צריכה עצה

איליטה

New member
צריכה עצה

שמי אילה ויש לי ילד בן שנתיים. אני לא הנקתי ומאז שנולד הוא שתה פורמולה סויה. לפני כשלושה חודשים החלטנו שהוא מספיק גדול ויש לנסות עוד דברים בחיים, התחלנו לתת לו שוקו על בסיס חלב רגיל ולפעמים גם סתם חלב. יש לציין שלמרות ששתה חלב סויה תמיד אכל מעדני חלב וגם קורנפלקס שונים עם חלב רגיל. ממש בסמוך למעבר שלו לחלב ולשוקו התחילו בעיות עצירות לא נורמליות, הילד התפתל מכאבים כל פעם שהיה צריך לעשות קקי ואני הייתי צריכה לתת לו נר גליצרין מה שגם לא תמיד עזר. עכשיו הפסקנו את החלב ועדיין הוא סובל מעצירויות ממש קשות הילד (שמדבר שוטף) ממש צועק לעזרה ואני לא יודעת מה לעשות. הוא לא מוכן לאכול פירות וירקות בכלל! וגם מים עושה טובה ששותה מידי פעם. מה לעשות? אתם חושבים שזה קשור לחלב או זה סתם צרוף מקרים. אני כבר ממש נואשת ומאוד מרחמת עליו.(היום הגננת אמרה לי שעבר עליו יום מאוד קשה בגן וכל הזמן אמר שלא יוצה לו קקי) מצטערת על אורך ההודעה, עצות ורעיונות יתקבלו בברכה. אילה

עומר173

New member
אולי רגישות ללקטוז

אני לא רופא ואל תקחי את ההצעה שלי כרופא. אבל יכול להיות שהבן שלך רגיש ללקטוז ולכן במעבר לחלב יש לו עצירויות וכאבי בטן.

עצירות ומוצרי חלב

אחוז נדיר מהילדים עם רגישות לחלבון חלב פרה (לא ללקטוז עומר) יגיבו בעצירות להרבה ילדים בני שנתיים יש עצירות אני ממליץ להפסיק את כל מוצרי החלב ל4 ימים ולהשאר רק על סויה ומעדני סויה- אם יש צואה- ניתן לחדש בזהירות מעט מוצרי חלב אם אין כל שיפור אחרי 4 ימים- לפנות לרופא ילדים ולהתחיל טיפול בעצירות או להגיע לגסטרואנטרולוג ילדים ולשקול ברור אצלו כל טוב

איליטה

New member
תודה, והאם..

לצאת מתוך נקודת הנחה שמוצרי סויה לא גורמים לעצירות? אילה

לא ממש

אבל לפחות לנסות לעשות את השינו- כי אם מדובר במקרה של אלרגיה לחלבון חלב פרה התגובה תהיה יפה ומהירה אני מכיר הרבה ילדים עם עצירויות קשות על סויה... כל טוב

למעלה