צריכה עצה חשובה, פשקעוויל שבא לי להוציא אפילו

michali353

New member
צריכה עצה חשובה, פשקעוויל שבא לי להוציא אפילו

שלום לכולם, יש לי חברה שהגיעה למצב של ריחוק גמור מהקדוש ברוך הוא וגם כתוצאה מכך נפלה לייאוש גדול כבר עברה שתי תאונות דרכים ר"ל ויצאה ללא פגע, היא טוענת שאין לה בשביל מה לחיות, בקיצור ייאוש. אני כל הזמן מנסה לעודד אותה ולקרב אותה לקדוש ברוך הוא, אך היצר עושה עליה שעות נוספות, והיא נופלת לעצבות. (אמא שלה חוזרת בתשובה, אחותה חוזרת בתשובה) היא סיפרה לי היום שהיא נפגשה עם מישהו שהכירה באתר הכרויות של דתיים, אותו אדם הוא רב מוכר, גרוש, מוערך במידה מה, הוא הופיע אצלה בדירה, ישב אצלה, ניסה לדובב אותה להפתח אליו, רמז רמיזות, דיבר דיבורים מתועבים על חיי האישות שלו, בקיצור פישל ובגדול, היא, במקום לקבל חיזוק קיבלה ביזוי שם שמיים גדול ביותר, הסברתי לה שהוא חוטא ובגדול ושתבין שצפוי לו עונש נוראי ושלא תראה בו כדוגמא לאנשים דתיים.(היא מבינה שהיא שגתה בכך שהזמינה אותו לביתה). אני מזועזעת מכך, ורוצה לעשות משהו בנוגע לכך אבל לא יודעת מה, רב מפורסם שמרשה לעצמו להתנהג ככה, גועל נפש, ובזיון גדול. מה לעשות??????

תגידי לה שלא תתן ליהודים לקלקל לה את היהדות

זה שאדם מסוים עוד לא סיים לתקן את עצמו ונפל בדבר כזה או אחר, לא מוריד בכהוא זה מהשלמות והחשיבות של התורה והיהדות, שהם הכלי היחידי לנשמה היהודית לעשות את עבודת הזיכוך והתיקון שלנו בזה העולם. העצה הטובה ביתר שאני יכול לתת לך, זה להזמין אותה ללכת ביחד איתך לבילוי פעם או פעמים בשבוע בערב, שיכלול שיעור תורה שפתוח לציבור הרחב בסגנון שהיא מתחברת אליו באזור מגוריכם או מגוריה, ולאחר מכן תמשיכו לכוס קפה משוטף ותדברי איתה דברי תורה וחיזוק על נושא השיעור. שנאמר: "הבור ריק אין בו מים" אומר רש"י - "מים אין בו אבל נחשים ועקרבים יש בו." היינו, כאשר אין בנו תורה שמשולה למים, אז יש מקום לכניסת הס"א של נחשים ועקרבים. בהצלחה.

ינוקא1

New member
הרב זה לא העיקר , לדעתי.

העיקר זה מה שכתבת קודם , שהיא מליאה בעצבות והיא מחפשת להצדיק את זה ולזרוק את הכל. היא בתוכה לא מאמינה , אבל היא מפחדת וחיה חיים בשקר. מה שלדעתי כדאי לעשות זה פשוט להניח אותה לנפשה בענינים הללו , לא להתווכח איתה ולא לנסות להוכיח לה שום דבר. היא לא במצב שהיא מסוגלת לקבל משהו. (ולגבי הרב - בדורינו אסור להאמין בעיניים עצומות לאף רב. יש שקרים בכל מקום ככתוב : "מקום הצדק שמה הרשע , ומקום המשפט שמה הרשע").

למעלה