צריכה עצה

צרצרת

New member
צריכה עצה

שלום רב לכן,
איזה כיף שאתן כאן!

אני לא פעילה אינטרנטית מדופלמת ואני מקווה שלא שאלו אתכן את זה כבר מיליון פעמים, אבל אולי תוכלו לעזור לי.

אני אמא לילד (מדהים, כמובן...) בן שנתיים וקצת ולתאומים בני שלושה חודשים וקצת.
בהתחלה נאבקתי להניק את שניהם "לפחות חודש" על אף הכאבים שהיו.
אחר כך סימנתי כיעד את גיל שלושה חודשים.
בשיניים נאבקתי להניק את התאומים המתוקים שלי עד גיל שלושה חודשים, ועכשיו ה"וי" הזה מאחורי.
הנקתי את שניהם כמעט מלא - פעם ביום פורמולה מבקבוק והשאר ציצי.
הם שילשו את משקל הלידה בשלושה חודשים, אז כנראה שזה היה בסדר.
היה לי חשוב שיהיה להם פעם ביום לפחות פורמולה מבקבוק כדי שאוכל פעם בכמה זמן להתרחק מהם.

לאחרונה הם לא רוצים מבקבוק, גם כשמחממים, אבל בסוף בלית ברירה ולפעמים גם לאחר בכי, הם מתרצים.
בעיקר כשהם לא עלי...

ואז התחלתי לקוות להגיע לשישה חודשים, אבל...

העניין הוא שעכשיו נראה לי שכבר מתחיל להיגמר לי החלב... מה לעשות?
האם זה הגיוני שאחרי שהחלב שלי הספיק להם מאוד במשך שלושה חודשים פתאום בבת אחת לא די בו?

האמת, לא כל כך מטריד אותי עניין הפסקת ההנקה, אבל אני תוהה איך הכי נכון לעשות זאת.

1. האם יש טיפים איך להגדיל את כמות החלב? אני שותה בטירוף כי אחרת אני מתייבשת - האם זה סימן שכדאי שאפסיק?
2. האם זה יהיה מבלבל מדי אם אמשיך להניק בבוקר ובשאר פורמולה?
3. אם ארד להנקה אחת ביום - מה הצפי? תוך כמה זמן גם ההנקה הזאת לא תניב חלב?

אני אפילו לא בטוחה שאני יודעת מה לשאול... כל רעיון או הצעה יתקבלו בברכה ובשמחה ובציפייה.

תודה רבה שקראתן עד כאן...
חיבוקים,
צרצרת

מיכל 2and1

New member
לפי מה שאני יודעת

הי
אני לא מקצועית ואני מוסמכת לכלום בהנקה....רק הנקתי שלושה ילדים.. הבכור שלי ושלוש שנים אחר כך את אחיו התאומים.

לשאלתך.
לדעתי הלא מקצועית:

אין דבר כזה שאין לך חלב,
בקבוק אחד ביום של תמ"ל זה מאוד חכם, זה לא פוגע, את עדין מניקה כאילו 1.75 תינוקות...
תעשי מה שטוב לך-
עוד רגע את מתחילה איתם טעימות וגם כך ההנקות יפחתו.

לי ההנקה עשתה טוב ..כי זה היה לי כיף....בגלל זה המשכתי.

שלום, גם אני עונה מנסיוני בלבד...

נראה לי שקראתי פה, וגם ככה הרגשתי בהנקות הקודמות (של שני הגדולים שלי) וככה הרגשתי עכשיו (עם התאומים שלי שגם בני 3 וחצי חו'),
שבאיזשהו שלב כבר לא מרגישים את החלב זורם, אבל הוא זורם היטב וממשיך להזין את התינוקות.
לפני שבועיים גם הרגשתי שאין לי חלב, התינוקות היו עצבניים מאוד ולא הבנתי מה קורה. אחרי כמה ימים זה עבר ועכשיו ההנקות ממש כיפיות שוב. בדיעבד הבנתי שאולי זאת היתה קפיצת גדילה שקוראת סביב ה-3 חודשים.

