או כיבוד קל? אם סעודה האם את רוצה מנות ממש או בר וכן האם יש אפשרות לחימום? (לרוב בבתי כנסיות יש פלטה חשמלית אותה תמיד אפשר לעטוף בנייר כסף ולשים ממש על הבר עם אוכל חם). ולאיזה סדר גדול של כמות משתתפים? שיהיה לעילוי נשמת אביך ותהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
אם הכוון הוא אוכל חם ופרווה הייתי מכינה סיר גדול עם פלפלים ממולאים באורז. קוגל תפו"א גדול. , לחמניות מזונות או המוציא . על השולחן- סלטים, פלטת ירקות עם מטבלים, ארבעס (חומוס מבושל), ודגים מלוחים או מעושנים. באותה מידה את יכולה גם להכין למשל את לביבות הבטטה האפויות של ניקי. מעולות, קלות להכנה ולהגשה וחוסך את ענין החיתוך. מלאווח ממולא בתפו"א או בכל מילוי אחר זה מאפה מבוקש מאד, טעים מאד וקלי קלות הכנה. אצלינו יש אזכרות שחלק אינטגרלי מהטקס זה הגפילטעפיש שבא אחריו. אם תרצי אוכל לתת לך מתכון מצוין. מקווה שמשהו מפה יענה לך על הצרכים.