכלכלת הבית. אני יודע שבעבר היו שני חשבונות נפרדים וגם אחד משותף. שוב הכל עניין של חלוקת תפקידים. אפשר גם חשבון אחד כללי לשניכם וזהו. לידיעתך, יכול להיות שיהיה יותר קל לנהל את כלכלת הבית דווקא עם שניים.

למעלה