הגברת כמות חלב, הציעו פה חילבה ואני גם ניסיתי קצת אך לא בעקביות.

לגבי הנקה אחת ביום ובשאר פורמולה -
זה יכול להיות "מסוכן" לפי הבנתי, גם לגבי כמות החלב וגם לגבי הקטנים שאולי יעדיפו את הבקבוק בסופו של דבר.

קראתי פה הודעה של מישהי שהניקה את הקטנים שלה עד גיל שנתיים (נראה לי) ובזכות זה יכלה להניק אותם לפני ואחרי ניתוח שעברו. ההודעה הזאת ממש עודדה אותי לנסות להתמיד כמה שיותר בהנקה...

שיהיה בהצלחה,,,

(וגם אני לא פעילה אינטרנטי מדופלמת, אבל ממליצה בכל זאת להיכנס לכאן מדי פעם...)

אמבי10

New member
לדעתי זאת קפיצת גדילה

שקורית באמת סביבות גיל 3 חודשים. כמה ימים קשים וזה מסתדר. תלוי מה את רוצה- אם להמשיך בהנקה או לא. לדעתי מגיל שלושה חודשים ההנקה הולכת ונהיית קלה יותר ומהנה יותר, כך שחבל להפסיק בדיוק בשלב הזה. עד שעבדת קשה- תהני מהתוצאות...
לגבי שילוב פורמולה- התינוקות שלי בני 8 חודשים התחילו עכשיו מעון, הם יונקים ב7:00 בבוקר, מקבלים במעון פעם אחת פורמולה והשאר פירות וירקות ויונקים שוב ב16:00. לא מרגישה שזה פוגע בייצור החלב, הגוף פשוט מתרגל. מה שכן, רק הנקה אחת ביום לדעתי לא תחזיק מעמד, זה מעט מדי והגוף יבין שאין ביקוש. אבל זאת דעתי ואולי אני טועה.
זה מצוין שאת שותה הרבה, ככה זה צריך להיות. סביבות גיל 4-5 חודשים זה מתמתן.
בהצלחה עם ההחלטות הלא פשוטות ותזכרי שכבר עשית המון למען התינוקות שלך!

להפסיק להניק או לא להפסיק להניק ?

הי צרצרת

ברוכה הבאה אלינו, למשפחה הכפולה שלנו. אל תתנצלי על השאלות. הבנות כאן, כולן אמהות לתאומים וכולן מניקות או הניקו הנקה חלקית או מלאה. כך שכולן באותה הסירה, כולן מבינות אחת את השניה, כמו שרק אמהות לתאומים יכולות להבין.
לשמחתי, האמהות שלנו, מוכנות לשתף ולתרום מהידע והנסיון שלהן וכולן מאוד תומכות אחת בשניה, אז אל תרגישי לא נוח לשאול שאלות. - זה בדיוק המקום !

לא ממש הבנתי אם את רוצה לגמול או לא..

האם עשית איזה שינוי שיכול אולי לגרום לירידה בכמות החלב ?
האם התחלת לקחת איזה תרופה ? האם עשית שינוי בתזונה שלך ? האם חזרת לקחת גלולות נגד הריון ? אצל הרבה אמהות - גלולות גורמות לירידה בכמות החלב, אפילו אם אלה הגלולות שמותרות בהנקה.
אולי זו קפיצת גדילה ? בקפיצה שכזו - הקטנים יונקים המון ונראה כאילו הם לא יורדים מהציצי ואין מספיק חלב- ומה שקורה בפועל - זה שהם מעלים את הביקוש ובהתאם - גדל היצע החלב. זה אמור להירגע ולהסתדר תוך 24-48 שעות.

