צריכה עצה

צריכה עצה

שלום למאמנים\אנשי הפורום אני חדשה בפורום ורציתי לשאול שאלה שקשורה לדילמה שהגעתי אליה בחיי הזוגיות שלי אני בת 25 ובן זוגי בן 28 אנחנו יוצאים כבר שנה בזמן האחרון הוא מעיר לי הרבה על כך שהיה רוצה לקבל ממני יותר התייחסות בכל מיני סיטואציות. ואני אפרט למה אני מתכוונת: אם לדוגמא הוא מוטרד ממשהו הוא רוצה שאני איזום איתו שיחה בנושא ואבין למה. בגדול קורה הרבה פעמים שמפריע לו שהתנהגיות מסויימות לא באות מיוזמתי מה שמראה בעינייו על חוסר אכפתיות שלי ( מה שממש לא נכון) והוא היה רוצה שאתייחס אליו יותר ואתחשב יותר.אני מבחינתי נותנת לו המון המון יחס ומשתדלת להיות כמה שיותר רגישה אני רגילה לקצת יותר פתיחות ושאם מישהו רוצה לדבר\או רוצה ממני יותר תשומת לב הוא אומר לי את זה בצורה מפורשת ואני לא אצטרך "לקרוא בין השורות" (שזה כנראה משהו שאני לא ממש טובה בו כי הרבה פעמים לא הצלחתי להבין שהוא היה זקוק ממני ליותר התייחסות) אני רוצה להדגיש שהדבר לא נובע מחוסר איכפתיות שלי אליו אלא מעצם העובדה שאני לא יודעתי על מה עובר עליו באותם רגעים לפעמים הוא מוטרד וזה נראה כאילו הוא מרוחק ורוצה ממני קצת "ספייס" ולפעמים פשוט נראה לי שהסיטואציה לא מתאימה שאני אעלה את הנושא (לדוגמא אם אנחנו עומדים לפגוש חברים אני לא העליתי את הנושא כי לא רציתי להקדיש לו רק כמה דקות אלא לחכות לסוף הערב אך הוא חשב שזה מראה על חוסר אכפתיות ממני כי לא שאלתי מה קורה איתו.) מבחינתו בגלל שאנחנו מכירים כבר שנה הוא היה רוצה שאני כבר אכיר אותו ואדע שהוא אדם סגור שרוצה לראות ממני את ההתעניינות הזאת ושזה לא יבוא ממני. אני חושבת שזה ממש מוגזם לבקש ממני ליזום שיחה מבלי שאני אדע עד כמה העיניין מפריע לו. הנושא הזה גורם להרבה חיכוכים בינינו מפני שהוא מצפה ממני להתנהגות מסויימת והוא מתאכזב ממני הרבה וזה ממש מציק לי שאני גורמת לו כל פעם להתאכזב אני מרגישה אשמה הייתי מאוד רוצה לגשר על הפערים הללו בתקשורת שלנו כדי שהתהיה לנו זוגיות טובה יותר ונריב פחות על הדברים האלה כי אני אוהבת אותו מאוד הוא בחור מקסים עם לב זהב!!!. אבל אנחנו אנשים מאוד שונים ואני לפעמים נוטה להיות אדישה והוא נוטה להיות רגיש.... ולכל אחד קשה להבין את השני. האם יש איזשהי עצה שיכולה לעזור? איך אנשים אחרים מתמודדים במצבים האלו סליחה על האורך

wafl

New member
תיאום ציפיות

שלום שואלת השאלות. אני שמחה לראות שחשובה לך מערכת היחסים עם בן זוגך ואת רוצה לקיים בה שינוי מסוים. אני קוראת את דברייך ומבינה לליבך. מדברייך הדברים מתנהלים ביניכם נהדר אולם לעתים נוצר איזשהו קצר בהעברת המסרים ביניכם וקבלתם. מקווה שהבנתי נכון. כאשר אנו נכנסים למערכת יחסים אנו מביאים שתי מזוודות, כל אחד את שלו, ומתוך כך נוצר לעתים פער שאם לא מיטיבים לתקשר אותו הוא הולך וגדל. אחד הדברים החשובים ביותר בתוך מערכת יחסים ,להבנתי, היא תיאום ציפיות. אך לא רק תיאום ציפיות באופן כללי אלא גם מה הביטוי בפועל של תאום הציפיות. לדוגמא: נניח שאשה מגיעה למסקנה כי בן זוגה אינו אוהב אותה יותר מפני שהוא כבר לא מחבק מלטף או מנשק אותה כמו פעם. אולם לטענתו הוא מאוד אוהב אותה עדיין ושום דבר לא השתנה. עם הזמן ובתוך מערכת היחסים אנו, כבני אדם משתנים וכך גם צרכינו. אל לנו להסיק מסקנות בטרם נברר אותם. ונוסף על כך- על אותה אשה לומר לבן זוגה מה היא מרגישה כשהיא נמצאת בסיטואציה הזו ( ולא מה לא בסדר איתו) ומה היא היתה רוצה בפועל שיקרה ( אני צריכה יותר ליטופים בערב כשאנו מול הטלויזיה או חשוב לי שניתן נשיקה זה לזו בבואנו הביתה). כל אחד צריך למצוא את הדרך והמילים המתאימות לאותה זוגיות. אך תיאום ציפיות והפעולות המוחשיות לציפיות אלו יכולות לקדם אתכם עוד צעד. מקווה שעניתי לך בהצלחה

