צריכה עצה

פנינה 21

New member
צריכה עצה

יש לי בעיה היום ואתמול:גם מעט הריכוז שיש לי בדרך כלל נעלם אני יודעת מה הסיבה ,זה פשוט כי אני בתחילת טיפול ובטיפול הזה מהפגישה ה-3 (שהייתה ביום שלישי)עובדים על חשיפה בדמיון כלומר מדברים על האירוע (מדברים בהווה ..כדי לנסות לעשות סדר בזיכרון).. מהפגישה עד עכשיו לא התעסקתי בלימודים כמעט בכלל כי אני לא מסוגלת ולא ישנתי יותר משעה וחצי רצוף.. היום לא הלכתי לבית ספר . אבל עכשיו ערב מחר אני צריכה להגיע ללימודים ואני לא מסוגלת להפסיק לחשוב ולהתרכז בלימודים. אם למישהו יש רעיון שיכתוב לי בבקשה.

Black monday

New member
בשמחה הייתי

מנסה לעזור לך אבל הדברים פה לא כל כך ברורים..איזה טיפול? את מדברת על טיפול פסיכיאטרי? ומה הכוונה לא יכולה להפסיק לחשוב על הלימודים..זה לא כל כך ברור..

פנינה 21

New member
תשובות

טיפול פסכולוגי . הצרה היא שאני חושבת על הדברים שעלו בשיחה כל הזמן ואני לא יכולה להתרכז בשום דבר אחר. המטפלת שלי כמובן אומרת שזה נורמלי לשלב הזה של הטיפול אבל אני לא יכולה לסבול את זה.

../images/Emo13.gif

יכול להיות קצת קשה בהתחלה, אבל צריך להשתדל. אולי אפילו ההרגשה קצת מוזרה ומעצבנת.

מחשבות - התחלות קשות

שלום פנינה, כמו שאוהד אמר, ואת בעצמך ציינת, הטיפול מעלה דברים חדשים וישנים שמסעירים ומעוררים בנו דברים. מעצם העניין העיסוק שלנו בזה גדל והקשב שלנו מופנה לנושא הזה.זב טיבעי שכשקורה משהו חשוב/חדש/משמעותי אנו חושבים עליו הרבה יותר ומקדישים לו יותר תשומת לב. ייתכן גם שהעובדה שזה מעסיק אותך כ"כ חשובה כרגע, על מנת לטפל בדברים. עם זאת, אם את מרגישה שהמחשבות על הטיפול מפריעות לך לתפקד בתחומים אחרים לאורך זמן(לימודים כמו שכתבת) אז אולי כדאי לחשוב איך ללמוד להרפות את המחשבות. נראה לי שבשירשורים קודמים קצת עלה הנושא של מחשבות טורדניות, שעשוי להיות רלוונטי גם אם אין לך "טורדנות כפייתית". אולי מישהו מהחברים האחרים בפורום יכול לשתף בניסיונו - איך מרפים מחשבות שמטרידות יותר מידי?

../images/Emo84.gif

אני למשל כשעולות לי מחשבות שמפריעות ללימודים למבחן או כשאני לא הכי מרוכזת מנסה לעשות משהו שאני אוהבת או איזושהי פעילות שמשחררת החל מפעילות רגועה(מדיטציה או כל דבר אחר של הרפיה) עד לפעילות נמרצת של ספורט ריקוד וכ'ו.. אני חושבת שזו שיטה טובה להוציא את העצבים והאגרסיות לי לפחות היא עוזרת. אם יש לך עם מי ועל מה את יכולה לנסות לדבר עם מישהו לאו דווקא על הבעיה עצמה אלא באותו רגע פשוט לדבר עם מישהו על כל דבר שתוכלי, ולרגע להשתחרר מהבעיה, ואח"כ כשתחזרי למשל ללמוד תרגישי שכבר "רוקנת" את הרגשות/מחשבות המציקות שהיו לך. בקיצור, אני בעד לעשות הפסקה ואח"כ לחזור ללמידה(או לכל דבר אחר) שוב. במבה.

למעלה