צריכה עצה.....

ליאם1000

New member
צריכה עצה.....

שלום לכולם הייתי רוצה לספר לכם משהו ולבקש את עצתכם: אני בת 28 נשואה 3 שנים ויש לנו ילד בן שנה ו4. הבעיה שלי היא חילוקי הדעות ביני לבין בעלי בקשר לעבודה שלי . מאז ומתמיד כמעט יותר מ10 שנים אני עובדת בכל מה שקשור בילדים .ז"א מפעילה ילדים ,מדריכת חוגים של ילדים . שסיימתי צבא למדתי תואר ראשון בחנ"ג ואת בעלי הכרתי בשנה האחרונה שלי וגם אז הייתי מדריכה בחוגים ומפעילה ילדים באירועים וימי הולדת . עד היום אני עדיין עוסקת באותו נושא רק שעד לפני חצי שנה הייתי עובדת עירייה והחלטתי להתפטר ולפתוח את אותו דבר עצמאית וכך עשיתי . המשכורת שלי קפצה פלאים ואני רק עובדת פעמיים בשבוע אחרי הצהריים . וימי הולדת רק שיש אני עושה . את רוב זמני אני משקיעה בגידול הילד . עכשיו אני בחופשת קיץ והחלטתי לשדרג לעצמי קצת את העסק של הימי הולדת . אני עם אותו ציוד ואותה תוכנית כבר 10 שנים חשבתי קצת גיוון לא יזיק וגם השדרוג כולל הכנסת עוד עובד והורדת עומס ממני בעבודה . ההשקעה הזאת כרוכה במשהו כמו 3500 שח' . אחרי שעשיתי את כל הבירורים ומאוד רציתי ללכת על זה סיפרתי לבעלי וכאן התחילו הבעיות . בעלי התחיל לצעוק איך אני חושבת על זה עכשיו אין לנו כסף מה זה חשוב עכשיו בנקו אין לי עבודה בזה בכלל . הקטע הוא שבשנה שעברה היה לי כל שבוע אחד שזה היה סבבה לגמרי . מה זה אין כסף ?? מי אמר שאין כסף?? אבל לעצמו הוא קנה גלשן ב3000 שח' בלי לשאול אותי בכלל והוא מחזיק אופנוע בשווי 100 אלף שח' בלי לשאול אותי בכלל אז לך מותר הכל ואני שרוצה להגדיל את העסק שלי קצת אסור לי ? הרי זה למטרת פרנסה לא לכייף.אז נכון אני חודשיים לא עובדת כי זה חופשת קיץ אבל חסכתי מכל השנה כסף לחודשיים האלו כי ידעתי שאני ישב ביית חסכתי 10,000 שח' לקיץ אז קצת כסף ילך להשקעה שלי מה קרה זה כזה נורא?? העיקר הוא החליט ללכת לעבוד בעוד עבודה הוא יוצא מהבית בבוקר וחוזר בלילה כי הוא החליט שהוא צריך לחסל כמה חובות . רציתי להגיד לו חובות שהוא יצר לעצמו מהשטויות שלו . לפני כמה חודשים הוא ביקש ממני לקחת הלוואה בשביל לעזור לו במשהו ואני עזרתי לו ולקחתי הלוואה (אנחנו בחשבונות נפרדים )15 אלף שח' לקחתי בשבילו ועכשיו שאני צריכה עזרה הוא לא מוכן והוא צועק עליי איזו טיפשה אני שאני משקיעה בזה . הקטע הוא שאני לא כועסת על זה שהוא לא מוכן להשקיע איתי כסף זה לא משנה כל כך יכול להיות שאני יסתדר מהכסף שחסכתי הבעיה היא שזה נורא פוגע בי שהוא לא תומך בי לא מפרגן לי הרי אני בסך הכל רוצה עוד קצת להתפרנס .האדם שהכי קרוב עליי כל פעם שאני מספרת לו על זה הוא צועק ומתעצבן למה?? מה לך מותר הכל ולי אסור ? יש לו אופנוע ויש לו גלשן ויש לו מנוי לחדר כושר ויש לו חליפת אופנוע וכל הדברים האלו בשווי של 150 אלף שח' ומה לי יש אוטו בשווי של 20 אלף שח' אז הבנתם את ההבדל?? לא יודעת מה לעשות מצד אחד אמרתי הפעם אני לא יוותר לו ואני יעשה מה שאני שואפת לעשות גם בלעדיו אבל אני ממש פגועה ממנו ואני לא מסוגל ת להרגע מחוסר הפרגון שלו איך הוא מעיז?? עוד מה הוא אמר לי שאם אני יחליט להשקיע ואני יתקע בלי כסף לתשלומים של הבית אז הוא לא יעזור לי שאני אדע . מה אתם אומרים ? מה לעשות ?דרך אגב לנסות לדבר איתו לא הולך הוא לא מקשיב ניסיתי להסביר לו את כל הצדדים אין עם מי לדבר .

