צריכה רעיונות בבקשה לקוביות טלה

זאב לבן1

New member
צריכה רעיונות בבקשה לקוביות טלה

קילו וחצי קוביות טלה מחכים בפריזר כבר חודש... בקילו וחצי אחרים עשיתי מנסף של בני סיידא- יצא מצויין! אשמח לרעיונות תודה
 

Master Stav

New member
ילה בסדר ....

הרבה בצל .....בסיר מטגנ לו לאיטו כאשר הוא מזהיב מוסיפים לו את קוביות הטלה וצורבים היטב מכול הכיוונים מוסיפים חצי כוס רכז רימונים ומבשלים לעוד כחצי שעה מוציאי מהסיר ..... משמנים את הסיר פורסים תפוחי אדמה ומכסים את תחתית הסיר שופכים את הבשר והבצל על פרוסות התפ"א ושוב מניחים כיסוי של פרוסות תפ"א על התפ"א אני נוהג לפזר פילפל או שניים מהסוג החריף קצוץ היטב היטב ו6-8 שיני שום חתוכות לקוביות קטנות ......+ חצי כפית מלח מפוזר היטב על הכול מניחים לתערובת להתבשל על אש קטנה כשעתיים שלוש ..... בתיאבון
 

bigjack

New member
היי זאבה ../images/Emo24.gif

יש לי המון מתכוני קדירה שכולן יתאימו לבשר טלה אני מצרף לך מתכון אחד של אוסובוקו נהדר שבו תחליפי את האוסובוקו בטלה מציע לך להכנס גם למאמרי הפורום בקטגוריות טלה או תבשילי קדירה ולקבל עוד רעיונות קדירת אוסובוקו ירקות וניוקי BIGJACK מצרכים: 1.5 קג' נתחי אוסובוקו (אני השתמשתי בבשר לבן) 1 קג' כנפי עוף נקיות וחצויות ללא השפיץ (לא חובה.....אני אוהב) 50 גר' שומן כבש חתוך לקוביות קטנות 200 גר' בשר שפונדרה 2 בצל גדול חתוך לרצועות 2 גזר חתוך לקוביות או "גפרורים" 4 קישואים חתוכים לקוביות 6-8 שיני שום קצוצות גס חצי שקית אפונה קפואה (אני משתמש בעדינה) 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות חופן כוסברה קצוצה 2 כפות חוואייג' למרק 1 כף קינמון 1 כף פלפל שחור גרוס או טחון מעט שבבי צ'ילי 1 כף פלפלצ'ומה טריפוליטאית או פפריקה חריפה מלח לפי הטעם מעט שמן זית 1 חבילה ניוקי קפוא או טרי ההכנה: מאדים בסיר גדול שעמיד לתנור בצל, גזר, קישואים, שום ושומן כבש במעט שמן זית, מוסיפים את חלקי הבשר והעוף וממשיכים לבשל כ-15 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, מוסיפים את תפוחי האדמה והתבלינים ומערבבים טוב, מוסיפים את הכוסברה, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי, מערבבים ומביאים לרתיחה, מכניסים את הסיר מכוסה לתנור ב-200 מעלות לשעה , מוסיפים את הניוקי ומכסים אותו בנוזלים ומבשלים עוד שעה בתנור, מורידים את הטמפ' ל-120 מעלות ופותחים מעט את המכסה של הסיר, ממשיכים לבשל עוד חצי שעה. מגישים עם אורז לבן.
 

bigjack

New member
בכיף....אני תמיד מחזיק במקפיא חבילה

של ניוקי ומוסיף אותם להרבה תבשילי קדירה בחצי שעה האחרונה של הבישול. זה מוסיף המון וסופג את הטעמים של התבשיל. ואגב.....ראיתי את הודעת התוכים ועניתי
 

זאב לבן1

New member
אכן כך יהיה בשבת הקרובה

החבר'ה כבר הזמינו את מרק השעועית של WAN, יש לי כמה מכורים למרק הפיקנטי הזה. הטלה מתוכנן לאירוח שהתפריט שלו עדיין לא מגובש (חוץ מזה שאני יודעת שאני רוצה להכין אותו..).
 

pirge

New member
מרק גולש עשיר טעמים -טעם של עוד

מרק גולש וירקות בתוספת שעועית וגריסים מקור:פירגה המרק מכיל שפע ירקות ובשר גולש. הכל חתוך לקוביות קטנות. יום לפני הכנת המרק משרים בהרבה מים בסיר של המרק (סיר גדול) 4\1 כוס שעועית לבנה ו-4\1 כוס גריסי פנינה. למחרת מסננים ושוטפים. מכניסים לסיר כף אחת שמן וגם: 300 גרם בשר לגולש חתוך לקוביות קטנות, שעועית וגריסים – ערבוב מהיר כדקה. וממלאים חצי סיר בירקות מכל הסוגים: 2 בצלים,גזרים, קישואים,כרובית,כרוב,תפוחי אדמה,שורשי ירקות ירק טרי: סלרי,פטרוזיליה,שמיר. מוסיפים מים מלוא הסיר. מתבלים במעט מלח והרבה פלפל שחור. לא שמה הרבה מלח,כי בסוף אני מתבלת באבקת מרק עוף. מרתיחים ומנמיכים את הלהבה להכי הכי קטנה שוכחים מהמרק ל-3 או 4 שעות . הסיר מכוסה. בסוף בסוף לפני שסוגרים את הלהבה מוסיפים 2 כפות גדושות מרק עוף. טועמים ומשפרים טעם. את הקישואים חותכים לאורך בצורת צלב ואחר כך לריבועים את תפוחי האדמה חותכים לפרוסות עבות ואחר כך לריבועים. תהנו
 
למעלה