צריכה עצות להתעסקות עם טופו...

togi12

New member
צריכה עצות להתעסקות עם טופו...

אני היחידה שאוכלת טופו בבית ולכן חבילה של 300 גרם זה המון..
בדרך כלל אני משרה חצי גוש במרינדה ואז את החצי השני שומרת בתוך מים שצריך להחליף כל יום- ואז אני שוכחת, והטופו מעלה עובש וזה נזרק לפח.

כמו כן אני אף פעם לא זוכרת להשרות לפני שאני רוצה לעשות טופו... אז אני שוכחת אותו במרינדה...


בקיצור חברים- אשמח לטיפים ועצות איך אתם מתעסקים לוגיסטית עם הטופו שלכם :)
(או תרופה טבעונית לשכחה
)
 

2_be

New member
מה שאני עושה זה

להשתמש בחצי לקציצות (בטטה
) שמסתדרות טוב עם המקפיא.. ואז גם הטופו לא נהרס וגם יש אוכל זמין.
 

togi12

New member
אני מאוד אשמח למתכון

בדיוק סיפרתי לאמא על נפלאות הטופו, והיא התלהבה ושאלה אם אפשר להכין מזה קציצות, אז אני צריכה להביא לה מתכון לקציצות!
 

2_be

New member
אני לא טובה במתכונים מדויקים

ואני בעד אוכל שלא דורש יותר מידי זמן הכנה...
אבל מה שאני עושה זה מערבבת חצי חבילת טופו חתוכה לקוביות קטנטנות (אני שונאת לגרד בפומפיה) יחד עם בטטה מעוכה אחרי שריככתי אותה במיקרו, בצל קצוץ, כף או שתיים טחינה, מלא עשבי תיבול (בד"כ שמיר) ולפעמים גם ירקות אחרים - עלי תרד קצוצים, קישוא, גזר, עוד תפו"א.
מכניסה לתבנית מאפינס עם קצת פירורי לחם בתחתית ולתנור.
 

ladybug6

New member
את החצי השני אני חותכת לקוביות

ומרתיחה במי מלח. מעבירה לצנצנת עם חלק מהמים + שמן זית + מיץ לימון + קצת זעתר לכיסוי של הקוביות, מעבירה למקרר ליומיים שלושה ואז יש לי מעין קוביות סטייל בולגרית/צפתית שאני אוהבת להוסיף לסלטים, עם לחם וכו'.
אפשרות נוספת היא להקפיא את החצי הנותר. טופו שורד מצוין הקפאה, אבל אחרי ההפשרה הוא מגיר הרבה מהנוזלים שלו ואז נשאר קצת מתפורר ולכן הוא עדיף למתכונים שלא דורשים קוביות יציבות (למשל מקושקשת טופו, שווארמה טופו, פשטידות, קציצות, חביתות על בסיס טופו וכו'..)
 

togi12

New member
רעיון מצוין! וכמה אפשרויות....

איפה אני מוצאת מתכונים (מוצלחים!) של כל הדברים האלה שהזכרת?

ואני בהחלט אנסה את עניין הקוביות, אבל איך זה מסתדר המים ביחד עם השמן? כי השמן צף....
 

ladybug6

New member
תלוי איזה

קציצות טופו טעימות יש בבלוג של עינת שגיא,
פשטידות זה תלוי בפשטידה וזה גם תלוי כמה את רגישה לטעם הטופו-אי הנא כי בפשטידות זה נוטה להיות יותר מורגש אם שמים יותר מדי.
את עניין הקוביות אין לי במתכון מסודר אבל בגדול זה די פשוט ולא חייבים לדייק, פשוט תחתכי את הטופו לקוביות קטנות, ככה חצי ס"מ על חצי, תשימי בסיר עם מים והרבה מלח, תביאי לרתיחה פלוס כמה דקות, תסנני מהמים ותעבירי לצנצנת. תוסיפי קצת ממי המלח, מיץ מלימון אחד בערך, שמן זית לכיסוי הקוביות, אפשר להוסיף קצת זעתר אבל לא חובה. לסגור ולשים במקרר ליום יומיים. השמן אמנם צף אבל הוא בעיקר נועד להגן על הטופו מלהתקלקל אז זה בסדר. אפשר להשתמש רק בלימון ושמן זית אבל לדעתי חבל על השמן.. מצרך יקר והוא סתם מתבזבז כאן. גם ככה הלימון נפרד מהשמן זית אז שיהיה כבר גם מים..
 

luliy

New member
תודה:)

אבל מה גורמת בעצם ההרתחה של הטופו עם מים? גורם לו ל"עמידות" יותר טובה במקרר?
 

ladybug6

New member
לא בטוחה בדיוק מה זה עושה, אבל זה משפר

את המרקם אח"כ במקרר. וגם עוזר להכניס את המלח לטופו
 

goola8

New member
גם אני די גרועה עם עניין ההשרייה

ויצא לי לא מעט פעמים לזרוק.
אז אני משרה רק ל10 דקות אם בכלל...
ומעדיפה להכין את כל הקוביה ולאכול בימים הבאים (בתכלס נגמר תוך יום- יומיים)
 
הו טופו


קוביות קטנות בתוך רוטב עגבניות מלוות או שאינן מלוות בעוד ירקות. כנ"ל בחלב קוקוס מתובל בקארי וכוסברה, עם או בלי פטריות ,קישואים, אפונה ירוקה, גזר....

מחבת עם שמן מתובל היטב- פפריקה מתוקה, כורכום, פלפל שחור, מלח, כמון....מעורבבים כן או לא מוסיפים בצל מקוצץ דקדקדק והקוביות תוך כדי ערבובו שיתפסו צבע וטעם מכל הצדדים.

טופו מגורר על פומפיה גסה הוא חומר גלם מעולה ללביבות עם עוד ירקות .

טופו טחון עם בצל, ירוקים ואגוזים הוא חומא גלם משובח לקציצות אפויות או מטוגנות.

ם פשטידות שמקבלות טופו מגורר גס לתוכן בין אם הן בחושות או מונחות על או בתוך בצק משתדרגות.

תמיד ניתן לקלף בקולפן לקערה ולשפוך כמון, פפריקה, פלפל שחור, רוטב סויה, סילן, מעט קינמון.מעט שמן זית. לערבב היטב ולתת לז לעמוד קצת. בינתיים לטגן בצל בנדיבות להמליח מעט, להכניס את התערוןבת המושרית ולערבב מעט- שאוורמה טופו משובחה.
 
למעלה