לשאלותייך:
1. כתבתי כבר שלא הבנתי אם את רוצה לגמול או לא.. אבל אני לא בטוחה שאת צריכה להגביר את כמות החלב שלך . אשמח אם תפרטי מעט יותר על התחושה שלך שאין מספיק חלב - מה גורם לך לחשוב כך. בעיקרון - תשתי עד לרוויה , לא מעבר לכך. אני מניחה שכך את שותה, כי את כותבת שאת מרגישה שאת מתייבשת. בכל מקררה - אין לזה השפעה על כמות החלב שאת מייצרת. חשוב לדעת שעודף שתיה יכול לגרום לנזק לגוף ולהפר את מאזן המלחים בגוף וזה יכול להיות מסוכן. - אז רק עד לרוויה.
ייצור החלב עובד על ביקוש והיצע - כך שכדי להגביר את ההיצע - עליך להגביר את הביקוש - בהנקות ובשאיבות.
2. אני לא חושבת שזה יהיה מבלבל אם תשלבי הנקה ופורמולה. יש תינוקות שמתבלבלים , אבל לרוב בגיל הזה - אין עם זה בעייה. אם זה מה שנוח לך לעשות - עשי זאת.
3. כמו שכתבתי גם קודם - הגוף מתאים את ההיצע לביקוש - אם תרדי להנקה אחת ביום - הגוף ימשיך לייצר חלב להנקה הזו. את יכולה להמשיך להניק כך זמן רב, בהנחה שאין בעייה אחרת שמשפיעה על ירידה בכמות החלב (לא שאלתי קודם אם יש איזה בעייה הורמונלית כמו שחלות פוליציסטיות או משהו אחר שיכול להשפיע על כמות החלב). רוב הסיכויים - שתוכלי להמשיך להניק רק הנקה אחת לאורך זמן בלי בעיות.

צרצרת

New member
תודה רבה לכן! אתן נהדרות!

אני כל כך שמחה שכתבתי כאן. התשובות שקיבלתי ממש גרמו לי להרגיש "מחובקת".
עזרתן לי גם להירגע, ואולי זה הכי חשוב. גם המידע שסיפקתן פקח את עיני לדברים שלא חשבתי עליהם.
אני בעצמי לא "סגורה" על מה שאני רוצה, אבל לפחות נרגעתי, וכרגע אני רוצה גם וגם - גם להניק, מכל הסיבות הרגילות, וגם לתת בקבוק, כדי לא להיות בלחץ בדבר יש/אין ולהיפטר ולו במעט מהתשישות...
אז החלטתי שבבוקר ובערב - הנקה, ובאמצע - מה שיוצא, בערך, עם עדיפות לבקבוק.
נניח היום, שהיינו בחוץ עם הסבתא, הנקתי בבוקר בבית (ב-5:30 וב-9:30 בערך, הם פתחו סביר הבוקר) ואז יצאנו עם 3 בקבוקים, כי ככה היה נוח, אז במקום הראשון שבו היינו אני הנקתי אחד כשהסבתא האכילה מבקבוק, ובמקום השני עשינו הפוך - ודווקא זה שינק "קודם" וקיבל בקבוק "עכשיו" נרדם בלי לאכול - כלומר, הגיוני-משהו שהוא לא רצה בקבוק, אבל הוא נרדם לפני אחיו בלי לאכול כמעט ובלי לבכות כמעט (הוא קצת קיטר, ולקח מוצץ, שזה עדיין נדיר אצלם) - כלומר הוא לא היה רעב!
זה מאוד מבלבל.
לא חשוב. חזרנו הביתה ושניהם קיבלו בקבוק בשקיקה.
עזרתן לי לראות את הגמישות ולצאת מהלחץ, וייתכן שבימים הקרובים אני עוד אשחק עם זה ואבדוק מה "עובד" בשבילנו

תודה רבה וחג שמח!
ושנה מתוקה לכל המתוקים

למעלה