צריכה רעיון מקורי לכמולונז (כמו בולונז)

צריכה רעיון מקורי לכמולונז (כמו בולונז)

אני רוצה לנסות לעשות רוטב כמולונז אבל לא עם טחון מהצומח/ כל משהו תעשייתי אחר ( או במילים אחרות- מקטניות/דגנים/ירקות), כמו כן מעונינת לנסותגם "כדורי בשר" ברוטב (עדיפות כמובן ל"כדורי בשר" לא מתפרקים ברוטב....)
למישהו יש רעיון?
 

Ofericko

New member
אגוזים שבורים וצנוברים.

בדיוק היום שכנה שלי סיפרה לי שהכינה "בולונז" מעולה כשמה שמחליף את הטחון הם שברי אגוזים קטנים וצנוברים. הילדים שלה אהבו מאד.
 
בולונז דומה לבשר

טופו מגורר על פומפיה עם פטריות שנחתכו דק וקוצצו בסכין ואחר כך טוגנו היטב להוצאת הנוזלים. בצל חתוך קטן יחסית מטוגן ,הרבה כמון,פלפל שחור גרוס, פפרייקה אדומה, טיפונץ סוכר חום, הרבה שום שמוסיפים בסוף הבישול וכמובן עגבניות מרוסקות.

קטניות אחרות אינן מדמות טקסטורה של בשר. הסויה היא הדומה מכולן. שבבים יבשים של סויה מעובדים פחות מאלה הקפואים. טופו הוא עיבוד מסורתי לא תעשייתי וניתן לקנות גם אורגני. את יכולה להוסיף עדשים כתומים להסמכה.

לגבי כדורי בשר- שבבי תפוחי אדמה עוזרים מאד בהדבקה של קטניות מושרות מעובדות במעבד מזון. טופו טחון מעורה בירקות מגוררים גס יתן טקסטורה דומה- קישואים, גזר,דלעת, תפוח אדמה, בטטה.

אם תטגני את הקציצות או תאפי אותן לפני ההכנסה לרוטס יש יותר סיכוי שלא תתפרקנה. מה שנותן את תחושת הכאילו בשר הוא בעיקר תיבול ,שילוב של כמון, מעט קינמון ופפריקה אדומה עוזר.

בהצלחה
 

ladybug6

New member
רוטב בולונז עם שעועית שחורה/אדומה

מעוכה קלות,
נותן חיקוי מעניין לבולונז, כמובן לא אחד לאחד אבל זה דומה ומהווה חלופה בריאה מאוד, וטעימה בפני עצמה..
 
וואו חבים אתם זריזים ומקוריים! תודה!

אנסה את ההצעות שלכם בשבועות הקרובים ונראה "מה יעבור" את "הועדה" (הבת שלי).
תודה
 

salo22

New member
מלא סוגי פטריות קצוצות

יחד עם פורצ'יני מיובש.
 
למעלה