צריכה עצה.

gymnastics kid

New member
צריכה עצה.

היי, אני עולה לכיתה ח' ואני מתעמלת כבר 5 שנים. פרשתי לפני חודש בגלל דלקת חמורה בבריכיים, בעיות בפרקי ידיים ושבר בעצם הזנב =\ אני מאוד רוצה לחזור אבל זה לא יקרה בשנה הקרובה אז יש לי כמה שאלות : 1. כדאי לי לעבור לתחום אחר כמו ריקוד שגם בו יש לי נסיון ולשכוח מההתעמלות ? (למרות שנפשית היא חסרה לי) 2. אם אני חוזרת בכיתה ט' זה לא מאוחר מדיי להתחייל הכל מ-0 ? תודה רבה. עדי

אמא לה3

New member
שאלה קצת מורכבת

קודם כל, את צריכה להחלים, אח"כ בהתייעצות עם אורטופד תוכלי לחשוב על לחזור.עכשיו, אני לא יודעת באיזה רמה את, אבל זה אפשרי לחזור אחרי הפסקה של שנה, כמובן שהחזרה צריכה להיות נכונה וזה תלוי בך ובמאמנת שלך. אם תשמרי על כושר וגמישות זה יהיה בסדר, השאלה הנשאלת היא, איך הגעת למצב כזה בגילך הצעיר? האם זה מההתעמלות? עבודה נכונה (אימון נכון) לא אמורות להיות כאלה בעיות. בהצלחה.

נשמע רציני

דלקת חמורה בשתי ברכיים? שבר בעצם הזנב? זה מה שהרופא אמר שיש לך? אני יודעת מה זה דלקת רגילה בברכיים ומה זה סדק בעצם הזנב, אני לא רוצה לחשוב מה זה דלקת חמורה ומה זה שבר. בכזה מצב אני לא מבינה איך את בכלל עומדת על הרגליים. לא נראה לי שעם כאלו בעיות את יכולה גם לרקוד. אם אי אפשר להתעמל, בד"כ גם אי אפשר לרקוד. בייחוד עם בעיות ברכיים, ריקוד יותר מסוכן מהתעמלות. במקרה הטוב את יכולה לשחות. לא הבנתי למה בכיתה ט' את תתחילי הכל מאפס, הרי התעמלת 5 שנים, לא? החלמה מהירה

gymnastics kid

New member
לנועה

היי, אני כבר חצי שנה לא עשיתי כלום חוץ מכושר, ככה שהפרישה ה"רשמית" הייתה לפני חודש. והדלקת בבריכיים זה משהו זמני, זה אמור לעבור רק עוד כמה שנים, ובקצב הזה לא נראלי שזה ייקח פחות משנה. עכשיו אני גובהת ממש מהר אז בגלל זה זה ממש כואב לי עכשיו. הבעיות בפרקי ידיים נוצרו בגלל הבריכיים: בגלל שלא עשיתי כלום עם הרגליים אמרו לי לעשות דברים על הידיים ואחרי כמה זמן זה מצתבר. השבר או הסדק בעצם הזנב נוצרה מנחיתה גרועה של סלטה (זה היה מגובה) וגם לזה אין תרופה... לשיא שלי הגעתי לפני 3 שנים ומאז המצב רק יורד.... אני מפחדת להגיע למצב שאני יעבור לתחום אחר ואני לא יוכל לחזור להתעמלות (לחזור זה מה שאני באמת רוצה). תודה רבה, עדי

לאט לאט

לא ייתכן שלא תוכלי לחזור להתעמלות. תמיד תוכלי, רק שתצטרכי לעבוד קשה כדי לחזור לעצמך. אני מציעה שכרגע תקחי את החופש הגדול או אפילו את כל התקופה שעד אחרי החגים למנוחה טוטאלית למפרקים הבעייתיים, ורק תשמרי על כושר ע"י תרגילי כושר בבית. אח"כ אולי תנסי לחזור לאט לאט ובהדרגה, ולא להעמיס על עצמך הרבה ובבת אחת. אולי תעשי רק מקבילים, או שתעבדי יותר אל אלמנטים של בסיס. אם את אוהבת גם לרקוד, כמובן שיהיה נחמד אם תעשי גם את זה, אבל רק במידה וזה לא כואב לך במפרקים ולא יוצר עומס. את יכולה גם ללכת לפיזיותרפיה וגם לבקש מהפיזיותרפיסט/ית תרגילים לעבוד עליהם בבית. מעבר לזה אין יותר מידיי אפשרויות, את פצועה וזה מבאס, אין מה לעשות. החלמה מהירה!

phoenix come

New member
היי

אני הייתי ממליצה לך ללכת לפילאטיס קרקע ומכשירים, אפשר להתאים לך את השיעור בדיוק לצרכים שלך, וזה בדיוק לטיפול בבעיות גופניות, וזה מחזק את השרירים שסביב המקומות הבעייתייים כרגע. מעבר לשיקום הגוף זה גם מאוד טוב לנפש, כי לומדים גם נשימה נכונה והכל. והיי, אני חדשה

למעלה