צריכה
- יש לי השבוע אזכרה לאבי

מירישי

New member
צריכה ../images/Emo53.gif - יש לי השבוע אזכרה לאבי

אנחנו עושים זאת בבית כנסת (יש שם אולם לאירועים שונים) רציתי להכין כמה דברים (מלבד הברכות ) מן סעודה קטנה . רציתי לקבל מכן/ם כמה רעיונות מירי

מירי. סעודה ממש עם נטילת ידים

או כיבוד קל? אם סעודה האם את רוצה מנות ממש או בר וכן האם יש אפשרות לחימום? (לרוב בבתי כנסיות יש פלטה חשמלית אותה תמיד אפשר לעטוף בנייר כסף ולשים ממש על הבר עם אוכל חם). ולאיזה סדר גדול של כמות משתתפים? שיהיה לעילוי נשמת אביך ותהא נשמתו צרורה בצרור החיים.

מירישי

New member
מדובר על ארוחה קלה ,לדעתי יהיו

בסביבות 30-40 איש כולל מתפללי בית הכנסת

כמה רעיונות:

אם הכוון הוא אוכל חם ופרווה הייתי מכינה סיר גדול עם פלפלים ממולאים באורז. קוגל תפו"א גדול. , לחמניות מזונות או המוציא . על השולחן- סלטים, פלטת ירקות עם מטבלים, ארבעס (חומוס מבושל), ודגים מלוחים או מעושנים. באותה מידה את יכולה גם להכין למשל את לביבות הבטטה האפויות של ניקי. מעולות, קלות להכנה ולהגשה וחוסך את ענין החיתוך. מלאווח ממולא בתפו"א או בכל מילוי אחר זה מאפה מבוקש מאד, טעים מאד וקלי קלות הכנה. אצלינו יש אזכרות שחלק אינטגרלי מהטקס זה הגפילטעפיש שבא אחריו. אם תרצי אוכל לתת לך מתכון מצוין. מקווה שמשהו מפה יענה לך על הצרכים.

יוכי68

New member
חמותי בדר"כ מכינה במקרים כאלו

דגים מטוגנים, פשטידות, סלטים שונים מבושלים וטריים, זיתים מבושלים ולחמניות וכמובן שאר הברכות.

מירישי

New member
יוכי, סליחה שאני מגיבה רק עכשיו יום עמוס

אפשר לדעת איזה סלטים ופשטידות מכינה חמותך אשמח לקבל רעיונות תודה מירי

APRSMON

New member
אם שמים מציות אני חושבת שאין צורך

בנטילת ידיים .

APRSMON

New member
מה רע בדגים מלוחים, צלחתות ירקות חתוכים,

ביצים קשות חתוכות חומוס, מציות וזהו.

יוכי68

New member
מירי, חמותי מכינה סלט מטבוחה, מלפפונים בשמיר,

פלפלים חריפים מטוגנים, חצילים במיונז או מטוגנים, חומוס, טחינה ופשטידות תפו"א על הגז או בתנור + דגים מטוגנים לרוב מושטים או פילה מטוגן + זיתים מבושלים, אורז, לחמניות טריות, חמוצים וכדו'.

למעלה