צריכה רעיונות לחוג

dudu123451

New member
צריכה רעיונות לחוג

היי, אני צריכה רעינות לשיעור התעמלות קרקע במתנס, לגילאי 5-6. יש מזרוני התעמלות (הדקים), ומזרוני גבינה וספסל שוודי בעיקר. אני עושה איתם גלגולים לאחור קדימה, עמידת נר גם גלגלון (מצדיו של ספסל, בתוך חישוק), ועמידת ידיים הפוכה על קיר, מה עוד? אני צריכה עוד טכניקות למידה, תודה

אמא לה3

New member
קודם כל

מהי הכשרתך? אני מניחה שמדריכה. אם כך, אפשר המון דברים לעשות, על המזרונים: עלייה/ ירידה לגשר עמידות ידיים עמידות ראש גלגלונים על הספסל: תרגילי התקדמות שונים (הליכה ברלווה,ניתורים) אפשר לסדר מעין מכשולים על הספסל מגרביים והילדים צריכים לנתר מעליהם בדרכים שונות. גלגולים קדימה, נר. נחיתות שונות (בניתור פיסוק, עם חצי פנייה, בקרוס וכד') מזרון גבינה: כל מה שעשית על הקרקע אפשר גם על מזרון גבינה, בנוסף אפשר לתת להם לרוץ ולקפוץ לגלגול על המזרון גבינה. אפשר לשלב בין המכשירים, אפשר להגביה את הספסל אם יש לך סולם, בקיצור יש המון מה לעשות גם אם אין לך ציוד בכלל בהצלחה

מכירה את תרגיל ה "סרטן"

ילד אחד עומד בפיסוק, והילד השני קופץ עליו לופת את מתניו של הראשון בעזרת הרגליים ונשכב בין רגליו. הילד הראשון מרים את רגליו אל גבו של השני ושניהם יורדים לרצפה ונתמכים רק בידיהם, כך הם יכולים ללכת ימינה ושמאלה.

לא הבנתי את התרגיל

אשמח להסבר. איך הילד השני קופץ עליו? איך הוא יכול גם ללפות את המתניים של הראשון עם הרגליים וגם לשכב בין הרגליים שלו? איך הילד הראשון מרים את הרגליים (של מי?) על הגב (של מי?)? איך יורדים לרצפה? האם זה באמת תרגיל שמתאים לבני 3-5? לא מכירה את זה, אשמח להכיר דברים חדשים!

נסיון להסבר

שלב ראשון , הקפיצה ולפיתת המתניים בעזרת הרגליים (דומה למה שהתימנים עושים לפעמים בריקוד המסורתי) אפשר לעצור בשלב זה הילד שלופת את מתני חברו, הוא זה שנשכב לכיוון הגב של עצמו בין רגלי הילד שמותניו נלפתו. הילד הראשון (זה שמתניו נלפתו ) יורד אל הריצפה (נתמך בידיו) ומעלה את רגליו שלו (שבשלב זה הו הרגליים היחידות שנוגעות בריצפה ונוסף להן נוגעות בריצפה גם ידיהם הישרות של שני הילדים) אל גבו של הילד השני. התרגיל הוא מרשים ולא קשה לביצוע לדעתי ואפשר (לדעתי) לנסות אותו בגיל 5

למעלה