צריכה עצה...

sivanFlower

New member
צריכה עצה...

שלום כולם, לאמא של חברי יש סרטן השד, עם גרורות בכבד. זה כמה זמן שהיא מטופלת בטקסול. הטיפול עצמו מתקדם יפה, הבעיה שמציקה לה יותר מכל היא תופעות הלוואי, אליהן הרופאים לא ממש מתייחסים. הבעיה העיקרית היא תחושת נימול בקצות האצבעות בידיים וברגליים. למשל: קשה לה אם האצבע נוגעת בנעל, לא יכולה לפתוח ולסגור כפתורים או קשרי ניילון, נייר טואלט מרגיש לה כמו נייר זכוכית. ובאופן כללי- חשה כאבים בקצות האצבעות, חשה שקצות האצבעות לא מתפקדות וחוסר תחושה בהן. באופן חיצוני, היו לה גירודים וזה נראה כמו אקזמה (או כאילו קיבלה כוויה). לא מזמן נתנו לה לשים פנטיזון, ובנוסף היא התחילה לעשות אמבטיות של מים חמים. אלו, בתוספת עיסוי באזורים אלו פעם בכמה שבועות, עזר למראה הכללי של היד אבל עדיין התחושות של נימול וכאב לא עברו. חשבתי לפנות אליכם, ולנסיונכם, אולי ידוע אם יש משהו נוסף שיכול לעזור במצב כזה? תודה מראש!

היי סיוון

יש בעיות כאלו שנראות לפעמים קטנות לרופאים אבל הן מאד מטרידות את המטופלים. לפעמים אפשר לעזור ולפעמים לא, אבל אני בהחלט חושבת שכל בעיה דורשת התייחסות. אני לא כל כך יודעת לאיזה גירוד את מתכוונת, אבל לגבי הנימול אני יודעת שהוא נגרם בגלל פגיעה של הטיפולים בקצות העצבים אז מצד אחד זה הופך את קצות האצבעות לרגישים לכל דבר כאילו הוא כואב ומצד שני הם פוגעים במוטוריקה העדינה כך שאי אפשר לכפתר בדיוק כמו שתיארת פשוט כי מאד קשה להתרגל לחוסר התחושה באצבעות. בעיקרון אחרי שהטיפולים נגמרים קצות העצבים אמורים להתחדש אבל לפעמים זה לא חוזר למצב כמו לפני הטיפולים. בבית החולים בו הייתי מטופלת היו נותנים לחולות שעברו טיפולים כאלה קערות עם קרח כדי להקפיא את קצות האצבעות וכך להפחית את הפגיעה בעצבים באזור הזה. אולי זה יעזור. אחלי לה החלמה מהירה ובריאות לכולכם. גלי

zr38

New member
עצה

היי סיוון נימול מצביע על בעיה בעצבים ומאוד ייתכן שמגיע מבעיה בעמוד השדרה אשתי חשה בנימול ,והאונקולוגית שלה לא ממש היתה עירנית לכך ולא בדקה כי יתה מרוכזת בקורס מסויים שלטענתה היה קריטי יותר , התוצאה היתה קריסת חוליה בצוואר . צריך לדרוש מהאוקולוג לבצע MRI וCT כללי לזהות עם הן בעיות בעמוד שדרה תזכרי שהופעת גרורת בעצמות היא תופעה קלאסית של סרטן שד חוזר. תמסרי לחברך שיעמוד על בדיקות בכיוון הזה ודחוף. אם זקוקה למידע נוסף אני פה בהצלחה ושיהיה טוב ZR

sivanFlower

New member
לפי הרופאים, הנימול היא תופעת לוואי

מוכרת לתרופה, ולכן הם לא מודאגים מכך. בנוסף הבעיה היא לא בטיפול עצמו אלא ביום יום. לא ברור לי אם הטיפול בקרח שהומלץ הוא רק בזמן הטיפול או בכלל, ביום יום? חשבתי, מאחר ולצערי אנשים עברו את זה, שאולי יש איזו שהיא משחה או שיטה להייטיב עם התופעה? אני בהחלט אמסור לה על בדיקת ה- MRI וCT. תודה על התגובות!

קרח ../images/Emo113.gif

מומלץ בזמן הטיפול, כדי להאט את זרימת הדם באזור ואז מגיע לשם פחות חומר כימי שפוגע בקצות העצבים. אני יודעת שבבתי חולים מסוימים כן מציעים למטופלים שמקבלים תרופות שגורמות לפגיעה הזו. תציעי לה שפשוט תשאל את הרופא אם זה יכול לעזור לה. רק בריאות

למעלה