צריכה קצת עזרה...

וולולו

New member
צריכה קצת עזרה...../images/Emo212.gif../images/Emo213.gif

יש לבן שלי יום הולדת ראשון בגן... אני רוצה להכין לו עוגת גזר ועליה לשים בשורה את הדמויות של הסיפור אליעזר והגזר (סבא, סבתא, ילדה, כלב, חתול עכבר וגזר) וכאן נכנסות השאלות... 1. איפה באזור כרמיאל או אם אין באזור, אז חיפה וטבעון יש חנויות שמתמחות באביזרים לעוגות, (בצק סוכר, מרציפן) 2. האם את הדמויות הייתן עושות ממרציפן/בצק סוכר/מעורבבים (ואם כן באיזה יחס),אני רוצה שיהיה אפשר לאכול את כל העוגה... 3. אני מאמינה שאם קצת משחק בפלסטלינה אני אגיע לבד לתוצאות, אבל האם יש לכן/ם קישורים להכנת איזושהי מהדמויות. אני מאוד אשמח אם לפחות לגבי שאלה מספר 1 הייתי יכולה לקבל תשובה מהירה, כי אני ממשחייבת לקנות את זה מחר, כי היום הולדת ביום א, ועם כל הכיפורים באמצע אני לא אוכל לקנות את זה במועד אחר (שישי שבת אני לא יכולה כך שנשאר רק מחר
) המון תודה מראש !!!
 

net the jet

New member
תשובות

רשימת חנויות יש למעלה. ( טאגלינס )בחיפה יש כמה מקומות לקנייה. אין לי מושג מה יחס העירבוב, לא חושבת שזה מדעי... אבל לידיעה- רוב הילדים לא אוכלים מרציפן. דוקא כן אוכלים בצק סוכר.... מעולם לא עירבבתי אז אני לא יודעת איך זה יצא עם צבע למלש. כי מרציפן מאד שומני למשל.... לגבי הכנת הדמויות, לא נתקלתי באתר שמסביר , מסתכלים בתמונה שבפסר ומפסלים על פיה....כך אני עשיתי. בהצלחה
 

net the jet

New member
אם את בממשק החדש אז הטאגלינס בצד שמאל....

ממה שזכור לי בחיפה זה "סו-שף" בגשר פז , ממלכת האופים איפה שהוא בצקפוסט אולי....
 
גם אני צריכה עזרה בציפוי וקישוט עוגה

לבן שלי יש יום הולדת בשבוע הבא ואני רוצה לעשות לו עוגת רכבת, רעיון פחות או יותר יש לי בראש, הבעיה שלי היא הציפוי של העוגה - אין לי נסיון ואף פעם לא התעסקתי עם בצק סוכר או קרם חמאה (לא ידעתי שקיים דבר כזה בכלל) ואתן עושות כאן דברים מדהימים הניסיון היחיד שלי הוא עם קרם משמנת מתוקה, השאלות שלי הן: 1. כדאי להתעסק יום לפני היום הולדת עם בצק סוכר בפעם הראשונה כשאין נסיון וזה ייצא סביר או לא כדאי? יש לציין שיש לי גישה לדיוקים מה שנראה מצריך כאן. 2. קרם חמאה אפשר לעשות עם מרגרינה? אני פשוט חייבת עוגה פרווה, והאם זה יוצא טעים? 3. איפה ניתן להשיג בראשון לציון בצק סוכר מוכן? תודה, ליבלובית
 
אם יש לך רק יום אחד הייתי משאירה את

הנסיונות בבצק סוכר ליום ההולדת הבא. קרם משמנת מתוקה דוקא עדין יותר מקרם חמאה ופחות נוח למריחה פחות או יותר מדוייקת. מה דעתך למרוח קרם ולהדביק עליו סוכריות צבעוניות, אולי סוכריות עדשים ו/או עוגיות או ופלים.... מצרפת לך קישור לתמונות של עוגות רכבת, אולי תמצאי רעיון שימצא חן בעיניך. ניתן להכין קרם חמאה ממרגרינה או מחמאה, אבל הטעם יהיה בהתאם.... בצק סוכר בראשון ניתן להשיג ב"לגעת באוכל".
 
היי אודליה, אני רוצה לצבוע כל קרון בצבע אחר

בגלל זה אני צריכה קרם לבן ולא שוקולד, ורעיון לקישוטים זה לא בעייתי כ"כ, הבעיה היא שאני צריכה עוגה פרווה ואני יודעת שהשמנת לא נוחה למריחה, קראתי פה בפורום על הקרם חמאה שהוא יציב יותר ויכול להיות מחוץ למקרר ללא בעית נמיסות (או שאני טועה תעדכני אותי לגבי הקירור), בגלל זה חשבתי עליו, הטעם שלו נורא? חשבתי להוסיף תמצית וניל שאולי ישפר את הטעם ולהשתמש במחמאה ולא במרגרינה, מה דעתך? עם שמנת צמחית תהיה אותה בעיה של מריחה לא נוחה. תודה על העזרה בכל אופן
 
קרם חמאה ייתן לך מענה מתאים

רק חבל שהעוגה צריכה להיות פרווה, כיוון שעמו שונה לחלוטין כשמשתשמשים במרגרינה או מחמאה. אבל אם אין ברירה - אין ברירה. הוא נוח מאוד לצביעה, בערבוב קל הצבע נטמע בו ומתקבל צבע יפה ואחיד.
 
לצערי יש בגן ילד עם רגישות לחלב ואני נזהרת

מאוד שחס וחלילה לא יקרה איזה אסון, לכן אני חייבת פרווה. קניתי גם מחמאה לקרם חמאה וגם קצפת צמחית, אני יכין כמות קטנה מהקרם חמאה ואם זה לא טעים אני ישתמש בקצפת. לעניין הקירור לא ענית לי, העוגה ליום שישי ואני יכין אותה בחמישי בערב, הקרם חמאה חייב להיות במקרר כמו הקצפת?
 
למעלה