צריכה קצת עידוד

• פותח הנושא swann
  • פורסם בתאריך

swann

New member
צריכה קצת עידוד

שהמון זמן לא הייתי פה. אנחנו עכשיו בארץ (מאז ה-10 במאי) ונוסעים חזרה לקנדה הלילה. אחרי 4 שבועות מקסימים בארץ, נורא נורא עצוב לי לחזור. אנחנו כל שנה בארץ, אבל זו הפעם הראשונה שבאנו לכאן בתור משפחה מורחבת. למאיה מלאו 8 חדשים לפני כמה ימים, וכל המשפחה נפעמת ממנה... לא עצוב לי רק כי אני אתגעגע, או רק כי מאיה תהיה חסרה למשפחה (ההורים שלי בוכים לי כבר שבוע - מה יהיה כשהיא לא תהיה פה... יהיה פה כל כך שקט...), אלא כי כבר ממש התרגלנו. הגענו לתקופה של חודש וכל כך טבעי לנו להיות פה. אמנם המצב בארץ די נורא, המצב הכלכלי בלתי אפשרי והמנטליות שתמיד הפריעה לי פה עדיין מפריעה כתמיד, מצב הנהיגה בכבישים לא ממש משתפר (בלשון המעטה). אבל - לראות את כל החברים, לראות את הילדים של החברים לראשונה. חברתי הטובה ילדה את בנה שבועיים לפני שמאיה נולדה, ומאחר והיא מובטלת (גם מצב שהרבה אנשים נמצאים בו היום...) יצא לנו לבלות המון זמן ביחד. היה פשוט מדהים !! יש לי חברים בטורונטו, אבל ההרגשה שיש לי ביומיים האחרונים ממש לא דומה אפילו להרגשה שהייתה לי כשעזבנו לפני 3 שנים. הפעם זה אחרת. אני בטוחה שתוך כמה ימים או כמה שבועות הכל יסתדר לי, אבל כרגע זה לא ממש מרגיש טוב... אמנם יש אינטרנט וגם לפני הביקור עשינו שיחות וידאו... אני מקווה שזה יקל על הגעגועים. אולי מאיה אפילו תזהה את סבא וסבתא במחשב ?? אשמח אם תספרו לי שזה באמת עובר... ובנימה קצת יותר אופטימית - בזמן שהייתי פה, הצלחתי להתעדכן בפורומים האחרים בהם אני משתתפת - "הורים לתינוקות" ו-"הנקה". הייתי במפגשים והיה נהדר !! אני כלכך שמחה שהספקתי לראות את חבריי הוירטואליים במציאות. הם מקסימים והילדים מדהימים !!

sagilgul

New member
זה עובר רק עם הזמן....

ולי זה לקח הרבה זמן, בערך חודשיים.... גם אני חזרתי לא מזמן מביקור בארץ, פעם ראשונה עם מעין בת 6 חודשים. היה כל כך כיף פשוט הרגשתי שחזרתי הבייתה ולא רציתי לעזוב. לחזור לכאן היה פשוט סיוט - פתאום לא הבנתי מה אני ביכלל עושה פה, זה לא המקום שלי, זה לא הבית שלי ואין לי שום התחברות עם המדינה הזאת שבה אני נמצאת כבר 3 שנים. אני לא אגיד לך שהמצב בארץ היה נראה לי טוב ושתדעי לך שהייתי פשוט בהלם ממה שקורה בכבישים ומהיחס בין אדם לחברו, אבל החלטתי שאין מה להתלונן על זה ולהגיד :"קשה בארץ, האנשים ברברים, המצב הכלכלי גרוע וכו' וכו'". אני החלטתי שאנחנו חוזרים לארץ תוך שנה ולא מעניין אותי מכלום ונכון שזה הולך להיות מאד מאד קשה, אבל יותר חשוב לי להיות ליד המשפחה והחברים, לגדל את הילדה שלי ליד אנשים שאוהבים אותה , ליד סבתא וסבא ודודים ודודות, לשבת ביום שבת בצהריים במרפסת או בים, לשמוע בבוקר דיבורים בעברית ופשוט להנות ולנסות להיות פוזיטיבית ולקבל את הצדדים הטובים וגם הרעים של הארץ המקסימה הזאת כי בשבילי יש רק ארץ אחת והיא ארץ ישראל , וחבל שאני אבזבז את זמני פה בגעגועים כי לעולם לעולם אני לא ארגיש שייכת, פשוט יהיה לי קצת יותר נוח... אז זהו, הדיפרסיה מתחילה לעבור עם הזמן, אבל הפצע לא מגליד הוא רק נשאר סגור - עד הביקור הבא.

ronnieyuval

New member
../images/Emo24.gif חמודה...

