צריכה תמיכה

Rach12312

New member
צריכה תמיכה

מנסה כבר שנה להיכנס באופן טבעי להריון אחרי שעברתי הפלה בהריון ראשון בשבוע 7- לא היה דופק..כבר בפברואר חשבתי לשלוח את בעלי לבדיקת זרע אבל ויתרתי כי רציתי לתת עוד צ'אנס לטבעי. עוד נדבך לוגיסטי הוא שבעלי בצבא והכל צריך לעשות באופן פרטי כי הבירוקרטיה הצבאית ארוכה ומסורבלת..בסוף יולי הוא משתחרר ואז חשבנו שבמידה ולא ניקלט אז הוא יבדק. ועכשיו עוד פעם אני לקראת קבלת מחזור והלב שלי פשוט נשבר כי אני כל כך לא רוצה להגיע למצב שנצטרך להגיע לטיפולים בייחוד לא בהריון ראשון אז זו עוד סיבה שאני דוחה את הבדיקה שלו. בעלי גם לא לחוץ על ילדים אז הוא לא מבין את הלחץ שלי ולאן אני ממהרת אז קשה כשאחד לא רוצה את זה בכל הכח. הוא מוכן היה להיבדק בפברואר רק בגלל שהוא רואה כמה אני סובלת אבל בפועל הוא ממש מפחד לגלות שמשהו אצלו לא בסדר.
אני יודעת שאף אחד לא יכול להבטיח לי מתי איכנס שוב להיריון..פשוט חיפשתי מקום לפרוק..

אמאלוסי

New member

יקרה, שולחת חיבוק !
ברור גם לך וגם לנו שצריך להיבדק. את כותבת על בדיקת זרע, אבל מה עם בדיקות שלך- פרופיל הורמונלי ? ובואי נשמור על חשיבה חיובית. לא כל זוג שלא נכנס להריון במשך שנה צריך טיפולים. לפעמים צריך משהו ממש מינורי, סתם לדוגמא - איקקלומין.
וגם אם בסופו של דבר צריך טיפולים, השד ממש לא נורא.
שיהיה המון בהצלחה !

Rach12312

New member
את עצמי בדקתי

עשיתי פרופיל הורמנולי והיסטרוסקופיה אבחנתית..
הרופא כעיקרון המליץ לשלוח את הבן זוג לבדיקת זרע אבל בגלל שזה צריך להישות באופן פרטי אני משהה את העניין כרגע עד לסוף יולי...יש ימים שאני בסדר עם ההחלטה ויש ימים שלא.

אמאלוסי

New member
מוסיפה

טוב, אני שמחה שבדיקות שלך תקינות. אתם גם ממש ממש צעירים.
אם החלטת שבדיקת זרע תעשו בעוד 3 חודשים בקופה, אז פשוט תרפי ב-3 חודשים האלה. עשו דברים שלא תוכלו אחר כך לעשות בהריון ועם תינוק. סתם זורקת - קטעים משביל ישראל , קמפינג בים המלח וכדומה...
אלא סתם דוגמאות. אם הוא בצבא, אז כנראה זה לא יתאים לכם .אז תעשו מה שכן מתאים...
לגבי זה שאת חוששת (וגם הוא) שבדיקת זרע עלולה לצאת לא תקינה. קודם כל, גם אם בדיקת זרע אחתיוצאתלא תקינה, חובה לעשות בדיקה חוזרת. לא בונים שום פרוטוקול טיפולים על סמך בדיקה אחת.
כעקרון, כל הנושא רגיש מאוד. לבעלי יש מורפולוגיה 0, אז אני יודעת על מה אני מדברת.
אבל, שוב, הוא עוד לא עשה בדיקה,אז נקווה לטוב.

