צריכה תמיכה ועידוד

Bacio

New member
צריכה תמיכה ועידוד

(כמו רובנו כאן, לא?!)

אז אני אמא לתאומות זהות בנות חודשיים שנולדו בשבוע 35. הראשונה במשקל סביר, והשנייה במשקל נמוך (לשבוע הלידה). לפני הלידה (חודש וחצי) כבר יצרתי קשר עם היועצת המקסימה שלי מהסיבוב הקודם, והתכוננתי להנקה (כרית + החזרתי אלי את הפריסטייל שלי).

מאז ימי הפגייה שבהן הגדולה לא ממש התעניינה במה שיש לי להציע, והקטנה הסתפקה בללעוס לי את הפטמות עד זוב דם, התקדמנו הבייתה, עברנו שתי התרות לשון (אחת בביה"ח שלא צלחה, והשנייה פרטית), שני טיפולי קרניו-סקרל ואינספור שאיבות לאורך כל שעות היום והלילה (וגם חילבה, וקפיצות גדילה, ומשאבה שהתקלקלה פעמיים בתקופת החגים), וכרגע, אחרי שיפור ניכר, אנחנו במצב של הנקה חלקית מאוד-מאוד (מצד אחד בלבד, כי השני עדיין פצוע מאוד) והשלמה של חלב שאוב.

אז מה אני רוצה מכן? סיפורים מעודדים שהצליחו לעבור להנקה מלאה ממצבים דומים? סתם חיבוק וירטואלי (כי איכשהו, לא נראה לי שמי שהניקה תינוק בודד יכולה להבין אותי)? רעיונות מקוריים?

ותודה לכל מי שטורחת לקרוא!

טל ומטר1

New member

דבר ראשון כל הכבוד על כל המאמצים שאת משקיעה כדי להניק כמה שיותר בהתרת לשון הטיפולים , השאיבות התוספים
.
אני למשל רציתי ללכת עם הבן לטיפול קרניו אבל טרם עשיתי זאת.
אני הייתי במצב דומה עם פגים בשבוע 34 שכמעט לא ינקו וקיבלו תוספות של בקבוק ועברתי להנקה מלאה .
אצלי לא היו בעיות לשון ופחות עניין של פציעה ( קצת מהשאיבות ) .
היה לי נסיון עם הגדולה שלי שגם הייתה קטנה ובעייתית וזה הסתדר איתה לכן האמנתי שכאשר יהיו בשלים ויעלו במשקל ההנקה תסתדר ולכן התעקשתי והצעתי הנקה לפני תוספות מתי שהיו לי כוחות לכך.
ניסיתי לעודד אותם לינוק בכל מיני דרכים כמו לסחוט חלב תוך כדי הנקה כדי לעזור,
את הבת היה קשה להעיר לאכול אז הנקה אחרי אמבטיה ו עור לעור עזרה .
מה שיכול לעזור לך להגביר הנקות זה לשים את זה בעדיפות ובמידה ויש לך עזרה אז את הטיפול האחר ( חיתולים, אמבטיה, תוספת בקבוק) להעביר לאחרים .
להציע הנקה כמה שיש כוח. אם תגיעי למצב שההנקה משתפרת אפשר בהדרגה להוריד כמויות ההזנה מבקבוק.
כמובן שצריך לשים לב לעלייה במשקל כמות חיתולים רטובים וכו.
אולי תתיעצי שוב עם היועצת הנקה שלך ?

יכולה להציע תמיכה עידוד וצל"ש

הנקתי תאומות אבל ללא כל התלאות שאת עוברת...
נשמע שאת באמת עושה מעל ומעבר

מה את עושה עם הצד הפצוע ? רק שואבת ממנו ? לי בשלב מסויים היה פצע בצד אחד שלא איפשר לי לשאוב אז עברתי לשאיבה מצד אחד ולסחיטה ידנית מהצד השני , הפצוע
את שואבת עם משאבה טובה וחזקה ?

עידוד זה אנחנו

יקירה,

מחבקת אותך מרחוק
- קודם כל !!

איזה התחלה מורכבת !!!!! כמה לא פשוט ובוודאי לא מובן מאליו שאת שואבת עם כל המורכבויות שאת עוברת!! כל הכבוד !!!

טוב מאוד שיש יועצת טובה שאת סומכת עליה וכבר מכירה אותך. אני בטוחה שזה עוזר.
אני אשאל בעדינות, כי אני לא מתערבת כשיש יועצת הנקה בסיפור. משאירה לה את השטח פנוי, אני בטוחה שהיא יודעת מה היא עושה.

באיזה משקלים הן נולדו ?
כמה הן שוקלות היום ?

האם בצד הפצוע ניסית להניק עם פטמת סיליקון ?
האם ניסית להשתמש בחבישת פולימם על הפטמה ? החומר הזה מחולל פלאים !!! בלי לראות, ממה שאת מספרת - נשמע לי שזה יכול עזור מאוד מאוד. זה של חברת נרסי קייר - nursi care. מס' הלטפון של שירות הלקוחות שלהם הוא -
1700501022, ויש להם גם אתר - www.nursicare.co.il ממליצה מאוד!
(הייתי השבוע בכנס ליועצות הנקה וראיתי שם דוגמאות של דברים שזה ריפא - ממש מדהים.)

