צריכה עצה

I Angel

New member
צריכה עצה

עד ה 1/9 הייתי בחופש כמו כל התלמידים, עם חזרתם ללימודים גם אני חזרתי( אני סייעת למורה) והפסקתי עם הספורט, העבודה דורשת ממני התרוצצויות רבות במדרגות במשך היום, אני אומנם עובדת 6 שעות בממוצע כל יום, אבל הכוחות שזה לוקח ממני רבים, אני מעבירה שיעורים לפעמים במקום המורה לתלמידים המתקשים וזה קשה, נועה בטח יודעת כמה, אני חוזרת גמורה ואין לי כוח להזיז את עצמי לחדר כושר, מה אני יכולה לעשות ע"מ לא להגיע למצב שאני שורפת את הזמן במנוחה מול המחשב או הטלויזיה?

אמא לה3

New member
יקירתי,

אין לי תשובה בשבילך, אני מחזקת את ידייך ואם תמצאי תשובה שתפי אותי, אולי זה יעזור גם לי...

חלוקת זמן נכונה, והחלטה

קודם כל אל תדאגי, זוהי רק תחילת השנה והכל עוד בלאגן, עםן הזמן את תתרגלי ולא תהיי גמורה במשך כל היום בגלל העבודה. גם אם את צריכה להעביר שיעור, אין סיבה שתוציאי שם את כל האנרגיות שלך, תישמרי על עצמך רגועה בעבודה. אחרי שהגעת הבייתה, הקציבי לעצמך זמן שמיועד למנוחה בלבד. בלי מחשב, בלי להסתובב, פשוט מנוחה נטו. זה עוזר! אחרי המנוחה, בשעות הערב, תחליטי החלטה ותעמדי בה. פשוט תצאי לחדר כושר, גם אם אין לך כוח, את תראי שכשתגיעי לשם הכל יהיה בסדר. תעשי אימון קל יותר. אח"כ כשתתרגלי לסדר היום הזה, תוסיפי עומס באימונים.

I Angel

New member
אפרופו אין כוח

שמעתי שלעשות אימון כשהגוף עייף זה לא טוב, נכון או לא? אגב נועה תודה על העצה אשתמש בה

אימון בתנאי עייפות

עקרונית, אין מניעה פיזיולוגית לבצע אימון בתנאי עייפות. הבעיה היא לפעמים חוסר ריכוז, שעלול לגרום לפציעות כתוצאה מחוסר תשומת לב. לכן יש להיזהר שבעתיים ולשים לב. כמו-כן, ההישגים בתנאי עייפות נמוכים יותר. אבל שיפור הכושר, שריפת קלוריות וכו' הם אותו דבר.

daksha2

New member
....

ההשיגים בתנאי עייפות נמוכים יותר? אני חושבת שזה מאוד תלוי. אם יש מוטיבציה ואדרנלין אז עייפות פיזית לא תשפיע על הביצועים - מניסיון... כשהיינו בוינגייט בחופש האחרון [במסגרת המחנה אימונים] הלכנו לישון ממש מאוחר, והיו לנו 2 אימונים ארוכים ביום והאמת שהביצועים היו טובים מהרגיל...

אין הכוונה לעייפות מסוג כזה

למרות שגם חוסר שינה שכזה יכול לפגוע בביצועים. מוטיבציה ואדרנלין בהחלט יכולים לעזור ולמנוע את כל ההשפעות השליליות של העייפות. אבל הכוונה שלי בעייפות, הייתה, לדוגמא אחרי אימון של 4 שעות, בשעה החמישית הביצועים שלך יהיו פחות טובים. או למשל, אם עשית 20 סלטות ללא הפסקות, הסלטה ה-21 ואילך תהיה פחות טובה מקודמותיה. כמובן שאילו דוגמאות קיצוניות, ובמשטר אימונים תקין לרוב משתדלים שלא להגיע למצב הזה. בעוצמות יותר נמוכות של מאמץ, כמובן שהעייפות פחות תשפיע, עד כדי כך שלא תמיד ייראה לעין שינוי. ושוב, גורמים שונים כמו למשל מוטיבציה, שתיית משקאות איזוטוניים, עונש/פרס ועוד, יכולים להוריד את ההשפעות העייפות. הכוונה היא לביצוע במצב רעננות וביצוע בתנאי עייפות באותם תנאים בדיוק.

למעלה