צריכה עצה...

yuli c

New member
צריכה עצה...

אז ככה... אני בת 23.5 והגעתי להחלטה שאהי רוצה להתחיל ללמוד בשנה הקרובה. קראתי המון חומר באינטרנט כולל הפורומים השונים, הזמנתי ידיעונים הלכתי לימים פתוחים ליועצים למינהם ועדיין אני מרגישה שאני לא שלמה עם שום דבר. הנה מעט מהדרך שעברתי בשנים האחרונות... בהתחלה רציתי מאוד עיצוב גרפי, אך ירדתי מהעניין מסיבות כאלו ואחרות. לאחר מכן רציתי חינוך מיוחד אבל גם שם כנכנסתי לבדוק את העניין יותר לעומק הבנתי שזה לא מתאים לי. כרגע נשארתי עם התלבטות בין שני תחומים: מדעי ההתנהגות ותקשורת. שני התחומים מאוד מושכים אותי ומעניינים אותי אך יש לי עדיין דילמה לגבי שניהם: מדעי ההתנגות- אני יודעת שזהו תואר שמורכב מפסיכולוגיה, סוציולוגיה, ואנתרופולוגיה שאלו תחומים שמאוד מעניינים אותי, הבעיה היא שמבחינת הישגים לימודיים אינני בטוחה שאוכל להגיע בהם להישגים גבוהים מתוך ידיעה שיש לי בעיה עם לקרוא הרבה ולהתארגן עם כמויות גדולות של חומר, ושאני בדר"כ מצליחה יותר בלמידה של חומר יותר מאורגן וממוקד. (מקווה שזה יצא מובן...). תקשורת- זהו גם תחום שמאוד מושך אותי בייחוד נושאי הכתיבה העיתונאית והרדיו, אבל ממה שהבנתי לימודי תקשורת ובכלל עבודה בתחום דורשים הרבה עבודה בצוות ואינני בטוחה שיש לי את הכישורים המתאימים לכך. עכשיו, לגבי מדעי ההתנהגות אני יודעת שבשביל להמשיך לפסיכולוגיה יש דרך מאוד ארוכה... ואני גם מודעת לכך שעם תואר ראשון רוב אפשרויות התעסוקה הן בכ"א. גם לגבי תקשורת אני מודעת לכך שזהו לא תחום שקל למצוא בו עבודה. זהו בגדול, אני מאוד אשמח לקבל חוות דעת מאנשים שלומדים/למדו את התחומים האלה ויוכלו אולי לשפוך לי קצת אור על הדברים, ובכלל אשמח לכל המלצה, דעה ועצה. אפשר כמובן גם במסר :)

למעלה