צריכה עצה טובה מכן

valeta

New member
צריכה עצה טובה מכן

עכשיו גמרתי לקרוא סיפור לידה מפורום הריון ולידה שגרם לי להרבה מחשבות. בעיניי זה סיפור קשה, שתחילתו בזרוז וסופו בקיסרי חירום. חוויה שכללה הרבה כאב וסבל ובכי (לא ממקום טוב). המסקנה שלי למקרא הסיפור היא שכל הזירוז היה מיותר מלכתחילה. היא הגיעה לשבוע 41 והוצע לה זירוז ומכאן החלו כל הקשיים. נראה לי שאם היו מתחילים צירים באופן טבעי, אז כל זה לא היה קורה. אני בכלל קולטת מהמון סיפורים שכל הזירוזים האלה לא ממש עוזרים, עדיין הלידה לא מתקדמת שעות ארוכות, בינתיים היולדת או סובלת נורא מכאבים או מנוטרלת מיכולת לזוז ולהתמודד בגלל כל העירויים והמוניטור. נוצר לי הרושם שאם היא הייתה מחכה עוד כמה ימים אז הלידה הייתה מתפתחת באופן טבעי וכל זה היה נחסך ממנה. ועכשיו לשאלה: מתוך היכרות עם עצמי ועם פחדיי-אני מאוד מפחדת ממה שקרוי "הריון עודף" (במקרה שלי, כיוון שמדובר בטיפולי פוריות אז חישוב השבועות מאוד מדוייק). אני מבינה שיש עלייה סטטיסטית במקרי המוות התוך רחמי ו/או מצוקה עוברית ככל שההריון מתקדם. אני יודעת שיהיה לי קשה נורא לסרב לזרוז, אם אגיע לכך. ובכל זאת, מה אתן מציעות? א. האם השיטות הטבעיות לזירוז עובדות או שמדובר במיתוס? בבחינת אם אין תנאים ללידה אז לא יעזור כלום? ב. איך בכל זאת לעמוד בפרץ ולסרב לזרוז? איך אני אדע שאני לא מסכנת את התינוק? הרי ברור שהרופאים במצב כזה יפחידו ויאיימו. אני כל כך המומה מסיפור הלידה שקראתי שנראה לי רצף מזעזע וגם של התערבויות, שבסופו של דבר סיכן את התינוקת (שנכנסה למצוקה והסתבכה סתם בחבל הטבור) וגם את היולדת שנאלצה לעבור ניתוח.

כרמית מ.

New member
על השראת לידה בגלל תאריך

יש הריונות יותר ארוכים. זו עובדה. זה לא אומר שמשהו לא תקין איתם. נכון שסטטיסטית יש יותר מקרים של בעיה בסוף - אבל מה שחשוב זו לא הסטטיסטיקה, אלא המקרה הפרטי שלך. אתמול, בכנס, נשאל ד"ר אודנט שאלה דומה. הגישה שלו (שאני מקבלת ברובה, אולי חוץ מהשלב האחרון) היא להתייחס לכל מקרה לגופו. אפשר לבדוק מדי יום תנועות עובר (לרשום כדי לזהות דפוס וחריגה מהדפוס), לוודא שאין שינוי מהותי בכמות מי השפיר (ע"י מישוש חיצוני של גודל הרחם, או ע"י א"ס), והוא ציין עוד איזו בדיקה שאני לא זוכרת (ולא מכירה) - וכל עוד העובר בסדר, אז זה בסדר, בלי גבול תאריך. אם המצב לא בסדר, אז הוא טוען שכדאי ללכת ישר לניתוח, כי אם העובר במצוקה, אז השראת לידה עלולה להיות עומס גדול מדי עליו. לגבי השיטות הטבעיות (הלא-התערבותיות) - זה לא מיתוס, אבל הן יותר בגדר "הכנת התנאים ללידה, והסרת מחסומים אם יש" ולכן לא יתחילו לידה שעוד לא הגיע זמנה, ובכך גדולתם. שיטות טבעיות התערבותיות (שמאלצות את הגוף ללדת, ביעילות זו או אחרת), לא עדיפות בעיני באופן משמעותי על פני שיטות לא-טבעיות. לגבי - איך לסרב - קטונתי. אם את מאמינה שזו הדרך הטובה עבורך ועבור עוברך, אני מעריכה שזה יותר קל. את יכולה לשתף בפילוסופיה שלך, או להודיע שמכיוון שהעובר במצב טוב את בוחרת לחכות.