שירהד1

Member
מנהל
מסכימה עם אמאלוסי ומוסיפה-

כמה זמן לקח לך להיקלט עם ההריון שהסתיים בשבוע 7? מה הגילאים שלכם? האם עשית בדיקת פרופיל הורמונאלי?
סתם לסיבור האוזן- יש זוגות שלוקח להם זמן, אפילו שנה או קצת יותר, ועדיין- אין שום בעיה. פשוט הטבע קצת משתהה...בלי להתחשב ברצונות.
כמובן שבכל שאלה רפואית- ממליצה לשאול את הרופא/ה שלך ולקבל את חוות דעתו לגבי המצב ולגבי בדיקות שמומלץ לעשות.

הבעלים בדרך כלל (לא תמיד, אבל לרוב) לא ממש מבינים אותנו בהקשרים הללו. לרוב אנחנו חדורות מוטיבציה והולכות לקראת המטרה ונעשה הכל, והם- לרוב- פחות לחוצים על זה, ולא מבינים על מה כל הבאסה כאשר המחזור מגיע, כי הרי אוטטוטו ניתן יהיה לנסות שוב.
המנגנונים שלנו אחרים משלהם, ויש לזה גם יתרון, כי באיזשהו מקום הם מאזנים אותנו.
את כותבת שהוא מפחד לגלות שמשהו אצלו לא בסדר. זו השערה שלך, או שהוא אמר לך זאת? אני מקווה שהתקשרות ביניכם פתוחה ושאתם משתפים האחד את השנייה בתחושות ובמחשבות, גם אם לא תמיד מסכימים זה עם זו.

שיהיה בהצלחה רבה!
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

Rach12312

New member
עונה

לקח לי 7 חודשים. ובשנה הזו אני יודעת שלא כל חודש היה טוב לניסיונות כי יש חודשים שנאלצו להתפספס עקב נסיבות שונות.
אני ביולי איהיה בת 29 ובעלי לקראת 30. לצערי הוא התחיל לעשן יותר השנה אז אני מנסה להוכיח לו שזו הסיבה שההריון לא מגיע והוא כמובן לא מבין מה אני רוצה מחייו בנוגע לזה.
עשיתי גם פרופיל הורמונלי וגם היסטרוסקופיה אבחנתית והכל תקין.
לגביי זה שהבדיקות אולי יצאו לו בסדר זה הוא אמר שהוא פוחד לגלות והאמת שגם אני חוששת מהתוצאות. התקשורת ביננו סך הכל מאוד טובה אבל הוא כבר מתחיל די להתייאש ממני שכל חודש אני לוקחת את קבלת המחזור באופן קשה.

שירהד1

Member
מנהל
או. קיי-

אז בפעם הקודמת לקח 7 חודשים. ועכשיו- זה כאילו שנה של נסיונות, אבל תכלס- לא ממש שנה....כי היו חודשים שהתפספסו הנסיונות בשל נסיבות שונות.
זה כבר משהו אחר.

החשש שלו נשמע הגיוני מאוד. מי רוצה לגלות שמשהו חלילה לא בסדר? יש פה גם עניין של אגו גברי, שזה בכלל נושא מורכב בפני עצמו.
אני מאוד מקווה שבכלל לא תזדקקו לבדיקה, אבל גם אם כן- הוא יצטרך לגלות את הבגרות הנדרשת ולבצע אותה.

לגבי העישון- חבל לי לשמוע על כל אדם שמתחיל לעשן. אני באופן אישי מאוד סולדת מהעניין, מהריח, ומההשלכות הרפואיות. אבל תוכחות שלך לא יסייעו. זו תצטרך להיות ההחלטה שלו לגבי האם ימשיך עם ההרגל הזה או לא. סביר להניח שאם תמשיכי להציק לו עם זה, זה רק יגביר בו את הצורך להראות מי הקובע.
קטונתי מלייעץ בעניין. זה כבר מורכב מדי בשביל הפורום, ומצריך אולי מספר מפגשים בנושא של יעוץ זוגי. לא להתבייש לפנות לעזרה!

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

למעלה