עורכת: תודה רבה לכל המגיבות. אני לגמרי אעשה דוקטורט על המוצע פה, אבל לאותו ערב החלטתי להוסיף קסאדיות אפויות עם פטריות.
אתמול התעקש מישהו להביא פשטידת פסטה. יחד עם הקסאדיות, התפריט קיבל לגמרי את התפנית המקובלת לארוחה חלבית: המון בצק.
אני לא אוהבת את זה, אז אכין בנוסף קוביות סלמון בתנור ואוסיף אותן לסלט עלי בייבי ותפוחי סמית. לא רוצה להכין אנטיפסטי. רוצה שינוי.
שוב תודה. שבוע טוב וחנוכה שמח לכולן.
_______________________________________________________________________________________________________________________
שלום וברכה. נר שני של חנוכה אצלנו. הקונספט - אוכל אצבעות. כי יהיו יותר אנשים מאשר מקומות ישיבה סביב השולחן,
אז השולחן יוצמד לקיר וכל אחד ייקח אוכל לצלחת ויתיישב או יטייל היכן שמתחשק לו.
להזמנה משפחתית הכוללת גם כמה ילדים וכמה מתבגרים מצטרפים במפתיע (לא כזה במפתיע.
הזמנתי אותם
) 3 אורחים מחו"ל, חברים טובים של הבן. אנשים שיודעים ואוהבים לשתות. בהתאם,
יצרתי את התפריט, שכולל גם חלק קנוי.
האתגר: מה יאכלו הילדים והמתבגרים. אקדים ואומר שהילדים כן יאכלו בישיבה ליד השולחן. אבל
צריכה אוכל שיתאים גם לאחרים - כלומר "לקוקטייל". לדעתי אי אפשר פתאום לשים על השולחן קערת אורז, למשל
(שאצל הנוער אצלנו במשפחה היתה פותרת את כל הבעיות):
התפריט המתוכנן כרגע:
מרק ערמונים בכוסיות
מיני קישים עם ירקות וגבינות (ממש מיני. אוכלים באצבעות. קנוי)
עלי גפן
לביבות ירק 3 סוגים (כנ"ל. אוכלים בידיים/מזלג. אחד בטטה ואחד תפו"א. את זה המתבגרים יאכלו)
מגש גבינות קשות
סלמון כבוש בצלפים וצ'ילי גרוס
קערת פתיתי כרובית מבושלים קלות עם עדשים שחורות (סלט חם)
סלט ירוק עם תפוחי עץ ואנדיב סגול
סלט ירקות ישראלי
פיצות קטנות
קינוחים:
תותים, סופגניות, מבחר עוגיות
אשמח להערות בכלל ועם עין פקוחה על הצעירים בפרט. ברור לי שגם האורחים מחו"ל
וגם צורת ההגשה הכתיבו לי תפריט לא ידידותי דיו עבורם. תודה.
אתמול התעקש מישהו להביא פשטידת פסטה. יחד עם הקסאדיות, התפריט קיבל לגמרי את התפנית המקובלת לארוחה חלבית: המון בצק.
אני לא אוהבת את זה, אז אכין בנוסף קוביות סלמון בתנור ואוסיף אותן לסלט עלי בייבי ותפוחי סמית. לא רוצה להכין אנטיפסטי. רוצה שינוי.
שוב תודה. שבוע טוב וחנוכה שמח לכולן.
_______________________________________________________________________________________________________________________
שלום וברכה. נר שני של חנוכה אצלנו. הקונספט - אוכל אצבעות. כי יהיו יותר אנשים מאשר מקומות ישיבה סביב השולחן,
אז השולחן יוצמד לקיר וכל אחד ייקח אוכל לצלחת ויתיישב או יטייל היכן שמתחשק לו.
להזמנה משפחתית הכוללת גם כמה ילדים וכמה מתבגרים מצטרפים במפתיע (לא כזה במפתיע.
הזמנתי אותם
יצרתי את התפריט, שכולל גם חלק קנוי.
האתגר: מה יאכלו הילדים והמתבגרים. אקדים ואומר שהילדים כן יאכלו בישיבה ליד השולחן. אבל
צריכה אוכל שיתאים גם לאחרים - כלומר "לקוקטייל". לדעתי אי אפשר פתאום לשים על השולחן קערת אורז, למשל
(שאצל הנוער אצלנו במשפחה היתה פותרת את כל הבעיות):
התפריט המתוכנן כרגע:
מרק ערמונים בכוסיות
מיני קישים עם ירקות וגבינות (ממש מיני. אוכלים באצבעות. קנוי)
עלי גפן
לביבות ירק 3 סוגים (כנ"ל. אוכלים בידיים/מזלג. אחד בטטה ואחד תפו"א. את זה המתבגרים יאכלו)
מגש גבינות קשות
סלמון כבוש בצלפים וצ'ילי גרוס
קערת פתיתי כרובית מבושלים קלות עם עדשים שחורות (סלט חם)
סלט ירוק עם תפוחי עץ ואנדיב סגול
סלט ירקות ישראלי
פיצות קטנות
קינוחים:
תותים, סופגניות, מבחר עוגיות
אשמח להערות בכלל ועם עין פקוחה על הצעירים בפרט. ברור לי שגם האורחים מחו"ל
וגם צורת ההגשה הכתיבו לי תפריט לא ידידותי דיו עבורם. תודה.
נערך לאחרונה ב: