צריכה רעיונות לתפריט - עריכה ותוספת לתפריט

אמרלדה

Active member
עורכת: תודה רבה לכל המגיבות. אני לגמרי אעשה דוקטורט על המוצע פה, אבל לאותו ערב החלטתי להוסיף קסאדיות אפויות עם פטריות.
אתמול התעקש מישהו להביא פשטידת פסטה. יחד עם הקסאדיות, התפריט קיבל לגמרי את התפנית המקובלת לארוחה חלבית: המון בצק.
אני לא אוהבת את זה, אז אכין בנוסף קוביות סלמון בתנור ואוסיף אותן לסלט עלי בייבי ותפוחי סמית. לא רוצה להכין אנטיפסטי. רוצה שינוי.
שוב תודה. שבוע טוב וחנוכה שמח לכולן. |נחמה|
_______________________________________________________________________________________________________________________
שלום וברכה. נר שני של חנוכה אצלנו. הקונספט - אוכל אצבעות. כי יהיו יותר אנשים מאשר מקומות ישיבה סביב השולחן,
אז השולחן יוצמד לקיר וכל אחד ייקח אוכל לצלחת ויתיישב או יטייל היכן שמתחשק לו.

להזמנה משפחתית הכוללת גם כמה ילדים וכמה מתבגרים מצטרפים במפתיע (לא כזה במפתיע.
הזמנתי אותם :giggle: ) 3 אורחים מחו"ל, חברים טובים של הבן. אנשים שיודעים ואוהבים לשתות. בהתאם,
יצרתי את התפריט, שכולל גם חלק קנוי.

האתגר: מה יאכלו הילדים והמתבגרים. אקדים ואומר שהילדים כן יאכלו בישיבה ליד השולחן. אבל
צריכה אוכל שיתאים גם לאחרים - כלומר "לקוקטייל". לדעתי אי אפשר פתאום לשים על השולחן קערת אורז, למשל
(שאצל הנוער אצלנו במשפחה היתה פותרת את כל הבעיות):

התפריט המתוכנן כרגע:

מרק ערמונים בכוסיות
מיני קישים עם ירקות וגבינות (ממש מיני. אוכלים באצבעות. קנוי)
עלי גפן
לביבות ירק 3 סוגים (כנ"ל. אוכלים בידיים/מזלג. אחד בטטה ואחד תפו"א. את זה המתבגרים יאכלו)
מגש גבינות קשות
סלמון כבוש בצלפים וצ'ילי גרוס
קערת פתיתי כרובית מבושלים קלות עם עדשים שחורות (סלט חם)
סלט ירוק עם תפוחי עץ ואנדיב סגול
סלט ירקות ישראלי
פיצות קטנות

קינוחים:
תותים, סופגניות, מבחר עוגיות
אשמח להערות בכלל ועם עין פקוחה על הצעירים בפרט. ברור לי שגם האורחים מחו"ל
וגם צורת ההגשה הכתיבו לי תפריט לא ידידותי דיו עבורם. תודה.

נערך לאחרונה ב:

mיטלמן

Well-known member
שלום וברכה. נר שני של חנוכה אצלנו. הקונספט - אוכל אצבעות. כי יהיו יותר אנשים מאשר מקומות ישיבה סביב השולחן,
אז השולחן יוצמד לקיר וכל אחד ייקח אוכל לצלחת ויתיישב או יטייל היכן שמתחשק לו.

להזמנה משפחתית הכוללת גם כמה ילדים וכמה מתבגרים מצטרפים במפתיע (לא כזה במפתיע.
הזמנתי אותם :giggle: ) 3 אורחים מחו"ל, חברים טובים של הבן. אנשים שיודעים ואוהבים לשתות. בהתאם,
יצרתי את התפריט, שכולל גם חלק קנוי.

האתגר: מה יאכלו הילדים והמתבגרים. אקדים ואומר שהילדים כן יאכלו בישיבה ליד השולחן. אבל
צריכה אוכל שיתאים גם לאחרים - כלומר "לקוקטייל". לדעתי אי אפשר פתאום לשים על השולחן קערת אורז, למשל
(שאצל הנוער אצלנו במשפחה היתה פותרת את כל הבעיות):

התפריט המתוכנן כרגע:

מרק ערמונים בכוסיות
מיני קישים עם ירקות וגבינות (ממש מיני. אוכלים באצבעות. קנוי)
עלי גפן
לביבות ירק 3 סוגים (כנ"ל. אוכלים בידיים/מזלג. אחד בטטה ואחד תפו"א. את זה המתבגרים יאכלו)
מגש גבינות קשות
סלמון כבוש בצלפים וצ'ילי גרוס
קערת פתיתי כרובית מבושלים קלות עם עדשים שחורות (סלט חם)
סלט ירוק עם תפוחי עץ ואנדיב סגול
סלט ירקות ישראלי
פיצות קטנות

קינוחים:
תותים, סופגניות, מבחר עוגיות
אשמח להערות בכלל ועם עין פקוחה על הצעירים בפרט. ברור לי שגם האורחים מחו"ל
וגם צורת ההגשה הכתיבו לי תפריט לא ידידותי דיו עבורם. תודה.
אחרי שהציעו כאן,
מוסיפה המלצה,
לא טעמתי, מכירה דרך חברה, אבל נראה על כך יפה,
ליאורה קרן, אין מתכונים במקום אחד (רק בספריה), אבל גם כאן ולפעמים בדף הפייסבוק שלה (liora keren).

