צריכה עצות ממכם!

מיכלוש7

New member
צריכה עצות ממכם! ../images/Emo92.gif

שלום לכולם! אתם לא ממש מכירים אותי, אבל קוראים לי מיכל, בת 15 (זה רשום בהודעת הכרות... אבל אני בספק אם מישהוא עדיין נכנס לשם...) הקיצר, למדתי רק 7 שיעורי פסנתר, בהרווחים גדולים אחד מהשני, ובשאר הזמן-אני פשוט מלמדת את עצמי לנגן! אני עכשיו מנגנת את Beethoven-Fur" elise", "Verdi-La donna a mobile" ,"Straauss-The blue danube אבל רק את החלק ה1 מכל יצירה!! כי אין את השאר-יש לי בערך 2 דפים מכל יצירה, (וגם שאר החלקים יותר קשים...) עכשיו, לשאלתי: באיזה רמה בערך אני מנגנת? של חודש? שנה? שנתיים? זה באמת חשוב לי לדעת את דעתכם כי אני רוצה לדעת בערך מה הרמה שלי! ועוד שאלה: איזה עוד יצירות יפות כדאי לי להוריד מהאינטרנט???? -בהתאם לרמתי כמובן!!! תודה רבה לכם!!!

Mr Peiser

New member
שלום מיכל

אני לא יכול לומר לך מה הרמה שלך כי לא ראיתי אותך מנגנת ואני לא יודע איך את מנגנת את היצירות שדיברת עליהם. האם את מנגנת איבוד כלשהו של "לאליז" או את היצירה המקורית? ואת הוואלס של שטראוס את לפי דעתי גם מנגנת מאיבוד כלשהו מכיוון שהוא דיי קשה יחסית למישהו שלומד רק 7 שעורים. בכל אופן אם את רוצה להוריד יצירות יפות מהאינטרנט גשי לאינדקס האתרים של הפורום וחפשי אתרי תווים. את יכולה לנסות לנגן את הסונטה של מוצרט ב C שבוודאי את מכירה.. בהצלחה בהמשך!

מיכלוש7

New member
מה פתאום??? ../images/Emo4.gif

קודם כל, תודה על התגובה... אבל... מה פתאום??? שאני??? אנגן עיבודים??? אלו היצירות האמיתיות!!! 100%!!! -אבל אמרתי כבר... לא הכל.. רק החלק ה1 מכל יצירה... ת´שאר אני מקווה ללמוד בקרוב... כן, אני יודעת שזה נחשב יחסית קשה למי שלמדה 7 שיעורים, אבל כפי שאמרתי-הרוב אני פשוט מלמדת את עצמי... ואני מגנגת אותם ברמה די טובה...
ועדיין שאלתי עומדת-באיזו רמה זה בערך? נגיד שאתה מורה לנגינה, מתי אתה חושב שהיית מלמד את פיור אליז והדנובה הכחולה? אגב, אשמח לשמוע חוות דעת גם מעוד חברים בפורום!!!

Mr Peiser

New member
בעיקרון ממש תלוי בתלמיד..

אבל את הפרק הראשון של אליזה אני חושב שהייתי מלמד אחרי נאמר איזה שלושה-ארבעה חודשים של לימוד...כמובן תלוי בתלמיד! אבל בעיקרון זה קטע יחסית פשוט. אני לא יכול לומר לך מה הרמה שלך.. לומר לך מה הרמה שלך ביחס לאנשים אחרים שאני מכיר? לתת לך ציון? איך לומר לך רמה?

מיכלוש7

New member
אמ... לא יזיק... ../images/Emo36.gif

דווקא זה יהיה נחמד לשמוע מה הרמה שלי ביחס לאנשים אחרים... למרות שהאנשים בטח שאתה מכיר הם לא ממש דוגמא... בטח כולם גאוני מוזיקה!!! חברה שלי למדה את כל פיור אליז אחרי שנה, ואמרו לה שזה ממש מתקדם יחסית לכמה שהיא לומדת, אבל חוץ מיזה, אין לי עוד למי להשוות! אגב, מחר יש לי עוד שיעור פסנתר! ה8 שלי! אבל עם מורה אחרת... ת´מורה הקודמת שלי לא ממש אהבתי כי היא התעקשה ללמד אותי אוגנית ולא פסנתר! תאחלו לי בהצלחה! אני אספר לכם כבר מחר איך היה!

Yardbird

New member
זו בעיה

לומר לך "באיזו רמה את" בפורום כי כמו שגל אמר לא שמענו אותך מנגנת. כל אחד יכול לנגן את הסונטה לאור הירח של בטהובן נגיד או לחלופין את פור אליז אבל השאלה איך הוא עושה את זה. אני אישית ניגנתי את כל הפור אליז אחרי חצי שנה של נגינה של פסנתר קלאסי נראה לי, אבל אני לא בטוחה (לפני זה ניגנתי שנה וחצי אורגן מקצועי). בערך באותו זמן שניגנתי את זה המורה שלי אמרה לי שאני כבר ברמה של שנה רביעית אז קשה לומר. אני גם לא יודעת אם היא צדקה עכשיו כשאני חושבת על זה. אז לדעתי את צריכה לשאול מישהו מקצועי ששמע אותך מנגנת כי זה בלתי אפשרי לקבוע באיזו רמה את רק על סמך שמות היצירות שאת אומרת שאת מנגנת.

בתור מורה

מישהו שמנגן את החלק הראשון מפור אליז אחרי שלושה חודשים הוא ממש תלמיד מצוין עם מורה מעולה. גם לנגן את כל הפור אליז אחרי חצי שנה פסנתר +שנה וחצי אורנית זה ממש לא רע.

למעלה