צריכה עצה- לא מבינה בכלל

העצלנית

New member
צריכה עצה- לא מבינה בכלל

אני רוצה להביא לחבר שלי דגים מתנה. יש כמה בעיות אני צריכה לקנות אותם בעיר ולנסוע 40 דקות באוטבוס (כל זה בדרום). התקציב שלי מוגבל והדגים צריכים להיות עמידים. השאלה היא איזה סוג דגים כדאי לקנות? אין לי כסף לאקווריום יקר עם כל מני דברים וגם לא אפשרות לנייד אותו ולכן אני רוצה לדעת עם זאת ממש התעללות לתת להם לחיות באקווריומים הקטנים או שזה בסדר. מצטערת על השאלות הטיפשיות תודה מראש דפנה

Fim

New member
אפשר לקנות אקווריום של איזה 5-6

ליטר פנורמי מזכוכית שהוא עולה 40-50 שקל ועוד קצת חצץ צבעוני ואיזה צמח מפלסטיק וכמה גופים ואת יוצאת יפה ב 100-120 שקל

nirfun

New member
רגע!

אק' של ליטר זה קטן מאוד.... אק' כזה מתאים רק לדג קרב וגם זה בקושי... גם אני מהדרום.... מאיפה את בדרום?

nirfun

New member
עוד משהו....

דג קרב הוא דג שלא דורש הרבה טיפול ולא דורש ציוד מיוחד.... קני אותו בתוך אק' של ליטר ותקני לו אוכל וזהו.... לתת לו מעט אוכל כל יום כי הדג הזה לא דורש הרבה בכלל.... זהו דג מאוד עמיד.... הוא לא צריך חימום, לא צריך משאבת אויר (הוא עולה לנשום לבד) והוא גם לא מלכלך הרבה...

העצלנית

New member
משדה בוקר

והוא ישרוד נסיעה? בכל מקרה כרגע אין לי איך להגיע לקנות אז אני יאסוף המלצות עד שייצא לי.

Suikun

New member
דג קרב

למרות הדעה הרווחת שדג קרב אוהב להיות בכוס מים של ליטר, הוא עדיין דג, וכדאי שיהיה לו מרחב שחייה. ניתן לקנות אקווריום קטן של 5-10 ליטר ב20 שקל (מפלסטיק). דג קרב עולה בין 5-15 שקל. חצץ- ניתן לקנות שקית קטנה (עדיף לא צבעוני, הצבע יורד בסופו של דבר ויזהם את המים) ב20 שקל בערך. הדבר היחידי שצריך לדאוג , הוא שהמים לא יתקררו יותר מדי. אם הטמפרטורה תצנח מתחת ל20המעלות, הדג עלול לסבול ולמות. בנפח מים כל כך קטן, הטמפרטורה עלולה להשתנות הרבה, לדוגמא, אם יש מזגן. אז רק צריך לדאוג שהאקווריום יהיה במקום חמים, ללא הרבה שינויי טמפרטורה. לדעתי הוא ישרוד 40 דקות נסיעה, ואף יותר, רק לדאוג לחמצן בשקית (רוב החנויות מוסיפות חמצן לשקית לפני סגירתה) ולא ליותר מדי טלטולים. בהצלחה.

למעלה