אמרלדה

Active member
אחרי שהציעו כאן,
מוסיפה המלצה,
לא טעמתי, מכירה דרך חברה, אבל נראה על כך יפה,
ליאורה קרן, אין מתכונים במקום אחד (רק בספריה), אבל גם כאן ולפעמים בדף הפייסבוק שלה (liora keren).
שבוע טוב ותודה רבה.

mיטלמן

Well-known member
מבקשת טיפה יותר פרוט על קערת פתיתי כרובית מבושלים קלות עם עדשים שחורות (סלט חם), תודה, מאד לרווח,
ובהצלחה.

אמרלדה

Active member
הייתי מוסיפה עוד משהו למתבגרים . אולי קסדיות?​
וואלה. יש ליוחננוף מתכון קל ומהיר לקסדיית תירס גדולה משפחתית. כיוון שאני רוצה להכין את רוב הפיצות עם תירס,
אמיר אותה לקסדיית פטריות ואכין שתיים. תודה רבה. רעיון מעולה. :giggle: חנוכה שמח.

אמרלדה

Active member
מבקשת טיפה יותר פרוט על קערת פתיתי כרובית מבושלים קלות עם עדשים שחורות (סלט חם), תודה, מאד לרווח,
ובהצלחה.
וואי, מיטלמן, כתבתי את התגובה ועכשיו ראיתי שלא שלחתי. מתנצלת. זה כל כך פשוט, שאין מה לפרט.
אז אפשר קפואים אם תמצאי פתיתים, פירורים... אני לא מצאתי. קניתי כרוביות ואחתוך מהן פתיתים.
לבשל במי מלח רותחים כמה דקות, עד שיתרככו מעט, אבל לא למצב סמרטוט. אם את מוצאת קפואים,
דקה בישול תספיק.
לבשל עדשים שחורות במי מלח בנפרד. אין צורך להשרות אותן. נדמה לי שכחצי שעה בישול מספיק.
לערבב, שמן זית, מעט מיץ לימון, אם את אוהבת חומץ אז גם פקקון חומץ ומעט מלח. אפשר להוסיף כל
תבלין יבש שאת אוהבת או עלים מכל סוג שהוא. אני מכינה לעתים טאבולה מעדשים שחורות ואני יודעת
שרבים מכינים טאבולה כרובית. אז כן, אפשרי להכניס אל שניהם ביחד את כל החגיגה הזאת.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אמרלדה, נשמע מעולה. כיף לכם!!!
רציתי הציע פיצות (קנויות) למתבגרים אבל קסדיות מתאים הרבה יותר.
חנוכה שמח!

EL LIE

Active member
משה בתיבה?

וגם אולי תמצאי משהו כאן (צריך לגלול קצת עד שמגיעים למתכונים):

אמנם כתוב שזה לקטנטנים, אבל נראה לי שזה יכול להתאים גם לילדים/מתבגרים.

עדיקים

Active member
התפריט שלך נראה מעולה

גיגלתי קסדיית תירס של רון יוחננוב יאמי, אציע פה לילדים אם ירצו אכין להם.

הצעות נוספות לתפריט ילדים-
אפשר מאפינס תירס, יכולה לחפש לך מתכון שהיה לי פעם אבל יש מלא כאלה ברשת.
פשטידת פסטה פעם הייתי מכינה לילדים משאריות של גבינות מתאים מאוד לילדים, גדולים וקטנים, מאוד אוהבים-
לבשל חבילת פסטה-פנה,פוזילי או כל פסטה קצרה שאוהבים.
לקרר ולערבב עם 3-4 ביצים ומוסיפים מה שיש/אוהבים גבינה לבנה, קוטג', יוגורט, משהו כמו 3-4 גביעים אפשר להוסיף קצת בולגרית ו/או פתיתי גבינה צהובה, מעט רסק או זיתים פרוסים אם אוהבים, לערבב 30-40 דקות בתנור 180 מעלות.

אמרלדה

Active member
התפריט שלך נראה מעולה

גיגלתי קסדיית תירס של רון יוחננוב יאמי, אציע פה לילדים אם ירצו אכין להם.

הצעות נוספות לתפריט ילדים-
אפשר מאפינס תירס, יכולה לחפש לך מתכון שהיה לי פעם אבל יש מלא כאלה ברשת.
פשטידת פסטה פעם הייתי מכינה לילדים משאריות של גבינות מתאים מאוד לילדים, גדולים וקטנים, מאוד אוהבים-
לבשל חבילת פסטה-פנה,פוזילי או כל פסטה קצרה שאוהבים.
לקרר ולערבב עם 3-4 ביצים ומוסיפים מה שיש/אוהבים גבינה לבנה, קוטג', יוגורט, משהו כמו 3-4 גביעים אפשר להוסיף קצת בולגרית ו/או פתיתי גבינה צהובה, מעט רסק או זיתים פרוסים אם אוהבים, לערבב 30-40 דקות בתנור 180 מעלות.
שבוע טוב עדיקים, ותודה. מישהו התעקש להביא פשטידת פסטה, על אף שהפעם אמרתי שלא צריכה עזרה, בשונה ממנהגי תמיד. פיצות קטנות אכין בעיקר מתירס. (מכינה ללא שמרים, קליל).

למעלה