צריכה עצות לטיגון לביבות ../images/Emo71.gif
מקווה שזה בסדר שאני מעלה עוד שאלה. כישורי הבישול שלי לגמרי ראויים לתואר "פאתט", אבל פעם-פעמיים בשנה תוקף אותי חשק פתאומי ללביבות תפו"א ובטטה, ואז אני מחריבה את המטבח ואת קיבתי כאחד.
מכיוון שאני מרגישה שמתבשלת אצלי תשוקה כזו, הנה כמה שאלות למי שמנוסה בזה, בתקווה למזער נזקים. 1) האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לצמצם את ריחות הטיגון? (אין לי קולט אדים). שמעתי שזה עוזר לשים פיסת גזר בשמן.
מנסיונכם, האם זה אכן מועיל - והאם זה לא משפיע על הטעם? טיפים אחרים יתקבלו כמובן בתודה. 2) כשאני מכינה את הלביבות, לראשונות לוקח הרבה זמן להזהיב (למרות שאני מחכה שהשמן ירתח) אבל הבאות אחריהן ממהרות להשחיר. התוצאה - כצפוי - שרוף מבחוץ ו"נא" מבפנים. ברור שאני עושה משהו לא טוב. על איזו להבה כדאי להחזיק את המחבת לאורך הטיגון? 3) איך יודעים כל כמה זמן צריך להחליף את השמן? אני עושה כמויות די גדולות, כך שזה בד"כ לוקח הרבה זמן. 4) על איזו מחבת אתם ממליצים לטגן בטיגון עמוק? חשבתי על סיר מתכת כבד, אבל אין לי באמת מושג. תודה שוב...
מקווה שזה בסדר שאני מעלה עוד שאלה. כישורי הבישול שלי לגמרי ראויים לתואר "פאתט", אבל פעם-פעמיים בשנה תוקף אותי חשק פתאומי ללביבות תפו"א ובטטה, ואז אני מחריבה את המטבח ואת קיבתי כאחד.