כמובן - מריחת חלב אם על הפטמה הפצועה יכולה מאוד לעזור.
ועוד משהו ששמעתי באחת ההרצאות בכנס - היתה לנו הרצאה על אוסטאופטיה וגם קרניו סאקארל . הרופא שהעביר את ההרצאה - הסביר ששני טיפולים זה לפעמים יכול להיות מעט.
יש מצבים שבהם צריך חמישה / שישה טיפולים.
אולי תתני לזה עוד צ'אנס ?
האם עשיתם את הטיפולים אחרי שחרורי הלשון ?

האם את עושה איתה את התרגילים שבוודאי קיבלת אחרי שיחרור הלשון ?

מחכה לשמוע תשובותייך ונמשיך משם.

Bacio

New member
אין צורך בעדינות

דילגתי על כמה דברים שעברנו בדרך.

משקלי לידה: 1688 (היום 3605) ו- 2048 (היום 3985).

אני והרפידות של nursicare חברות טובות (גם אני אמליץ עליהן הלאה למי שצריכה). אני כבר יודעת בדיוק איפה ואיך לאתר אותן בבתי המרקחת של הכללית. הרפידות כבר ריפאו לי לא פצע אחד שהילדות יצרו. פשוט עכשיו זה פצע קצת יותר רציני...

בצד הפצוע: אחד הפצעים נוצר ב"זכות" פטמת סיליקון (פשוט לא הרגשתי שזה כואב).

האוסטיופטיה: האוסטיופטית אמרה שלדעתה כרגע אין צורך בעוד טיפולים.

וכמובן שביצענו את הטיפולים אחרי ההתרה
...

המשך

ואוו -

איזה משקלים מעולים!!!!
יפה מאוד מאוד!!!! גם אם זו לא הנקה בלעדית!!

טוב.. אז ההצעות שלי לא חידשו כלום.. לא נורא..
לפחות כבר עשית מה שאפשר.

אני רק יכולה לחשוב איזה סבל היה להניק ולהיפצע כך דרך פטמת הסיליקון.... אאאווטש....

אז תמשיכי עם הליווי של היועצת שלך,
ואל תתייאשי !!
תסתכלי על חצי הכוס המלאה ולא הריקה!!

את עושה המון בשבילן!! וזה הכי חשוב!!!

אנחנו פה להמשיך ולעודד

בהצלחה יקירה
ספרי לנו איך מתקדם.

יכי67

New member
וואו! את נשמעת לי אלופה

כל הכבוד לך על המאמצים ועל כל העבודה סביב זה... רבות עם תינוק יחיד היו אולי נוטשות. אני מאמינה שאת תצליחי עם נשימה עמוקה וארוכה ועוד קצת סבלנות ועבודה.
בסה"כ את עושה את כל מה שנדרש. הפצעים יגלידו, את בעצמך אומרת שיש שיפור ניכר. גם אם תגיעי להנקה חלקית (אולי חלקית פחות ) זה כבר דבר גדול אחרי כל הקשיים.
אני מעודדת אותך להמשיך ולא להתייאש.
את אלופה.

Bacio

New member
אכן

היועצת שלי כבר אמרה שיש מצב שמה שיהיה זו הנקה חלקית, ואני מבינה שזה ממש לא משהו שתלוי בי, אלא בהן, אבל עדיין נצבט לי הלב.

ונוס 26

New member
חיבוק על כל תאומה

כל הכבודכל הכבודכל הכבוד
זה מה שיש לי להגיד. למעשה יש לי הרבה יותר, אבל אין כאן מקום לכל הכבוד שאני רוצה להביע בפניך ...

כמה עידוד אני יכולה לתת? לא יודעת, אבל אנסה. מעולם (רזומה של שני יונקים בודדים ותאומות זהות בנות 10.5 חודשים) לא נתקלתי בקשיים דומים לאלה. אני רק הייתי צריכה לשאוב את נשמתי לדעת כדי להשיג לבנות מספיק חלב שאוב לגן, אז אם תצטרכי עצות לגבי הגברת חלב - אני כאן. למרות שנראה לי שאת כבר מנוסה בכל ויודעת הכל.
מה שאני יכולה להבטיח לך ששווה להניק אותן., וכשתגיעי סוף סוף לשלב שבו הן ינקו כמו שצריך (בקרוב בימינו אמן) תוכלי להנות מהשקט שנוצר בבת אחת כששתיהן מתחברות אליך, אחת מכל צד. כשהן יהיו בנות ארבעה חודשים תהני מלראות אותן משלבות אצבעות בזמן שהן יונקות, קצת אחר כך תתעלפי מאהבה כשהן ילטפו אחת את השניה, ובין לביןיבדקו אם אפשר לתלוש אחת לשניה אוזניים או אף בזמן שהן יונקות...
ככה אני מאחלת לך שזה ייראה בעוד שמונה חודשים: את מתיישבת על הרצפה והשתיים זוחלות אליך ומתיישבות אחת מכל צד (רגע אחרי שהן רבו על צד ימין, ואחת נאלצת להתפשר...) ויונקות בהנאה רבה. הבית שקט, ביד אחת הן מלטפות לך את הגב וביד השניה מלטפות אחת את השניה. וגם: תוך כדי יניקה הן מתרגלות מוטוריקה גסה, נעמדות, כורעות וזוחלות. וגם מתרגלות מוטוריקה עדינה ודוחפות אצבע לכיוון הציץ שמוענק לאחות - סתם כדי לשגע אותה...
זה קסום. בכל מקום בכל זמן בכל מצב את יודעת שאת יכולה לייצר שתי בנות רגועות ומאושרות.
שיהיה בהצלחה!!

למעלה