תגובה

היי וואפי קודם כל תודה על תגובתך, אני מסכימה איתך ב100% שצריך להסביר יותר מה רוצים לקבל במערכת יחסים כדי להתקדם העיניין הוא שבן זוגי הוא בחור באמת מקסים עם לב טוב אבל מאוד סגור מהבחינה הזאת, הוא לא כל כך רוצה לבקש ממני דברים אלא שיקרו מתוך היוזמה שלי. הוא היה רוצה לראות אותי יותר יוזמת את היחס ושהוא לא יצטרך לבקש ממני - ואני מרגישה שזה שם לנו רגל. כי אני לא תמיד יודעת מה עובר לו בראש למרות שאני משתדלת להיות רגישה איתו לפעמים אני לא כ"כ מסכימה עם הציפיות הללו כי נראה לי שהם קצת יותר מידי בשבילי (כמו לדעת מראש להעלות את הנושא) האם יש דרך לגרום לו להבין שפתיחות היא הדרך הנכונה לנהל את מערכת היחסים? אשמח לתבונתך

wafl

New member
איך ממשיכים

אני מבינה את הרצון של בן זוגך להרגיש שיש מי שמבין אותו בלי הסברים. אלא שאיך תדעי מה עליך לעשות אם אינך יודעת. במקביל אכן אחרי שנה ישנה רמת היכרות מסוימת ואני מפנה אלייך את השאלה: עד כמה את חושבת שאת קשובה אליו? גם לדברים שלא נאמרים? אני אתן דוגמא פשוטה: לעתים קורה שאחד מבני הזוג חוזר מעבודתו אחרי יום מפרך ומתחיל את יומו בבית באמירה לא נעימה או בחוסר סבלנות או עצבנות. הצד השני לא מבין מה קורה ואיך יכול להיות שהבן זוג רק חזר הביתה והוא עצבני. יש אנשים שכשהם חוזרים הביתה הם צריכים זמן "נחיתה" מהעבודה במיוחד אחרי יום קשה ואילו הצד השני ממטיר עליהם סיפורים ואינפורמציות שהם אינם יכולים לעכל באותו זמן ומהר מאוד מתלקח ויכוח שנובע מאי הקשבה לאנרגיה בה הגיע האדם. ובהקשר שלך אני חושבת על שני דברים : 1. עליו לומר לך כיצד הוא מצפה ממך להתנהג ( ולא בהכרח תמיד תסכימי) 2. עלייך ללמוד להיות קשובה גם לדברים שלא נאמרים.בדיוק כפי שחברה טובה מתקשרת אלייך וישר את שומעת בקולה שמשהו לא כשורה גם אם אתן מנהלות שיחת חולין רגילה. פתיחות היא דבר נלמד אך היא צריכה לבוא מרצונו של האדם ללמוד וגם אז... יש כאלה שמדברים פחות מאשר אחרים. מה דעתך?

תגובה

היי ואפי, אני שומעת מה את אומרת ואני בהחלט חושבת שיש מקום בו אני צריכה להסתכל קצת יותר "בין השורות" כמו שאומרים...אולי באמת אני לא שמה לב אבל אני לא יכולה להגיד בוודאות שזה לא יקרה לי עוד פעם (בלי כוונה כמובן) ואני לא רוצה שהריב הזה שוב יחזור על עצמו כי באמת בזמן האחרון קורה שאנחנו מדברים על זה. אני לא בטוחה שהוא מבין שזה לא כל כך בא לי בקלות למרות שניסיתי להסביר זאת (אולי באמת בגלל שאני בחורה ויש נטייה לחשוב שבחורות הן יותר רגישות?) בכל מקרה אני בהחלט אקח את עצתך בחשבון - אם זה ילך/לא ילך אני אספר לך תודה

wafl

New member
זו התחלה

דבר אחרון לעת עתה- שימי לב.. את אומרת " אני לא יכולה להגיד בוודאות שזה לא יקרה לי עוד פעם..." גם לבן זוגך כנראה זו לא תהיה הפעם האחרונה שזה יקרה.ייקח לו זמן להיפתח וכנראה תיתקלו בזה שוב. אך מה שחשוב בתהליכים מן הסוג הזה הוא לשים לב לכל התקדמות ולו הקטנה ביותר ולפרגן על כך. אם תאפשרי לו ולך את הזמן ללמוד את זה אני בטוחה שתצליחו. את נשמעת שהזוגיות חשובה לך וזוגיות לא בונים ביום אחד אלא כל יום כל הזמן. דברו על הדברים, שתפו אחד את השני במקומות שכל אחד מכם רוצה לגדול בו ולהצליח יותר , עזרו זה לזה להצליח ותמכו אחד בשני כאשר " זה לא מצליח" . כך תלמדו גם להיות זה עבור זו וגם תוכלו לשפר את אשר רוצים. גם תינוק שלומד ללכת נופל המון פעמים עד שההליכה הופכת להיות חלק ממנו. קחי אוויר, צאי לדרך עם חיבוק גדול ( הסבלנות במקרים כאלה משתלמת). לרשותך תמיד

למעלה