מקווה שהטיסה תעבור בקלות! אני הרגשתי כמוך בהתחלה כשרק הגענו לכאן. דווקא כשיובל נולדה כבר עברו לי כל התחושות האלה, ובביקור שלנו בישראל כבר הרגשתי בסוף שאני מתה לחזור הביתה... לכאן... אבל זו הרגשה כל כך אישית, שאני לא יכולה להשליך ממנה על אף אחד אחר! האמת היא, שמה שהכי עזר לי בביקורים הראשונים להתאפס בחזרה, היה לחשוב באופן קר על הנתונים. נכון שהיה כיף עם החברים והמשפחה, אבל ידעתי שזה לא מצב טבעי במיוחד כי כולם לקחו חופש במיוחד בשבילנו ופינו זמן, ואנחנו כמובן היינו בביקור ולא עבדנו אז היה לנו חופש לעשות מה שרצינו ולהסתובב כל היום. אם היינו חיים שם זה ממש לא היה המצב, וספק אם היינו נפגשים עם כל האנשים האלה על בסיס קבוע רק בגלל שכולם עסוקים ועובדים (כמו חמורים, ברוב המקרים שאני רואה). בנוסף ידעתי בבירור שפרנסה אין לנו, וזה יפה להפגש עם חברים אבל בלי שיש מה לאכול או איפה לגור זה לא כל כך נעים וממש לא עוזר... וכל מה שהזכרת - מצב כלכלי בזבל, מנטליות שמפריעה, נהיגה פרועה, חוסר כבוד לזולת... כל הדברים האלה שלא נעימים גם לי לא עשו לי יותר חשק להשאר... אז תנסי לחשוב על המצב כפי שהיה לו היו לכם חיים רגילים בישראל, לא על מצב של חופשה. זה ממש ממש אחרת. אנחנו היינו בחופשה במקסיקו ממש עכשיו, והיה נהדר! מלון מדהים, אוכל משובח, ים ושמש ובריכה, ובכלל כיף חיים. אבל זה ברור שאלה לא החיים האמיתיים ושלא היינו נשארים לחיות שם. בטח שצבט לי בלב לחזור הביתה - בבית אין רום סרוויס ואין מקסיקנים שרצים אלייך לפינת הבריכה כשאת רוצה איזה משקה... בבית צריך ללכת לעבודה ולא לשרוץ על החוף כל היום... אבל זה הבית.

חזרנו בשבוע שעבר מהארץ

היינו כ 3 שבועות נפלאים בארץ ורוי כ"כ נהנה להיות כל יום בבריכה ומוקף בכל הילדים של החברים. הורי אמנם גרים פה אבל חמי וחמותי התלוננו לנו כל הזמן והכי גרוע זה שמתלוננים לאחרים כשאת לידם ואת במצב לא נעים. אין מה לעשות הם צריכים להבין שכרגע את בוחרת לגור בחו"ל וגם את מתגעגעת ופשוט עליהם לקבל זאת. גם לנו מאד קשה לעזוב כל ביקור מחדש אבל זה יהיה רק זמני

איתיספ

New member
פשוט לחזור לארץ...

אני חושבת שהביקור שלך שווה יותר מאלף מילים שארשום פה. אבל עזרת לי להבין, ותודה רבה, שאת הארץ אני לא עוזבת למרות שהאהבה שלי לא מוכנה להגיע לחיות בארצינו היחידה עם כל הצרות שיש פה.

ofer 2

New member
שלום לכולם

ממש במקרה אני קראתי את זה, כי זה היה במועדפים... אבל אני פשוט חייב לשאול, אם אתם כל כך מתגעגעים, וכל כך קשה לחזור ולהתנתק מהמשפחה והחברים, למה עזבתם? למה לא נשארתם בארץ? האם לחלק ממכם הירידה מהארץ היא זמנית? עופר