פה מתאים יהיה "אל תהיי צודקת, היי חכמה" זאת

אומרת שאת צריכה בגלל הפרנסה הטובה והצלחתך בעסקים להרחיב את עסקייך ולרכוש את הציוד שדרוש לך להרחבת העסק. יש גברים שקשה להם להם לקבל את עצמאות האשה עם כסף ולו גם אם הכסף שלך ובחשבון נפרד, יש בעיה של אגו שנפגע וזו דרכו להראות לך את זה בלי להודות בקושי. אין גם קשר לזה שרווחייך טובים לו לקניות ולצופרים שלו. את צריכה לנהוג פה בחוכמה , לא להכנס איתו למאבקי כוח . תניחי לעניין לכמה ימים ואל תדברו על זה. תבואי אליו עם הרעיון שוב ותאמרי לו שאת רוצה להתייעץ איתו בעניין העבודה שלך, הדגש הוא על ה"יעוץ" שאת זקוקה לו. תראי לו שאת משתפת אותו בהחלטה, שתלכו יחד לבדוק את המוצרים, שתדברו יחד עם הספקים וכו.. כאשר את "מנפנפת" בעסקייך הפורחים, יתכן שזה קשה לו אפילו הוא לא יודע שזה מקור ההתנגדות שלו. בשורה התחתונה אני מניחה שהוא נהנה מכך שיש לו אשה עצמאית ומצליחנית ובשביל שיוכל כן לפרגן לך צעזרי לו בכך שתראי לו שזה נעשה ביחד איתו ושגם לו חלק בדבר. מקווה שיסתדר לך... והכי חשוב, בלי כוח אלא מוח.

אני חושבת שאסור לך לוותר על ההתקדמות שלך

בעסק החדש. בעלך צריך לקבל את ההצלחה שלך ולפרגן לך שאת מרוויחה טוב כי גם הוא נהנה מזה. אולי הוא פוחד שתשקיעי הרבה זמן בעסקים ופחות בבית ובילד? שאלת אותו מה זה כל כך מפריע לו שאת רוצה להשקיע כספים שאת הרווחת בזמן שאת מצליחה? בכל מקרה אני מציעה לך לא לוותר על הרצון שלך למרות שהוא לא מרוצה.

דבר ראשון.

לדעתי זו טעות גם אם הרבה עושים אותה לעשות חשבונות נפרדים. לדעתי כשזוג מתחתנים הם צריכים להיות שותפים בהכל! לחיות חיים משותפים גם בזכויות וגם בחובות. כל מה שיש לו לא יעזור במקרה שאת תירצי להתפתח כי הוא מרגיש שאת נהפכת ``בלתי תלויה`` עצמאית ובמילים אחרות מסתדרת טוב מאוד בלעדיו גם אם תספרי לו שזה לטובת הבית. במקרה שיקרה ח``ו משהו שלא יסתדר, תאמיני לי שהוא יעזור. זה סתם אקט הפחדה כדי שלא תרגישי כתף תומכת. המון גברים מקנאים בהצלחה של האשה כי מעמדם מתערער בעיני עצמם ולאו דווקא משהו שקורה במציאות. אמרתי את דעתי ורמזתי אותה, אך לא אגיד בפירוש מסיבות שונות. בהצלחה!

למעלה