POOH*

New member
יכולה לענות מניסיוני...

הלידה הראשונה שלי התחילה בזרוז בסוף שבוע 42 ונגמרה [אחרי 3 ימים] בואקום בחדר ניתוח עם איום לקיסרי במידה והואקום לא יצליח. השיטות הטבעיות - הן יותר עוזרות לזרוז במידה והגוף כבר מוכן. הן לא יעשו כלום אם הגוף עדיין לא מוכן ללידה. אני אישית מאמינה היום גם מתוך הנסיון שהיה לי וגם מתוך הרבה קריאה אח"כ ולפני כן על הנושא שלא תמיד יש סיבה לזירוז. אפשר להמשיך במעקב אולטרסאונד ולראות שהשליה בסדר והעובר בסדר. ואם הכל בסדר אין סיבה לזירוז. בנסיון שלי גם המוניטור היה בעיה ואם לא הייתי עושה מוניטור כנראה שלא הייתי נשלחת לזירוז. איך לסרב - תקראי על זה עוד ועוד ועוד. אם תחליטי שזו לא נראית לך הדרך הנכונה להתחיל לידה ושאת מוכנה לחכות עד שהעובר יחליט לבד שמתאים לו לצאת ורק אם את תיהיי בטוחה בזו ושלמה עם עצמך אז תוכלי לסרב. איך תדעי שאת לא מסכנת את התינוק? את מרגישה אותו... עושים אולטרסאונד ובודקים את מצבו רואים שיש מספיק מים [שאין לא עודף ולא חוסר] שהשליה בסדר והעובר בסדר. לי אין שום ספק שהלידה הראשונה שלי הייתה טראומתית לחינם הסיבה העיקרית ששלחו אותי לזירוז הייתה שפשוט נמאס לי להיות בהריון. היו עוד סיבות כמו מוניטור לא תקין ולחץ דם גבוה אבל הן באמת היו שוליות - אם הייתי מתעקשת הרופא היה שולח אותי הביתה ומזמין למעקב נוסף יום או יומיים אחרי ולא לבי"ח. אני אישית בעקבות הלידה הראשונה מתנגדת מאד לזירוז ויודעת שאעשה הכל כדי להימנע ממנו בלידות הבאות... POOH

צימעס

New member
איך לעמוד בפרץ

בכל הצעה להתערבות לפני שהתאשפזת, את יכוהל לענות אותו דבר: אני הולכת הביתה, מתלבטת, וחוזרת מחר לביצוע. בבית - תתלבטי, תחליטי, ואת יכולה לא לחזור למחרת. זה תופס לגבי קיסרי, זירוז, בדיקה ואגינלית (!!!), תרופה.

limscha

New member
אמונה ואומץ

זה מה שצריך לדעתי. לי לצערי לא היה מספיק מאלו ככה אני מרגישה. לקראת שוף שבוע 42 ניסיתי את כל השיטות הטבעיות ובסוף גם שתיתי שמן קיק. אני לא יודעת אם זה באמת מה שזירז את הלידה, אבל התחילו לי צירים שהלכו והתגברו, והתינוק לא זז. לבסוף הוציאו אותו בקיסרי. (הלידה תוכננה והחלה כלידת בית). אחת התובנות שלי מהלידה הזו היא שלא חיכיתי מספיק ולא סמכתי עליו (על התינוק שלי) שידע מתי ואיך לצאת. בהצלחה!

אצלי זה עבד!

