צריכה עצה

sagi3100

New member
צריכה עצה

שלום לאחרונה יש עובדת במחלקתי שעושה לי פרצופים וכמעט אינה מדברת איתי, ממש מאלצת את עצמה לענות לי בוקר טוב ולפעמים אף אינה עונה. אינני צריכה אותה ואף אני נמצאת במעמד גבוה ממנה , אך היחס שלה מפריע לי מצד אחד רווח לי שהיא מרוחקת כי הבחורה משדרת אנרגיות שליליות, כל הזמן מקטרת על מר גורלה וכמה קשה לה כלכלית וכמה יש לה בעיות משפחתיות. ומצד שני אנחנו מחלקה קטנה אז לא נעים כל שאר חברי המחלקה כולל המנהל מאד מרחמים עליה ומנסים ל"עודד" אותה , אני אישית שונאת את הרחמים העצמיים, מה גם שהיא שקרנית פתולוגית. מה עושים ? ממשיכים להתעלם ממנה? ניסיתי לנהל איתה שיחה זה עזר יומיים ואחכ היא נהייתה עוד יותר מגעילה אלי. הייתי שמחה לקבל עצה (לא סובלת אותה אך רוצה לשמור על תקינות היחסים במחלקה)

שינוי גישה

היי יתכן והפרשנות שלך מוטעת? שהיא חווה משבר בחייה? באופן סובייקטיבי איך שהיא תופסת את המציאות של עצמה? כשאת לא מקבלת אותה - את מעבירה מסר אליה- את דחויה.ואולי חמור מזה.. המסר משתקף אלייך חזרה.(הפסיקה להתייחס אלייך). שינוי הגישה משיפוט ואי קבלה ואולי כעס.. לאפשרי - חמלה,חסד, הבנה, אמפתיה הומור... ממליצה- לא לשפוט מהמשקפיים שלך- אלא לראות מההשקפה שלה. בעבודה כמו בחיים יש מסביבנו אנשים שקשה להם, שינוי גישה להעצמה יסייע לך ולה ליצור אוירה שונה. בהצלחה אירית שעל מאמנת אישית ועסקית מנחת קבוצות ומאמנים

פרויז1

New member
אכן, להיות אמפטית אליה מכמה סיבות :

1. היא במצב כלכלי קשה ועוברת משבר. אז תהיי בן אדם, תוותרי, תלכי לקראתה בלי לצפות לכל תמורה. כך, גם את לא תתאכזבי שלא קיבלת ממנה גמול מהליכה ממשית וכנה לקראתה. 2. את יותר בכירה ממנה, אז תחנכי אותה, בלי לקרוא לזה בשמות. אמרת שאת בכירה ממנה. מכאן שגם, יש לך יותר אחריות לתפוקות במחלקה ובכלל זה למתרחש במערכת היחסים הבינאישית ולמצב יחסים אלה. אז זוזי! שאלה : למה היא שקרנית פתולוגית? מההה.... ?

למעלה