G a l i 11

New member
לחלק מאיתנו

השהות כאן היא זמנית וגם הפרידה מהארץ אינה כה קשה. אנחנו פה אמנם פחות זמן אבל אחרי הטיול האחרון שלנו בארץ מתנו כבר לחזור הביתה, לביתנו בארה"ב למרות הפינוקים והחברים והחום. כנראה שלא הספקנו לשכוח את הפחד מהפיגועים, האלימות בכבישים, הגסות והבוטות וכו'. כשניסינו לחשוב מה עדיף הגענו למסקנה שמה שחסר באץ יש פה ולהיפך. מאד קשה לחשוב על ארה"ב או על הארץ במושגים של זה עדיף על זה. כרגע יותר נוח ומתאים לנו כאן.

rmc5550

New member
לזו שזקוקה לעידוד מישראלי

אין ספק שהתנאים הנוחים שיש בחו"ל מפתים .אני טוענת שהבית שלי גם אמ הוא לא הכי טוב או הכי יפה או לא הכי מוצלח, הוא הבית ש ל י . עדיף להיות בבית ולא אורח בקנדה. י ש ר א ל י ם מקומכם פה בישראל. למה לכם להיות אורחים בלתי קרואים אצל עמים זרים. תהיו בטוחים שמעבר לחיוכים היפים שלהם מסתתרת שאט נפש מיהודים. חזרו הביתה מהר לפני שתאבדו את גאותכם ותחזרו כשזנבכם בין רגליכם.

swann

New member
עדכון - חזרנו ../images/Emo160.gif

אז אנחנו בביתינו הרחוק מכל המשפחה והחברים וכבר נורא מתגעגעים. הטיסה עברה בסדר. במקום להמריא בשעה 1 בלילה, המראנו קרוב ל-2. ומאיה שישנה מ-22:00 בדרך לנתב"ג, התעוררה ב-7 שעון ישראל, מה שהשאיר לנו בערך חצי טיסה... אבל היא היתה ילדה כל כך טובה. אפילו תפסה תנומה של שעה וחצי ונתנה לנו לאכול ארוחת בוקר בשקט. פחדתי שיהיה לה מוזר לחזור הביתה אחרי חודש שהיא לא היתה פה. לא האמנתי שהיא תזכור, אבל כנראה שהיא יודעת שזה הבית - מצב הרוח שלה מצויין והיא אפילו נתנה לי לשים אותה קצת במיטה שלה ולא התלוננה. את אחי היא גם זיהתה, לא התייחסה אליו כמו זר (כמו שהיא התייחסה לאנשים חדשים כשהיינו בארץ). מיד באה אליו וחייכה ואני בטוחה שהיא זוכרת זה ממש מעודד אותי, השאלה היא מה יהיה עם הג'ט לג... נחכה ונראה. עדכונים אחר כך. אני עדיין די מבואסת, אבל אני בטוחה שזה יעבור. אני לא רוצה להכנס לדיון של למה לא לחזור עכשיו ולמה אני פה, זה לא רלוונטי לאיך שאני מרגישה עכשיו. פשוט היה נורא כיף וחבל חבל שזה נגמר. בקרוב יהיו מליון תמונות מהביקור

שרהשיר

New member
אני מכירה זוג כמוכם

הם שם וההורים פה. ויש נכד אחד. ההורים עובדים קשה, ובכל הזדמנות, טסים לשם. אפילו בזמן שהם שם. "זורקים" את הזוג לאיזה נופשון קצר בלי הילד. אחלה סבתא וסבא. בקיצור, חיים את הקו. ישראל חו"ל. מתכתבים כל יום באי-מייל. משתמשים במצלמת אינטרנט.

לצערי אין לי תרופה....../images/Emo10.gif

אנחנו חזרנו מישראל לקנדה לפני שלושה חודשים וההרגשה שלי היתה בדיוק כמו שלך, ממש כאילו אני כתבתי את ההודעה שלך.... לצערי אני לא יכולה לעודד אותך למרות שהייתי מאד רוצה כי אני לא התגברתי על משבר הפרידה עד היום, הילדה שלי עדיין מבקשת לנסוע לסבתא ולי זה מאד קשה עם זה, הדבר היחיד אותו אני עושה זה לנסות להתרכז בילדים שלי ולא לחשוב הרבה על הבית למרות שזה מאד לא קל, בהצלחה ! כרמית

למעלה