צריכה ערה

צריכה ערה

אני רוצה להכין את המתכון של ניקי ב של עוגת שיש
אני רוצה להמיר חלק מהקמח בשקדים טחונים האם אפשר לההמיר ובכמה ???

המתכון :

עוגת שיש רכה מעולה / ניקי ב

גודל תבנית: 26"


מצרכים:

4 ביצים
3/4 כוס מיץ תפוזים
220 ג` סוכר (כוס + כף)
280 ג` קמח תופח (2 כוסות)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
כף גדושה שוקולית






אופן ההכנה:

1. להקציף ביצים וסוכר לתערובת תפוחה. להוסיף את שאר המצרכים, להוריד כחצי כוס מהבלילה ולערבב עם השוקולית.

2. להעביר לתבנית את התערובת הבהירה להוסיף את הכהה, לערבב מעט בשביל יצירת צורות.
3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני בסביבות 45 דקות.

הערות:
מי שלא רוצה עוגת שיש או שבמקרה אין שוקולית בבית, או שדווקא רוצים עוגת תפוזים אז תוותרו על השוקולית. בכל מצב העוגה מתחסלת, אפילו עוד לפני שהשבת נכנסת
 

bali

New member
מנהל
יש קצת בעיה בהחלפת הקמח בשקדים

והסיבה היא שמדובר בקמח תופח, ואם ממירים חלק מהקמח בשקדים, קשה לדעת כמה אבקת אפייה צריך להוסיף במקום זו שבקמח שהחסרנו. ואם יש בתערובת מעט מדיי או יותר מדיי חומרי התפחה, זה משפיע על מרקם העוגה. מעבר לזה, שקדים טחונים יותר כבדים מקמח, והעוגה תצא כבדה יותר.

בגדול על 2 כוסות קמח רגיל מוסיפים 2 כפיות שטוחות של אבקת אפייה. אם בכל זאת את רוצה להחליף חלק מהקמח בשקדים, זה ייתן לך אינדיקציה כמה אבקת אפייה להוסיף על חשבון הקמח שהורדת.
 
המשך

באלי תודה רבה על ההסבר


רשום שם 2 כוסות קמח אני מחליפה כוס קמח בכוס שקדים ויכולה להוסיף חצי כפית אבקת אפיה

זה נשמע בסדר??

ומה דעתך על העוגה הזאת..

אצלנו לא אוהבים מיץ בעוגות מה אני יכולה להחליף במיץ ??


3 ביצים גדולות (L)
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים טבעי
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה
3 כוסות (300 גרם) שקדים טחונים


מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית היטב. מקציפים ביצים וסוכר בקערת מיקסר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שמן ושקדים טחונים ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית משומנת היטב. אופים 45-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים היטב את העוגה, מפרידים בעזרת סכין את העוגה משולי התבנית ורק אז מחלצים.
 

bali

New member
מנהל
תשובות

במתכון הראשון, אם את מחליפה כוס קמח בכוס שקדים, שימי כפית אבקת אפייה לא גדושה.

במתכון השני, אפשר להחליף את מיץ התפוזים במים או חלב.
 
למעלה