הגעתי לבית החולים עם ירידת מים היסטרית - בשטף שאינו ניגמר, ומקוניאלית,ללא צירים או פתיחה. אחרי דירוג המקוניום,ובדיקה שהעובר לא במצוקה, סירבתי לקבל זירוז כימי או שיעשו לי 'סטריפינג' או כל דבר אחר, שמתי טונה של תחבושות ויחד עם בעלי עשינו את כל מה שלמדנו בקורס הכנה ללידה- עליה וירידה במדרגות, נענועי אגן, נקודות רפלקסולוגיות, גירוי פטמות(שהכי עזר..לא להאמין..) ואחרי ארבע שעות (בית החולים הקציב לי שש עד להתערבות..) הייתי עם צירים, פתיחה יפה ובתהליך מצוין ללידה. לא האמנתי, אבל הגוף שלנו חכם וברוב המיקרים ניתן למנוע התערבות. אני ובעלי למדנו היטב את החומר והגענו אסרטיבים בטוחים ומוכנים. סיימתי בלידה טיבעית, אמנם ארוכה, אך ללא התערבות.

שאלות מפתח שאפשר לשאול

1. האם התינוק בסדר? 2. האם אני בסדר? אם התשובות הן כן אז: האם אפשר להמתין?

ממש נכון!

אינטואיטיבית כך עשיתי כשהציעו לי התערבויות למיניהן, הרגשתי טוב, העובר הרגיש טוב, לא ניראתה לי שום סיבה הגיונית להתערב- ובעיקר היה נראה לי שאין שום סיבה להפוך משהו טיבעי ללא טיבעי.

mamadan

New member
קשה לי לייעץ..

אבל אני אולי אוכל לתרום מנסיוני- הלידה הראשונה החלה יומיים אחרי התל"מ, 6 שעות צירים, הלידה השנייה- שהייתה מיועדת להיות חוץ אישפוזית, לא התרחשה באופן טבעי עד לשבוע 41+4, מכיוון שאיום הלידה בביה"ח ריחף מעליי (מה שמאוד מאוד לא רציתי..), החלטתי לזרז תהליכים באמצעות שתיית שמן קיק (דוחה ביותר..). ואכן, בבוקר למחר, אחרי שילשול אינטנסיבי החלו צירים שנמשכו כ-33 שעות(!) אבל ממש בשארית כוחותיי, הצלחתי לדחוף את יהלי שלי החוצה- ולמרות האורך, הקושי, הכאב והעייפות, זו הייתה לידה מצויינת ומעצימה. בדיעבד, אני חושבת שהייתה השפעה לשמן קיק על אורך הלידה, אבל אין לי הוכחה לכך. בהריון הנוכחי, אם הברירה תיהיה לידה בביה"ח מול זירוז בשמן קיק והסתכנות בלידה של 33 שעות שוב, אני בהחלט בוחרת בשמן...

tookmy

New member
נדמה לי שענו לך כאן

לא רע. אני כן יכולה להגיד לך שהדבר הכי משמעותי בלידה הוא להיות קשובה לעצמך ורק לעצמך. להקשיב למה שיש למיילדות ורופאים לומר, אבל להסכים או לא להסכים לפי שיקול דעתך. אני ילדתי כמה ימים אחרי התאריך. בכלל לא הלכתי למעקב הריון עודף ולו היה ממשיך ההריון כנראה שהייתי הולכת לבקשת המיילדת (התחלתי לידת בית שהסתיימה בבי"ח). הרשיתי לעצמי לא ללכת כי ידעתי שהכל בסדר וגם הודעתי לכולם שאלד אחרי התאריך. כדי לעמוד מול צוות בית חולים כדאי לעשות הכנה טובה שדרכה את מבינה את המשמעויות של כל דבר, ובנוסף כדאי לבחור בית חולים מתאים לרוחך ומלווים שיוכלו לדבר בשמך. כל דבר שמציעים לך כדאי לקחת זמן לקול. זה, אם הצוות מדבר איתך. איתי למשל דיברה רק מיילדת בית החולים, הרופאי לא חשבו שצריך לדבר איתי ולהסביר לי ולכן גם לא קיבלו שיתוף פעולה, בניגוד למיילדת. פשוט על כל דבר כמעט אמרתי להם לא, ואם התאים לי אז אמרתי כן, בלי לנמק, אם הם יכולים גם אני יכולה. גם לא חתמתי להם על מגילת העצמאות שאומרת שמותר להם לעשות הכל ללא רשותי, כתבתי (אחרי הלידה
) שקראתי ואני מסרבת לחתום.

למעלה